Pompoenvelouté met stukjes kastanje en Chavroux
Zet de Piramide Chavroux 1 uur in de diepvries.
Schil de pompoen en pel de sjalotten. Snijd ze in dunne schijfjes en snijd de pompoen in blokjes. Snijd de kastanjes in dunne plakjes.
Giet een beetje olijfolie in een warme pot en stoof de sjalot hierin met een snuifje zout. Bak de sjalot 2 minuten en voeg dan de pompoenblokjes en nog een snuifje zout toe. Overgiet met koud water tot de groenten net onder staan en laat 15 tot 20 minuten koken.
Voeg de vloeibare room toe en breng aan de kook. Mix alles in een blender, kruid naar smaak met zout en piment d’Espelette en voeg indien nodig een beetje water toe.
Snijd met een dun vochtig mes de Piramide Chavroux in heel dunne sneetjes (zo dun als schilfers).
Verdeel de kastanjes over diepe borden en schep daar de pompoencrème over. Bestrooi de soep met Piramide Chavroux schilfers en versier met kervelblaadjes.