I Love Cheese

Warme geitenkaassalade met Chavroux

Warme geitenkaassalade met Chavroux

Warme geitenkaassalade met Chavroux een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • bûches geitenkaasrol (2 x 110 g) 2
  • sneetjes stokbrood 16
  • gemengde sla (jonge bladsla of seizoensmix) 400 g
  • kerstomaten 225 g
  • lente-uitjes 2
  • radijzen (wit of roze) 20 g
  • verse tijm (voor de afwerking) 5 g
  • citroensap 3 el
  • appelsap 3 el
  • walnotenolie (of olijfolie) 4 el
  • honingmosterd 1 tl
1. Was de groenten. Halveer de kerstomaten, snijd de radijzen en lente-uitjes fijn. Verdeel alles samen met de sla over 4 borden.
2. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Zet opzij.
3. Snijd de Chavroux geitenkaasrol in plakjes (8 per rol) en leg ze op de sneetjes stokbrood.
4. Grill de broodjes enkele minuten tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
5. Leg de warme toastjes op de salade, besprenkel met de dressing en werk af met wat verse tijm.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Warme geitenkaassalade met Chavroux

Voorbereiding

  1. Was de groenten. Halveer de kerstomaten, snijd de radijzen en lente-uitjes fijn. Verdeel alles samen met de sla over 4 borden.
  2. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Zet opzij.
  3. Snijd de Chavroux geitenkaasrol in plakjes (8 per rol) en leg ze op de sneetjes stokbrood.
  4. Grill de broodjes enkele minuten tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
  5. Leg de warme toastjes op de salade, besprenkel met de dressing en werk af met wat verse tijm.

Tip: Voeg net voor het serveren een beetje vloeibare honing of perensiroop toe op de kaas voor een heerlijk zoet contrast.

Salade de chèvre chaud au Chavroux | I Love Cheese