Bezig met laden
8 recepten gevonden
Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes
David Calvete een aperitief Ingrediënten- St Môret 150 g
- Kleine aubergines 4
- Teentje knoflook (fijngehakt) 1
- Biologische limoen 1,5
- Sesamolie 5 cl
- Sojasaus 1 eetlepel
- Geroosterde sesamzaadjes 60 g
- Verse koriander 1 bosje
- Heel toastbrood 1
2. Snij ze in twee en schep er het vruchtvlees uit. Bak het in 5 tot 10 minuten droog in een stoofpan met een beetje sesamolie.
3. Doe er de rest van de sesamolie (hou 1 eetlepel apart), het sap van een halve limoen, het fijngehakte teentje knoflook, de sojasaus, de St Môret en de geroosterde sesamzaadjes bij.
4. Schep alles in een kom en voeg verse koriander en een beetje geraspte limoenschil toe.
5. Snij het toastbrood in dikke staafjes en bak die aan de 4 zijden in een koekenpan met sesamolie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes
20 minutenBanana bread met bosbessen en St Môret
Lourdes Fernandez een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten- bloem 250 g
- heel rijpe bananen 2 (240g)
- bosbessen 150 g
- eieren 2 (140g)
- melk 8 cl (80g)
- gesmolten boter 80 g
- fijne kristalsuiker 50 g
- bakpoeder 1 zakje (40g)
- St Môret 200 g
- fijne poedersuiker 3 eetlepels (30g)
- geraspte citroenschil (het liefst bio) 3
2. Voeg de eieren, de melk en de gesmolten boter toe. Klop de bereiding tot een glad mengsel.
3. Pel de bananen en prak ze met een vork. Schep ze met een spatel onder het deeg. Doe er de bosbessen bij.
4. Giet het deeg in een cakevorm.
5. Schuif voor 60 tot 70 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Prik met de punt van een mes in de cake. Als de punt er droog weer uitkomt, is de cake gaar.
6. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm.
7. Vermeng de St Môret met de poedersuiker en de geraspte citroenschil.
8. Snij de cake in twee en bestrijk over de hele lengte met St Môret. Sluit de cake en dien op. Bewaar restjes van deze lekkernij in de koelkast.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Banana bread met bosbessen en St Môret
75 minutenAardbeienijs met St Môret op de wijze van charlotte
Jessica De Loor een dessert Ingrediënten- St Morêt 225g
- Authentieke Room van Carlsbourg (koud) 10 cl
- Zoete gecondenseerde melk (1blik) 397 ml
- Lepelkoekjes
- Aardbeien 250g
- Aardbeiencoulis 2 el (30g)
2. Mix de verse kaas met de zoete gecondenseerde melk en de rest van de aardbeien.
3. Klop de koude room stevig op en schep voorzichtig onder de vorige bereiding.
4. Doe er de rest van de aardbeien en de in stukjes gesneden lepelkoekjes bij.
5. Schep over in een schotel en bedek met de coulis.
6. Laat 4 uur in de koelkast staan. Haal er de bereiding 15 minuten vóór het serveren uit.
7. Tips: maak het ijs in een ijsmachine als je die hebt. Vries de resterende aardbeien vooraf in en voeg ze aan het eind van de bereiding toe. Je schept er de coulis op zodra het ijs is overgeschept in de serveerschaal.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Aardbeienijs met St Môret op de wijze van charlotte
20 minutenZoete aardappelen gevuld met St Môret
David Calvete een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- Zoete aardappelen (middelgroot) 2 (250 g elk))
- St Môret 1 vlootje van 150g
- Rijpe avocado 1 grote
- Boekweit-, zonnebloem-, chia- en lijnzaad 1 eetlepel van elk
- Granaatappel 0,5
2. Meng de zaden en rooster ze in een braadpan, zonder vetstof.
3. Snijd de lauwe zoete aardappelen in de lengte door, haal het vruchtvlees er voorzichtig uit en meng het met de St Môret en de avocado.
