Bezig met laden
8 recepten gevonden
Trio van zoet-hartige boterhammen met St Môret
Lourdes Fernandez een ontbijt Ingrediënten- St Môret Bio 150 g
- rond brood 1 (400 g)
- kersen 100 g
- rode ui 1 (100 g)
- verbrijzelde pistachenoten 2 eetlepels (40 g)
- balsamicoazijn 1 theelepel (10 g)
- honing 1 theelepel (10 g)
- tomaat 1 (130 g)
- aardbeien 6 (60 g)
- olijfolie 2 eetlepels (30 g)
- basilicum 4 blaadjes (20 g)
- peper 20 g
- abrikozen 4 (200 g)
- pesto 4 eetlepels (50 g)
- pijnboompitten 2 theelepels (15 g)
2. Kook de kersen 10 minuten in een koekenpan met de honing en de balsamicoazijn. Verdeel ze over vier sneetjes brood met St Môret, gevolgd door de fijngehakte ui en de pistachenoten.
3. Vermeng de in blokjes gesneden aardbeien en tomaat. Voeg het fijngehakte basilicum en een straaltje olijfolie toe. Verdeel deze bereiding over de 4 laatste sneetjes met St Môret.
4. Snij de abrikozen in plakjes en verdeel die over de boterhammen met pesto. Voeg de pijnboompitten en de rest van de in blokjes gesneden St Môret toe. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Trio van zoet-hartige boterhammen met St Môret
20 minutenTrio van smeerpasta met St Môret
Lourdes Fernandez Budgetvriendelijk Ingrediënten- St Môret Bio 40 g
- wortelen 300 g
- citroensap 1 eetlepel (5g)
- komijn ½ theelepel (2g)
- St Môret Bio 40 g
- broccoli 300 g
- cashewnoten 50 g
- St Môret Bio 80 g
- gekookte rode biet 250 g
- knoflook 2 teentjes (10g)
2. Smeerpasta van broccoli, cashewnoten en St Môret 1. Kook de broccoli 5 minuten in kokend water. 2. Giet goed af en laat afkoelen. 3. Doe de broccoli, de cashewnoten en de St Môret® in een keukenrobot en mix.
3. Smeerpasta van rode biet en St Môret 1. Pel de teentjes knoflook en verwijder de groene kiem. 2. Mix de rode biet met de St Môret® en de knoflook.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Trio van smeerpasta met St Môret
45 minutenConchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret
Lourdes Fernandez een hoofdgerecht Ingrediënten- St Môret Bio 80 g
- verse spinazie 400 g
- butternut of gewone pompoen 250 g
- conchiglioni 200 g
- champignons 200 g
- sjalot 1 (25g)
- straaltje olie 1 (5g)
2. Pel de sjalot en hak fijn.
3. Verhit wat olie in een pan en fruit de pompoenblokjes en de sjalot.
4. Zet de pompoenblokjes onder water en laat 15-20 minuten koken.
5. Giet af en mix tot een dikke saus. Voeg zo nodig wat kookvocht toe.
6. Kook de deegwaren in ruim water.
7. Was de spinazieblaadjes en hak de champignons fijn.
8. Verhit wat olie in een pan en bak de spinazie en de champignons 10 minuten.
9. Doe er de St Môret® bij en vermeng goed.
10. Schep de pompoensaus op de bodem van een ovenschotel.
11. Verdeel de bereiding van spinazie en champignons over de deegwaren en schik ze in de ovenschotel.
12. Schuif voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret
60 minutenVispastei met verse kaas
David Calvete Gemiddeld budget Ingrediënten- St Môret 150 g
- Kabeljauw zonder vel of graten 150 g
- Melk 50 cl
- Rode paprika 0.25
- Gele paprika 0.25
- Groene paprika 0,25
- Volkorenstokbrood 1
- Geplette teentjes knoflook: 2 2
- Tijm en laurier één takje en enkele blaadjes
- Olijfolie 3 eetlepels
- Rode bosui 1
- Verse citroenverbena 1 takje
- basilicum 1 takje
- Verse munt enkele blaadjes
- Limoensap 1 straaltje
- Zout, espelettepeper naar smaak
2. Snij de paprika's in heel kleine blokjes. Stoof elke kleur paprika afzonderlijk in een beetje olijfolie en een straaltje water. Breng op smaak met zout en espelettepeper. Laat afkoelen.
3. Verdeel de kabeljauw over drie kommetjes of bokaaltjes. Vul elk potje met 1/3 van het vlootje verse kaas, een straaltje limoensap en één kleur paprika. Vermeng, proef en kruid waar nodig bij.
