Bezig met laden
11 recepten gevonden
Boterham van Chaumes met appel en noten
Charlin een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten- Sneetjes Chaumes 4
- Brood 4 sneetjes
- Appel 1
- gehakte noten
2. Gevolgd door kleine blokjes appel en gehakte noten (naar keuze)om de boterham een krokante toets te geven
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boterham van Chaumes met appel en noten
10 minutenClafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Chaumes sneetjes 1 verpakking
- Groene asperges 250 g
- Witte asperges 250 g
- Parmaham 140 g
- Maizena 2 eetlepels
- Volle melk 400 ml
- Eieren 6
- Verse peper van de molen
- Zout
2. Reinig de asperges : - Snijd de harde onderkant van de groene asperges en schil eventueel een stukje van onderkant, als ze wat droog of houtig aanvoelen. - Schil de witte asperges.
3. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ca. 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
4. Roer in een kom de maizena met een beetje melk tot een papje. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
5. Schenk het eimengsel in de ovenschaal en leg de asperges en Parmaham in het eimengsel. Leg de plakken Chaumes erop en kruid met versgemalen peper van de molen.
6. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes
30 minutenKidnapper bruschetta’s met Chaumes
Charlin Ingrediënten- Chaumes sneetjes 150 g
- boerenbrood 4 sneetjes
- ontvette rauwe ham 4 sneetjes
- tomaten 4
- peultjes 200 g
- teentjes look 2
- olijfolie 2 eetlepels
- citroensap 1 eetlepel
- peterselie 2 eetlepels
- grof zout 1 snuifje
- peper 1 snuifje
- kikkererwten natuur 200 g
2. Breng een kookpan met gezouten water aan de kook, doe de peultjes erin en laat ze 7 à 8 min. koken: ze moeten licht knapperig blijven.
3. Laat ze uitlekken, laat ze afkoelen onder koud stromend water en doe ze in een slakom.
4. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of onder de grill. Pel de teentjes knoflook en wrijf de sneetjes brood in met een van de twee.
5. Snijd de tomaten in plakjes en schik ze op het geroosterd brood. Snijd de ham in reepjes en verdeel deze eveneens over het brood. Leg er plakken Chaumes op. Zet 4 min. in de oven (tot de kaas net begint te smelten).
6. Meng het citroensap, de olijfolie en 1 eetl. water in een kom. Breng op smaak met peper. Doe het resterende, gehakte, lookteentje en de peterselie erbij. Giet deze saus over de peultjes.
7. Serveer de bruschetta’s met de peultjessalade vermengd met kikkererwten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kidnapper bruschetta’s met Chaumes
10 minutenVerfijnde croque met Chaumes
Charlin een picknick Ingrediënten- Sneetjes Chaumes 4
- rozijnenbrood 4 grote sneden
- gerookte eendenfilet 8 fijne sneden
- uienconfituur 2 eetlepels
- een beetje boter
2. Besmeer ze met de uienconfituur, bedek ze dan met de sneden Chaumes. Leg er de sneden eendenfilet bovenop en sluit de croques (beboterde kant naar buiten).
3. Laat ze goudbruin bakken in een croque-monsieurtoestel of in de pan.
4. Serveer ze warm met veldsla.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Verfijnde croque met Chaumes
10 minutenMini-sandwiches van aardappelen met Chaumes en Grisonvlees
Charlin een aperitief Ingrediënten- Sneetjes Chaumes 4
- Aardappelen 4 unit(s)
- Grisonvlees 12 kleine snijden
- peper 1 unit(s)
2. Verwarm de oven op stand 6 of 180° C.
3. Snij de Chaumes in kleine, dikke sneetjes. Snij de aardappelen in schijven van ongeveer ½ cm. Leg op de helft van de aardappelschijven eerst een dubbelgevouwen sneetje Grisonvlees, dan een plak Chaumes en eindig met een aardappelschijf.
4. Hou de gemaakte sandwiches samen met een tandenstoker.
5. Snij de aardappelen in schijven van ongeveer 1/2 cm. Leg vervolgens op de helft van de aardappelschijven een dubbelgevouwen sneetje Grisonvlees en een sneetje Chaumes.
6. Sluit af met een aardappelschijfje en gebruik een tandenstoker om de sandwiches samen te houden.
7. Serveer warm als aperitiefhapje of als voorgerecht met salade en augurken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Mini-sandwiches van aardappelen met Chaumes en Grisonvlees
30 minutenKip met Chaumes in heel krokant korstje
Charlin een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- Sneetjes Chaumes 4
- kleine kipfilets 4
- ham sneden
- eieren 2
- corn flakes natuur 120 g
- bord met bloem 1
- beetje frituurolie 1
- peper en zout
- 2 zwarte olijven en ½ tomaat voor de versiering
2. Klop de eieren los met zout en peper in een diep bord. Verkruimel de corn flakes en leg ze op een bord. Haal de kipfilets eerst door de bloem, dan door de eieren en tenslotte door de corn flakes. Paneer ook de afgesneden vleesflapjes.
