Bezig met laden
3 recepten gevonden
Granolataartje met lentefruit en St Môret
Lourdes Fernandez een dessert Budgetvriendelijk Ingrediënten- St Môret Light 200 g
- pompelmoes 1 (400g)
- kiwi 1 (100g)
- havervlokken 100 g
- kwark 100 g
- fijne kristalsuiker 50 g
- boter 25 g
- honing 25 g
2. Roer er de havervlokken onder.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
4. Schep er 1 flinke eetlepel van het mengsel van haver/honing/boter in een ronde vorm op. Maak plat met de achterkant van een lepel. Herhaal met de rest van de bereiding.
5. Schuif voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. De havervlokken moeten goudkleurig zijn.
6. Laat afkoelen en plaats 2 uur in de koelkast.
7. Klop de St Môret met een garde onder de kwark en de suiker.
8. Schil de kiwi en snij hem in kleine blokjes.
9. Schil de pompelmoes, verwijder de witte vliesjes en haal de partjes uit elkaar door het mes tussen de vliesjes te steken. Snij de partjes in twee.
10. Schep vlak voor het serveren de bereiding met St Môret en dan de fruitblokjes op de granola. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Granolataartje met lentefruit en St Môret
25 minutenHummus van koraallinzen en verse kaas
David Calvete een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten- St Môret Light 50 g
- Koraallinzen 100 g
- Citroensap 15 g
- Sesampasta (Tahin) 15 g
- Komijn 5 g
- Knoflook 5 g
2. Giet er water bij tot 3 cm boven de linzen.
3. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken, tot de linzen gaar zijn.
4. Giet af als er nog wat water op de bodem zit. Schep dan over in de kom van een mixer.
5. Doe er het gepelde en fijngehakte teentje knoflook, de smeerkaas, het citroensap, de sesampasta en de komijn bij.
6. Mix tot een gladde puree.
7. Proef en kruid eventueel bij.
8. Serveer deze hummus met groentestaafjes en crackers of broodstengels.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Hummus van koraallinzen en verse kaas
25 minutenCroque-St Môret Léger met gerookte zalm
Charlin een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- St Môret Léger van 150 g 1 vlotje
- Wit toastbrood 8 sneden
- Gerookte zalm 4 sneden
- Bussel dille 0.25
- Emmentaler 4 fijne plakken
- Enkele kappertjes
- Enkele ontpitte zwarte olijven
- gemengde, jonge slablaadjes 100 gram
- Vinaigrette op basis van olijfolie en citroensap 2 eetlepels
- peper en zout
2. Besmeer 4 sneden brood met deze bereiding, beleg met de emmentaler, vervolgens met de gerookte zalm, besmeer terug met het mengsel St Môret Léger/dille, leg er enkele kappertjes op en de in 4 gesneden olijven. Sluit met de overige 4 sneden brood.
3. Bak de croques-St Môret Léger in een croque-monsieurtoestel gedurende 3 tot 4 minuten.
4. Serveer ze met de sla, op smaak gebracht met de vinaigrette.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)