Bezig met laden
21 recepten gevonden
Le Rustique Raclette & nacho’s
Jessica De Loor een aperitief Ingrediënten- Voor de salsa:
- Tomaten 2
- Teentjes knoflook 2
- Rode ui 1
- Takjes verse koriander 5
- Eetlepels olijflolie 3
- Eetlepels witte wijnazijn 2
- Zout & peper
- Voor de nacho's:
- Blik rode bonen 200g
- Lente uitjes 2
- Blik maïs 200g
- Tortilla chips 150g
- Room 150g
- 1 verpakking Raclettekaas Classic Le Rustique 400g
2. Laat de maïs en bonen uitlekken. Was de lente-uitjes en snijd ze in dunne schijfjes. Leg een paar tortillachips, een beetje slagroom, bonen, lente-uitjes en maïs op elk pannetje van het gourmetstel. Leg op elk pannetje een plak Raclettekaas Classic Le Rustique en plaats onder de hete grill van het gourmetstel tot de kaas gesmolten is.
3. Neem de pannetjes uit het stel, schep de inhoud op borden en garneer met tomatensalsa. Leg er gerust een paar blaadjes koriander bovenop.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Le Rustique Raclette & nacho’s
25 minutenAperitiefbrood met raclettekaas van Le Rustique
David Calvete Budgetvriendelijk Ingrediënten- dik, rond brood 500 500 g
- raclettekaas van Le Rustique 10 sneetjes
- rode ui 1 kleine
- verse tijm of oregano 4 of 5 takjes
- olijfolie 1 eetlepel
- peper
2. Snij elk plakje raclettekaas in twee. Pel en snipper de rode ui.
3. Steek de sneetjes raclettekaas van Le Rustique en de ui in de gleuven van het brood. Bestrooi met oregano of tijm, kruid met peper en besprenkel tot slot met olijfolie (gebruik eventueel een keukenkwastje).
4. Wikkel het brood in bakpapier en schuif voor 15 minuten in een oven van 180 °C, of tot de kaas goed is gesmolten.
5. Serveer warm en laat je gasten zachtjes trekken aan de stukjes brood met kaas.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Aperitiefbrood met raclettekaas van Le Rustique
30 minutenAardappelen gevuld met raclettekaas van Le Rustique en pancetta
David Calvete Ingrediënten- Aardappelen 4 grote
- Raclettekaas van Le Rustique 8 sneetjes
- Pancetta 4 sneetjes
- Bieslook een half bosje
- Zout en peper
2. Verwarm je oven voor op 180 °C.
3. Hak de raclettekaas van Le Rustique en de pancetta in grove stukken en knip de bieslook fijn.
4. Snijd de aardappelen overlangs in twee en hol ze voor ¾ uit. Prak het aardappelkruim met een vork en vermeng met de raclettekaas van Le Rustique en de pancetta. Breng op smaak met zout en peper.
5. Vul de aardappelen met dit mengsel.
6. Schuif voor 20 minuten in de oven en dien warm op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Aardappelen gevuld met raclettekaas van Le Rustique en pancetta
30 minutenPenne met pancetta en raclettekaas Le Rustique- Saus
Charlin Ingrediënten- Raclette classique Le Rustique-kaas 5 sneetjes
- penne 400 g
- sjalotten 2
- droge witte wijn 20 cl
- pancetta 8 sneetjes
- olijfolie 1 eetlepel
- zout & pepper
Penne met pancetta en raclettekaas Le Rustique- Saus
30 minutenGratin van prei met raclettekaas Le Rustique
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- Boter 10 g
- Bloem 15 gram
- Melk 25 centiliter
- Raclettekaas Natuur Le Rustique 8 sneetje(s)
- Prei 1 kilo(s)
2. Voor de bechamel: smelt de boter, voeg de bloem toe en meng die goed onder de boter, overgiet dan met melk.
3. Voor de gratin, leg de prei in de ovenschotel en overgiet met bechamelsaus.Werk de gratin af met schijfjes raclette Le Rustique. Zet 20 minuten in de oven op 200°C.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gratin van prei met raclettekaas Le Rustique
60 minutenGratin dauphinois met raclettekaas Le Rustique
Charlin Ingrediënten- Aardappelen 1 kg
- Raclettekaas Natuur Le Rustique® 8 sneejtes
- Boter 25 gr
- Melk 50 cl
- Verse room 25 cl
- Knoflookteentje 1
- Muskaatnoot 1 snufje
- Zout 1 snufje
- Peper 1 snufje
2. Kook verder op een zacht vuur, ongeveer 10 minuten. Let goed op dat de melk niet overkookt. De aardappelen zijn gaar als ze zacht zijn. Zet de aardappelen en de melksaus aan de kant.