3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Verwarm een bodempje olie in een grote braadpan en laat al de gepaneerde kipstukjes aan beide kanten in korte tijd goudbruin bakken. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en zet nog 8 min in de oven.
4. Maak van de krokante kipfilets gezichtjes door er plakjes zwarte olijf en stukjes tomaat op te schikken. Serveer heel warm met erwten en wortelen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kip met Chaumes in heel krokant korstje
30 minutenClubsandwich met Chaumes en krokante pancetta
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- Sneetjes Chaumes 4
- vierkant brood 3 grote sneden
- pancetta 30 grammen
- hardgekookt ei 1
- tomaat 0
- grote bladeren sla 2
- mayonaise 1 eetlepel
- mosterd 1 koffielepel
2. Rooster de boterhammen lichtbruin. Meng de mayonaise met de mosterd. Snij het hardgekookte ei en de halve tomaat in schijfjes.
3. Maak de sandwich door de ingrediënten als volgt te stapelen : brood, saus, sla, tomaten, 2 sneetjes Chaumes, brood, saus, sla, hardgekookt ei, pancetta, 2 sneetjes Chaumes en brood.
4. Steek er 2 prikkers in en snij de sandwich dan diagonaal doormidden. Om meteen van te genieten of om in te pakken in boterhampapier.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Clubsandwich met Chaumes en krokante pancetta
10 minutenTapas met Chaumes en Chorizo
Charlin Ingrediënten- Ssneetjes Chaumes 6
- stokbrood 6
- zachte of pikante chorizo 60 gramen
- ontpitte groene olijven 6
2. Snij het stokbrood schuin in sneetjes. Laat ze in de oven roosteren.
3. Verwijder het vel van de chorizo en hak de chorizo grof. Verdeel over de sneetjes brood en bedek met ó dubbel gevouwen sneetje Chaumes.
4. Zet ze 5 min in de oven, de tijd om de kaas te doen smelten.
5. Werk elk sneetje af met een ó olijf. Serveer warm bij het aperitief.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Tapas met Chaumes en Chorizo
30 minutenKleine flans met Chaumes
Charlin een bijgerecht Ingrediënten- Chaumes sneetjes 1 pak
- eieren 4
- deciliter(s) volle melk 3
- eetlepel(s) gehakte bieslook 2
- een noot boter
- peper en zout
- om erbij te serveren : sla, rozijnen, noten en klassieke vinaigrette
2. Klop de eieren los met de melk, voeg de bieslook toe, kruid met peper en zout.
3. Giet dit mengsel op de kaas en roer even.
4. Plaats de vormpjes in een voor de helft met warm water gevulde ovenschaal en laat 25 min garen in een warme oven (voorverwarmd op T°6 – 180°C).
5. Laat even afkoelen en haal uit de vorm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kleine flans met Chaumes
30 minutenBoerensandwiches met Chaumes
Charlin Ingrediënten- Chaumes sneetjes 2 sneetjes
- Aoste-ham 2 sneetjes
- slablaadjes 50 gramme(s)
- boerenbrood 2 unité(s)
- augurken 50 g
2. Leg er ook de sneetjes Aoste-ham en de plakjes Chaumes op.
3. Snij de augurken in plakjes en werk daar de sandwich mee af. Sluit de sandwich.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boerensandwiches met Chaumes
10 minutenVarkens- mignonettes gegratineerd met Chaumes
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- Sneetjes Chaumes 100 g
- varkensmignonettes 650 g
- halfgedroogde tomaten in olie (uitgelekt gewicht) 50 g
- verse rozemarijn 2 takjes
- teen knoflook 1
- olijfolie 1 eetlepel
- klontje boter 1
- peper en zout
2. Verwarm de olie en de boter in een grote braadpan en bak er de mignonettes kort aan beide zijden goudbruin in op hoog vuur. Kruid ze met peper en zout en leg ze in een ovenschaal.
3. Leg de sneetjes Chaumes op het vlees.
4. Hak de tomaten grof. Meng ze met het geperste lookteentje en de fijngehakte rozemarijn. Verdeel over de mignonettes en laat enkele minuten gratineren onder de ovengrill.
5. Serveer warm met verse pasta en gebakken groenten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)