Bezig met laden
7 recepten gevonden
Boterham met guacamole en Passendale
Jessica De Loor een snack Gemiddeld budget Ingrediënten- sneetjes Passendale 2
- sneetjes brood 4
- Groenten (geraspte wortelen, schijfjes kerstomaten, schijfjes radijs, sla, ...)
- (rijpe) avocado 1
- rode ui 1/4
- Peper & zout
2. Plet met een vork het vruchtvlees van de avocado fijn en snijd de rode ui in kleine stukjes alvorens ze toe te voegen.
3. Voeg het sap van de limoen toe aan het geheel en roer. Kruid af naar smaak met peper en zout.
4. Neem een sneetje brood en smeer er de guacamole over uit. Aarzel niet om wat extra groenten naar keuze toe te voegen voor een extra frisse smaak. Plaats er een heerlijk sneetje Passendale op. Plaats bovenop nog een sneetje brood.
5. Herhaal stap 4 en je bent klaar!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boterham met guacamole en Passendale
10 minutenPassadillas
Jessica De Loor een hoofdgerecht Ingrediënten- 8
- Tortillawraps 8
- Grote kipfilet 1
- Rode uien, in halve ringen 2
- Paprikapoeder 1kl
- Tomaten, in blokjes 2
- Zwarte bonen uit blik 200g
- Maïskorrels 150g
- Enkele takjes koriander
- Handje veldsla 1
- Radijsjes, in schijfjes 4
- Olijflolie
2. Spoel de zwarte bonen onder koud water. Meng de tomaten met de zwarte bonen, maïskorrels en koriander tot een salsa.
3. Beleg de helft van de wraps met twee sneetjes Passendale, stukjes kip en wat salsa. Bedek opnieuw met twee sneetjes kaas en leg er telkens een tweede wrap bovenop.
4. Verhit een grote pan op het vuur (je hebt geen vetstof nodig). Bak de passadilla’s één voor één tot ze mooi goudbruin kleuren. Snijd ze in driehoekjes en serveer met een slaatje van veldsla en radijsjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Passadillas
25 minutenGeroosterde knolselderburgers met Passendale en honing-mosterd saus
Charlin Ingrediënten- Passendale Classic sneetjes 4 sneetjes
- Knolselder 1
- Broodjes met zaadjes (of 4 grote hamburgerbroodjes) 4
- Panko 80 g
- Ei 1
- Pindaolie 2 eetlepels
- Komijnpoeder 1 theelepel
- Paprika-poeder (of cayennepeper) 0.5 theelepel
- Rode ui 1
- Gesneden augurken of kleine augurken
- een paar blaadjes sla
- Zout
- Saus
- Griekse yoghurt 3 eetlepels
- Mayonaise 1 eetlepel
- Mosterd 2 eetlepels
- Honing 2 el vloeibare
2. Klop het ei tot een omelet met de komijn, paprika-poeder, peper en zout. Meng de panko en de olie op een bord. Snijd 4 dikke plakjes (± 1,5 cm) van de knolselderij en snijd ze tot dezelfde diameter als de broodjes. Bestrijk ze met opgeklopt ei en laat ze dan door de panko gaan, waarbij ze goed worden ondergedompeld in de panko. Leg de knolselderij ""burgers"" op het met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten, draai ze halverwege om.
3. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Snijd de rode ui in dunne ringen. Rooster de binnenkant van de broodjes (in tweeën gesneden) in een koekenpan.