4. Verdeel de vulling over de uitgeholde zoete aardappelen, bestrooi met de geroosterde zaden en granaatappelpitten. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Zoete aardappelen gevuld met St Môret
60 minutenTonijnrillettes met St Môret en limoen
David Calvete een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten- St Môret 150 g
- Tonijn 100 g
- Sjalot 1
- Limoen 0,5
- Gehakte bieslook 1 eetlepel
- Piment d’Espelette 1 snufje
- Gedroogde vruchten (amandelen, pijnboompitten...) 50 g
2. Voeg de fijngehakte sjalot, 1 eetlepel gehakte bieslook en het citroensap toe.
3. Vermeng alles tot een homogene massa.
4. Voeg gedroogde vruchten (amandelen, pijnboompitten...) en piment d’Espelette toe.
5. Serveer met toast, soepstengels, groentestaafjes...
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Tonijnrillettes met St Môret en limoen
20 minutenBoterham met St Môret en pesto van radijsbladeren
Charlin een snack Ingrediënten- Overschot brood
- St Môret 150 g
- Kerstomaatjes 1 vlootje
- De groen van radijzen 1
- Pijnboompitten of amandelen 50 g
- Teentje look 1
- Olijfolie 20 cl
- Fleur de sel / peper
2. Plaats de pijnboompitten of amandelen in een blender en begin ze te mixen
3. Voeg een handvol groen, de look en de helft van de olijfolie toe om de blender niet te oververhitten. Voeg beetje bij beetje de rest van de olie en het groen toe.
4. Eens alle ingrediënten toegevoegd zijn, mix dit nog een goede minuut door zodat de bereiding zo homogeen mogelijk is.
5. Voeg zout en peper toe naar smaak en uw pesto is klaar.
6. Rooster de sneetjes brood, besmeer ze met een mooie laag St Môret en pesto en leg er kerstomaatjes op die je op voorhand in 4 gesneden hebt.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren
30 minutenSmoothiebowl met bosbessen en St Môret
David Calvete een ontbijt Budgetvriendelijk Ingrediënten- St Môret 70 g
- Bosbessen 150 g
- Banaan 1 (120 g)
- Honing (optioneel) 30 g
- Banaan 1 (120 g)
- Granola 2 eetlepels (30 g)
- Gehakte amandelen 6 (30 g)
2. Proef en voeg eventueel een beetje honing toe.
3. Serveer in kommetjes en versier naar smaak (banaan, amandelen, granola...).
4. Om meteen op te eten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 178,9
Energie (kJ) 747,6
Vetten (g) 6,0
Verzadigde vetzuren (g) 2,3
Koolhydraten (g) 24,6
Suikers (g) 16,5
Eiwitten (g) 4,3
Voedingsvezels (g) 5,2
Zout (g) 0,3
Smoothiebowl met bosbessen en St Môret
25 minutenFijne taart met wintergroenten en St Môret
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- St Môret 150 g
- Heel zachte boter 100 g
- Bloem 250 g
- Zout 1 flinke snuif
- St Môret 100 g
- Blauwschimmelkaas 50 g
- Rode ui 1
- Tijm 2 tl
- Rauwe bieten 2 kleine
- Zoete aardappel 1 kleine
- Pastinaak 1
- Eigeel 1
- Zout en peper
Doe er de bloem bij en maak een bol van het deeg. Leg het 1 uur in de koelkast.
2. Rol het deeg uit op een bakplaat beleed met bakpapier.
3. Pel de ui, hak fijn en vermeng met de St Môret, de blauwschimmelkaas en de helft van de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Strijk deze bereiding uit over de taartbodem maar laat een rand van 5 cm.
4. Snij alle groenten in dunne schijfjes en leg die in cirkels op het deeg. Bestrooi met de rest van de tijm. Strijk de deegranden in met losgeklopt eigeel.
5. Zet 45 minuten in een oven van 180 °C. Dien op met een groene sla met walnoten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)