St Môret swiss roll
Voorbereiding
- In een keukenrobot de eitjes volledig opkloppen met de suiker tot een bleke massa (ruban)
- Meng het bakpoeder en de bloem, zeef en voeg vervolgens bij het eimengsel
- Laat rustig verder mengen in de robot
- Leg een bakpapier op een bakplaat en strooi daarop de amandelschilfers
- Strijk bovenop de amandelschifers 1150g beslag opens
- Bak af in een oven op 175°C gedurende 15min
- Haal direct nadat het gebak uit de oven komt, de biscuit uit de warme bakplaat en rol op in een goed uitgewrongen handdoek
- Laten rusten tot de biscuit helemaal afgekoeld is
- Klop de room op tot een stevige massa en zet in een potje aan de kant
- Meng de St Môret, mascarpone en suiker in een keukenrobot met klopper
- Voeg het citroensap en de zeste toe en meng er vervolgens de opgeklopte room onder
- Zet de blauwe bessen samen met de suiker en het water op een matig vuur
- Wanneer de massa begint te koken, met de staafmixer mixen
- Laat verder inkoken op een laag vuur
- Laat de confituur afkoelen
- Rol de biscuit terug open
- Strijk 450g van de crème op de helft van het biscuit uit en strijk daarover vervolgens 80g confituur
- Rol de biscuit op
- Meng bij de overige crème 10g confituur en spuit de crème op de bovenkant van de rol
- Versier met kleine stukjes meringue, bosbes en braambes
Biscuit
Crème
Confituur
Afwerking
Duurtijd: 2u
Een lekker recept van Julie’s House.