4. Snijd de sneetjes Passendale doormidden en leg ze op de knolselderburgers. Spreid een beetje saus op de broden, voeg augurken toe en dan de hamburgers. Vervolledig met rode uienringen, salade en met de rest van de saus op de zijkant.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Geroosterde knolselderburgers met Passendale en honing-mosterd saus
60 minutenCordons Blues met Passendale Classic gepaneerd met amandelen
Charlin een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- Passendale Classic 4 Sneetjes
- Grote kalfskoteletten, zeer dun 4 (+ 130 g/ stuk)
- Plakken gekookte ham 4 (150 g)
- Eieren 2
- Gesneden amandelen 100 g
- Paneermeel 100 g
- Bloem 50 g
- Een bodem van druivenpitolie of frituurolie
- Peper en zout
2. Kruid de kalfskoteletten met peper en zout. Bedek ze met 1 plakje ham (doormidden snijden en van kop tot teen schikken om het vlees te bedekken), daarna 1 plakje Passendale Classic. Vouw de uiteinden doormidden en prik ze met een tandenstoker om de cordons blues gesloten te houden. Bestrijk ze aan beide zijden met meel. Tik ze aan om het overschot te verwijderen en dompel ze in de opgeklopte eieren; ze moeten goed bedekt zijn. Om af te ronden, draai ze om in de broodkruimels en druk je ze een beetje aan zodat ze goed blijven zitten. Zet ze op een schaal, dek ze af en laat ze minstens 1 uur rusten in de koelkast.
3. Verhit de olie in een grote koekenpan en bruineer de cordons blues aan beide zijden (doe dit twee keer als het nodig is en houd de eerste twee warm in de oven). Dep het overtollige olie af en serveer ze op een bord.
4. Serveer er een winterse salade met witlof, rode kool, tarwesalade en geraspte wortelen bij.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Cordons Blues met Passendale Classic gepaneerd met amandelen
30 minutenGratin van macaroni met ham en Passendale kaas
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- Macaroni 300 g
- Stukjes gesneden ham 200 g
- Melk 1 L
- Passendale Classic kaas (sneetjes of blok) 175 g
- Boter 80 g
- Bloem 80 g
- Nootmuskaat
- Peper en zout
2. Kook de macaroni al dente volgens de kooktijd op de verpakking. Snij blokjes van de ham en versnijdt de Passendale Classic kaas in kleine stukjes.
3. Bereid ondertussen de bechamelsaus voor. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem in 1 keer toe. Roer enkele minuten door en voeg dan geleidelijk aan de melk toe en roer tot een gladde saus wordt verkregen. Ga door met het opkloppen van de bechamel op een middelmatig laag vuur tot de bechamel dik wordt. Breng op smaak met peper en zout en een goede snuif nootmuskaat.
4. Haal van het vuur, voeg de helft van de Passendale Classic kaas toe en meng goed om te smelten.
5. Meng de bechamel, ham en macaroni samen. Verdeel het mengsel in een grote ovenschaal en bedek met de resterende Passendale kaas.
6. Bak op het bovenste rek van de oven voor ongeveer 15 minuten, totdat de kaas licht gegratineerd is.
7. Laat 2 minuten rusten vooraleer op te dienen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gratin van macaroni met ham en Passendale kaas
30 minutenOmgevouwen omelet met Passendale Classic
Charlin Ingrediënten- Passendale Classic 12 sneetjes
- Boter 100 g
- Nootmuskaat 2 snufje
- Zout en peper
- Eieren 12
2. Laat de boter op een matig vuur smelten in een pan met antikleeflaag.
3. Giet er de eieren in en blijf ongeveer 1 min roeren met de vork.
4. Strijk de omelet uit in de pan en leg de sneetjes Passendale in het midden.
5. Vouw de omelet toe en dien op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Omgevouwen omelet met Passendale Classic
10 minutenToast Passendale op Raclette wijze
Charlin Ingrediënten- Boerenbrood sneetjes 4 sneden
- Aardappelen 200 gram
- Passendale Classic 4 sneetjes
- droge witte wijn 2 deciliter
- Bouillon 1 blokje
- rozemarijn 1 takje(s)
- sjalot(ten) 1
- boter 50 gram
- Dunne vleesbrood 12 sneetjes
- Peper
- Zout
2. Schil en hak de sjalot. Smelt de boter en voeg de sjalot toe. Als de sjalot doorzichtig is, voeg dan de aardappelen, de rozemarijn toe en overgiet het met witte wijn en het verkruimelde bouillonblokje.
3. Kook op middelhoog vuur tot de aardappelen de witte wijn hebben geabsorbeerd. Rooster de sneetjes brood, leg het vleesbrood, de aardappelen en vervolgens een plakje Passendale, dat eerder met de raclettemachine is gesmolten, op het brood.
4. Geniet ervan!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)