I Love Cheese

Hartig-zoete cheesecake met St Môret en gedroogd fruit

Hartig-zoete cheesecake met St Môret en gedroogd fruit

Hartig-zoete cheesecake met St Môret en gedroogd fruit een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • St Môret 3 vlootjes
  • Room met 40% VG 15 cl
  • Medjoul-dadels 200 g
  • Notenmix naar keuze (amandelen, hazelnoten, pecannoten, cashewnoten enz.) 150 g
  • Gelatine 2 blaadjes
  • Olijfolie 0.5 eetlepel(s)
  • Snufje zout 1
  • Garnituur naar keuze: komkommer, noten, zongedroogde tomaatjes enz.
1. Zet de dadels onder kokend water en laat staan. Week de gelatine in koud water.
2. Vet de ovenschaal in met wat olie. Leg er een bakring (of het uitneembare deel van een springvorm) van 18 cm doorsnede in en bekleed de wanden met een strook bakpapier.
3. Vermaal de noten in de keukenrobot tot kruimels (maar geen poeder). Schep er 4 eetlepels van op de bodem van de ring.
4. Laat de dadels uitlekken, ontpit ze en doe ze bij de rest van de noten in de keukenrobot. Voeg het zout toe en mix tot je een mooi maar niet te fijn mengsel hebt. Druk in een regelmatige laag aan op de bodem van de vorm.
5. Knijp de gelatineblaadjes uit, leg ze in een steelpannetje en doe er 2 eetlepels room bij. Verwarm zachtjes en neem van het vuur zodra de blaadjes zijn gesmolten. Doe er de inhoud van een schaaltje St Môret bij en vermeng goed. Giet in een grote kom en voeg de kaas uit de twee andere schaaltjes toe. Vermeng voorzichtig met de klopper.
6. Klop de 15 cl room op tot redelijk stevige slagroom. Doe die bij de kaas en vermeng voorzichtig met de klopper. Giet in de vorm, dek af en laat 12 uur opstijven in de koelkast.
7. Haal de cheesecake uit de vorm en garneer naar smaak met blokjes komkommer, fijngehakte noten, fijngehakte zongedroogde tomaatjes enz. Ideaal voor een brunch of buffet, of als voorgerecht met een beetje sla!
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartig-zoete cheesecake met St Môret en gedroogd fruit

Voorbereiding

  1. Zet de dadels onder kokend water en laat staan. Week de gelatine in koud water.
  2. Vet de ovenschaal in met wat olie. Leg er een bakring (of het uitneembare deel van een springvorm) van 18 cm doorsnede in en bekleed de wanden met een strook bakpapier.
  3. Vermaal de noten in de keukenrobot tot kruimels (maar geen poeder). Schep er 4 eetlepels van op de bodem van de ring.
  4. Laat de dadels uitlekken, ontpit ze en doe ze bij de rest van de noten in de keukenrobot. Voeg het zout toe en mix tot je een mooi maar niet te fijn mengsel hebt. Druk in een regelmatige laag aan op de bodem van de vorm.
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit, leg ze in een steelpannetje en doe er 2 eetlepels room bij. Verwarm zachtjes en neem van het vuur zodra de blaadjes zijn gesmolten. Doe er de inhoud van een schaaltje St Môret bij en vermeng goed. Giet in een grote kom en voeg de kaas uit de twee andere schaaltjes toe. Vermeng voorzichtig met de klopper.
  6. Klop de 15 cl room op tot redelijk stevige slagroom. Doe die bij de kaas en vermeng voorzichtig met de klopper. Giet in de vorm, dek af en laat 12 uur opstijven in de koelkast.
  7. Haal de cheesecake uit de vorm en garneer naar smaak met blokjes komkommer, fijngehakte noten, fijngehakte zongedroogde tomaatjes enz. Ideaal voor een brunch of buffet, of als voorgerecht met een beetje sla!

Tip: soms kun je heel zachte Medjoul-dadels vinden. Het is niet nodig om deze in warm water te weken.