Petrus is weer zo’n mooi voorbeeld van een typische abdijkaas die roept om de pittige zuren van een oud bruin bier met een frisse toets. Petrus Oud Bruin vervult die rol met verve en zorgt voor de nodige verfrissing en het ‘zuiveren’ van het smaakpalet.
Petrus
- SOORT & FAMILIE : halfharde kaas
- MELK : koe
- KORST : niet eetbaar
- GEPRODUCEERD IN : België, West-Vlaanderen
- SMAAK : de textuur van deze kaas is heel aanwezig in de mond en heeft een onmiskenbare, boterachtige intensiteit. U kunt ook wat melk- en zwavelachtige toetsen en een vleugje bitterheid proeven.
> Kom meer te weten over onze kazen
Petrus Oud Bruin
- BROUWERIJ : Bavik, Bavikhove
- FLES : 33 cl fles met kroonkurk
- ALCOHOLGEHALTE : 5,5%
- UITZICHT : eerder donkerbruin met een gebroken wit schuim dat kleeft aan het glas.
- AROMA : zacht zurig in de neus, vooral melkzuur, met een lichte houttoets
- SMAAK EN AFDRONK : de zure tonen en de bittere moutsmaak voeren de boventoon, maar maken geleidelijk plaats voor een zachte, wrang-bittere korte afdronk.