4. Snij sneetjes stokbrood af en bak die goudbruin in een pan met een straaltje olijfolie.
5. Voeg de fijngehakte kruiden en ui toe aan de pastei. Rasp vlak voor het serveren wat limoenschil over de vispastei
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Vispastei met verse kaas
25 minutenFijne taart met wintergroenten en St Môret
Charlin een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- St Môret 150 g
- Heel zachte boter 100 g
- Bloem 250 g
- Zout 1 flinke snuif
- St Môret 100 g
- Blauwschimmelkaas 50 g
- Rode ui 1
- Tijm 2 tl
- Rauwe bieten 2 kleine
- Zoete aardappel 1 kleine
- Pastinaak 1
- Eigeel 1
- Zout en peper
Doe er de bloem bij en maak een bol van het deeg. Leg het 1 uur in de koelkast.
2. Rol het deeg uit op een bakplaat beleed met bakpapier.
3. Pel de ui, hak fijn en vermeng met de St Môret, de blauwschimmelkaas en de helft van de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Strijk deze bereiding uit over de taartbodem maar laat een rand van 5 cm.
4. Snij alle groenten in dunne schijfjes en leg die in cirkels op het deeg. Bestrooi met de rest van de tijm. Strijk de deegranden in met losgeklopt eigeel.
5. Zet 45 minuten in een oven van 180 °C. Dien op met een groene sla met walnoten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Fijne taart met wintergroenten en St Môret
30 minutenCroque met St Môret Bio choco en peer
Charlin een snack Budgetvriendelijk Ingrediënten- Sneetjes brood ( naar keuze ) 8
- Klontje boter
- Chocolade 150 g
- Hazelnoot 50 g
- St Môret Bio 1 Vlootje
- Snufje zout
- Peer 1
2. Doe de St Môret Bio in een glazen kom samen met de chocolade. Kruid met een klein snufje zout. Zet 2 minuten in de microgolfoven. Haal de kom er uit meng met een spatel alles onder mekaar. Voeg de hazelnoot toe. Giet in een leuk potje en laat opstijven in de koelkast.
3. Snijd met een mandoline of met een scherp mes dunne plakjes van de peer.
4. Neem telkens 2 boterhammen. Smeer ze in met de choco en leg er de plakjes peer tussen.
5. Smelt een klontje boter in een grote pan. Bak de croque krokant langs beide kanten en serveer.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Croque met St Môret Bio choco en peer
30 minutenBladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken.
Charlin een aperitief Ingrediënten- Diepvriesspinazie, ontdooid 230 g
- Artisjokharten op olie, uitgelekt & grof gesneden 160 g
- St Môret Bio 100 g
- Zure room 60 g
- Geraspte mozzarella, plus wat extra voor de afwerking 150 g
- Geraspte parmezaan 50 g
- Peper, zout
- Bladerdeeg 1 Rol
2. Meng de spinazie met de artisjok, de St Môret Bio, de zure room, de mozzarella en de parmezaan. Kruid met flink wat peper en een beetje zout.
3. Rol je bladerdeeg uit tot een rechthoek en snijd er 24 vierkantjes uit.
4. Druk ze in de muffinplaat, zodat ze een kommetje vormen en schep er ongeveer 1 eetlepel vulling in. Strooi er nog wat geraspte mozzarella over en zet 15-20 minuten in de oven.
5. Haal uit de oven en eet warm, lauw of koud. Dat is naar keuze!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken.
30 minutenAperitiefmuffins met St Môret Bio
Charlin een aperitief Ingrediënten- Vlootje St Môret 1
- Eieren 6
- Eetlepel gehakte rozemarijn 0.5
- Knolselder 120 g
- Peper en zout
- Sneetjes gerookt spek 3
- Klontje boter 1
- Eetlepels walnoot 2
2. Schil de knolselder. Snijd de knolselder in plakjes en daarna in fijne blokjes.
3. Snijd het gerookte spek in fijne blokjes en hak de walnoten.
4. Smelt een klont boter in een kleine pan. Bak het spek samen met de knolselder. Kruid met peper en een klein snufje zout. Voeg de rozemarijn toe en laat op het gemak bakken tot wanneer de knolselder gaar is. Voeg de St Môret Bio toe en laat die nog even meegaren.
5. Kluts de eieren in een grote kom. Voeg het knolseldermengsel toe samen met de walnoten.
6. Giet de vulling in de kleine vormpjes en plaats ongeveer een 15 minuten in de oven."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)