Penne met kerstomaten, courgettes en Chavroux Nature
Voorbereiding
- Verwarm een grote kookpot met gezouten water voor de pasta. Snijd de courgettes in kleine blokjes en bak ze snel op een hoog vuur in een grote koekenpan of wok met 2 eetlepels olijfolie (ze moeten knapperig blijven). Breng op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan met een schuimspaan.
- Giet de resterende olijfolie in de pan en voeg de geperste knoflookteentjes toe. Sauteer gedurende 2 minuten op een zeer laag vuur. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en bak ze 10 minuten op matig vuur tot een saus.
- Kook ondertussen de pasta “al dente” en hak de basilicum fijn.
- Voeg de courgette en de basilicum toe aan de saus, breng op smaak en laat nog 30 sec. sudderen. Meng met de uitgelekte pasta en serveer een grote eetlepel Chavroux Nature op elk bord.
Tip
Geef de saus een extra twist door op het laatste moment kappertjes of kleine zwarte olijven toe te voegen.