3. Voeg de verse room toe onder voortdurend roeren.
4. Snij het knoflookteentje doormidden en verwijder de kiem. Wrijf de bodem van een ovenschaal in met een half knoflookteentje en hak de rest fijn.
5. Leg de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Giet de melk-roomsaus over de aardappelen. Zet 40 minuten in de oven op 180°C.
6. Verdeel de raclettekaas Le Rustique over de gratin en laat nog een tiental minuten bakken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gratin dauphinois met raclettekaas Le Rustique
30 minutenBladerdeeghapjes met raclettekaas Le Rustique en champignons
Charlin een aperitief Ingrediënten- Raclettekaas natuur Le Rustique 8 sneetjes
- Grisonvlees 6 plakjes
- Rol bladerdeeg 1
- Parijse champignons 125 g
- Ei 1
- Olie 1 eetlepel
- Een scheutje citroensap
- Een takje verse rozemarijn
- Peper en zout
Bladerdeeghapjes met raclettekaas Le Rustique en champignons
30 minutenTaart zonder bakvorm met tomaten en raclettekaas Le Rustique, geparfumeerd met oregano
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Le Rustique-raclettekaas 5 sneetjes
- Bladerdeeg 1
- Tomaten 300 g
- Gedroogde oregano 1 eetlepel
- Fijne mosterd 1 eetlepel
- Olijfolie
- Zout & pepper
Taart zonder bakvorm met tomaten en raclettekaas Le Rustique, geparfumeerd met oregano
30 minutenKippenspiesjes in een romig sausje op basis van raclettekaas Le Rustique
Charlin Ingrediënten- Raclettekaas natuur Le Rustique 6 sneetjes
- Scharrelkipfilets 8
- Dikke verse room 7 cl
- Het sap en de schil van 1 citroen
- Olijfeolie 5 cl
- Verse tijm 6 takjes
- Kerstomaten 16
- Zout & pepper
Kippenspiesjes in een romig sausje op basis van raclettekaas Le Rustique
30 minutenVeloutésoepje van butternut, broodjes met Le Rustique- Kaas
Charlin Ingrediënten- Raclette nature Le Rustique 16 sneetjes
- Butternutpompoen 1
- Boter 10 g
- Ui 1
- Kardemompeulen 6
- Klomp brooddeeg van bij de bakker, het equivalent van 1 klassiek stokbrood 1
- Jonge spinazie 1 handvol
- 1/2 rode ui
- Dikke room 1 eetlepel
- Zout
- Peper
Veloutésoepje van butternut, broodjes met Le Rustique- Kaas
30 minutenBriochebroodjes met raclette Le Rustique
Charlin Ingrediënten- Raclette Le Rustique 180 g
- Brioche(s) 4 sneetjes
- Spekblokjes 150 gr
- Peterselie 4 eetlepels
Briochebroodjes met raclette Le Rustique
10 minutenQuesadilla’s met raclettekaas Le Rustique en groenten
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Raclette Le Rustique 12 sneetjes
- Courgette 1
- Tortilla's 8
- Pâtes (bv. elleboogjes) 125 g
- Basilicum 1 pot
- Spinazie 200 g
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Quesadilla’s met raclettekaas Le Rustique en groenten
30 minutenKalfslapjes met raclettekaas Le Rustique
Charlin Ingrediënten- Kalfslapjes 4
- raclettekaas Le Rustique 4 sneetjes
- blaadjes salie 4
- ontbijtspek 4 sneetjes
- witte wijn 1 dl
- kalfsfond in poedervorm 2 koffiel.
- marjolein 1 snufje
- Peper – zout
Kalfslapjes met raclettekaas Le Rustique
30 minutenGevulde courgettes met raclettekaas Le Rustique
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- kleine courgettes (bij voorkeur biologische) 4
- Groentebouillon (water + blokjes)
- gekookte ham 4 sneetjes
- Verse room
- Platte peterselie
- Peper – zout
- raclettekaas Le Rustique 4 sneetjes
Gevulde courgettes met raclettekaas Le Rustique
10 minutenGratin van witte kool met raclettekaas Le Rustique
Charlin Ingrediënten- raclettekaas Le Rustique, in blokjes gesneden 4 sneetjes
- een flinke witte kool 0.5
- ui 1
- gerookt spek van ½ cm 3 sneetjes
- uitgeholde en in blokjes gesneden tomaten 2
- eieren 2
- verse room 100 ml
- Boter
- Peper – zout
Gratin van witte kool met raclettekaas Le Rustique
30 minutenGratin van gnocchi van zoete aardappel met raclettekaas Le Rustique
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- Raclette Classique Le Rustique 16 sneetjes
- zoete aardappelen 600 g
- eierdooier 1
- bloem 150 g
- maïzena 100 g
- dragon 5 takjes
- de schil van een 1/2 citroen
- volle vloeibare room 1 eetlepel(s)
- boter
- zout & peper