I Love Cheese

Laatste recept

Passadillas

  • 25min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
31 recepten gevonden

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes een aperitief Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Kleine aubergines 4
  • Teentje knoflook (fijngehakt) 1
  • Biologische limoen 1,5
  • Sesamolie 5 cl
  • Sojasaus 1 eetlepel
  • Geroosterde sesamzaadjes 60 g
  • Verse koriander 1 bosje
  • Heel toastbrood 1
1. Was de aubergines en bak ze in hun geheel 25 minuten op 180 °C.
2. Snij ze in twee en schep er het vruchtvlees uit. Bak het in 5 tot 10 minuten droog in een stoofpan met een beetje sesamolie.
3. Doe er de rest van de sesamolie (hou 1 eetlepel apart), het sap van een halve limoen, het fijngehakte teentje knoflook, de sojasaus, de St Môret en de geroosterde sesamzaadjes bij.
4. Schep alles in een kom en voeg verse koriander en een beetje geraspte limoenschil toe.
5. Snij het toastbrood in dikke staafjes en bak die aan de 4 zijden in een koekenpan met sesamolie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes

20 minuten

Hartige wafels met prei en St Môret

Hartige wafels met prei en St Môret Ingrediënten
  • St Môret 205 g
  • bloem 250 g
  • bakpoeder 1 zakje
  • natriumbicarbonaat 1 theelepel
  • zout 1 theelepel
  • suiker 1 theelepel
  • eieren 2
  • yoghurt 1 (125g)
  • melk 125 ml
  • olie 1 eetlepel
  • geraspte comtékaas 100 g
  • prei 1
  • peper 1 draai aan de molen
1. Was de prei. Scheid het groen van het wit. Hak het groene deel fijn en snij het wit in ringetjes. Bak de groene prei 5 minuten op laag vuur in wat olie. Schep uit de pan. Bak het preiwit in hetzelfde bakvet 10 minuten op laag vuur.
2. Vermeng de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, de suiker en het zout in een kom. Vermeng in een andere kom 125 g St Môret, de yoghurt, de eieren, de melk en de olie. Schep de bloem onder dit mengsel. Doe er het groen van de prei, de geraspte kaas en peper bij.
3. Bak de wafels in een wafelijzer.
4. Om te serveren: leg een wafel op een bord, schep er 10 g St Môret en enkele preiringen op, leg er een tweede wafel op, dan weer 10 g St Môret, en werk af met enkele preiringen. Dit is ook lekker met in de pan gebakken kwarteleitjes."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartige wafels met prei en St Môret

30 minuten

Duo van lenteboterhammen met St Môret

Duo van lenteboterhammen met St Môret een ontbijt Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • rond brood 1 (400g)
  • groene asperges 8 (240g)
  • aardbeien 8 (80g)
  • erwten 30 g
  • bieslook 6 sprietjes (50g)
  • amandelen 4 (30g)
  • peper 20 g
1. Kook de asperges 8 minuten in een grote kookpot met kokend water. Giet af, laat afkoelen en snij ze in de lengte door.
2. Kook de erwten 5 minuten in een kookpot met kokend water. Giet af en laat afkoelen.
3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in twee.
4. Snij 8 sneetjes brood af en besmeer die met St Môret.
5. Verdeel de asperges over de boterhammen. Verdeel de erwten over 4 sneetjes en de aardbeien over de overige 4 sneetjes.
6. Verbrijzel de amandelen en strooi die over de boterhammen met aardbei.
7. Werk de boterhammen met erwten af met fijngehakt bieslook.
8. Breng op smaak met wat peper.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Duo van lenteboterhammen met St Môret

30 minuten

Boterhammen met verse kaas

Boterhammen met verse kaas Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Zongedroogde tomaten
  • Zout
  • Peper
1. Besmeer de boterhammen met St Môret.
2. Werk af met zout, peper en een paar stukjes zongedroogde tomaat.
3. Tip van de chef: aarzel niet om, afhankelijk van het seizoen, andere ingrediënten toe te voegen ;)
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterhammen met verse kaas

10 minuten

Vispastei met verse kaas

Vispastei met verse kaas een aperitief Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Kabeljauw zonder vel of graten 150 g
  • Melk 50 cl
  • Rode paprika 0.25
  • Gele paprika 0.25
  • Groene paprika 0,25
  • Volkorenstokbrood 1
  • Geplette teentjes knoflook: 2 2
  • Tijm en laurier één takje en enkele blaadjes
  • Olijfolie 3 eetlepels
  • Rode bosui 1
  • Verse citroenverbena 1 takje
  • basilicum 1 takje
  • Verse munt enkele blaadjes
  • Limoensap 1 straaltje
  • Zout, espelettepeper naar smaak
1. Breng de melk met daarin de knoflook, de tijm en de laurier aan de kook. Voeg wat zout toe. Pocheer daarin de kabeljauw gedurende 10 minuten. Giet de vis af en laat afkoelen.
2. Snij de paprika's in heel kleine blokjes. Stoof elke kleur paprika afzonderlijk in een beetje olijfolie en een straaltje water. Breng op smaak met zout en espelettepeper. Laat afkoelen.
3. Verdeel de kabeljauw over drie kommetjes of bokaaltjes. Vul elk potje met 1/3 van het vlootje verse kaas, een straaltje limoensap en één kleur paprika. Vermeng, proef en kruid waar nodig bij.
4. Snij sneetjes stokbrood af en bak die goudbruin in een pan met een straaltje olijfolie.
5. Voeg de fijngehakte kruiden en ui toe aan de pastei. Rasp vlak voor het serveren wat limoenschil over de vispastei
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Vispastei met verse kaas

25 minuten

Trio van brooddiertjes met St Môret

Trio van brooddiertjes met St Môret een snack Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret 50 g
  • volkorentoastbrood 3 sneetjes (60g)
  • mandarijntje 1 (70g)
  • banaan 7 schijfjes (100g)
  • kiwi 1 plakje (100g)
  • driehoekje dat je uit een plakje appel snijdt 1 (150g)
  • chocolade 6 kleine stukjes (30g)
  • amandelen 4 (40g)
1.

Smeer de St Môret in een cirkel op het eerste sneetje.

1. Leg 2 schijfjes banaan op de bovenrand van het brood, en één schijfje in het midden.
2. Leg 2 stukjes chocolade boven de neus en één stukje op de neus.
2.

Bestrijk het tweede sneetje brood volledig met St Môret.

1. Snij één schijfje banaan in twee en leg die helften op een hoekje van het brood, in een omgekeerde halve cirkel, om een vissenstaart te maken.
2. Leg op de tegenoverstaande hoek een schijfje banaan met daarop een stukje chocolade. Dit is het oog.
3. Verdeel de partjes van de mandarijn over het midden van de boterham om de schubben van de vis te vormen.
3.

Bestrijk ook het derde sneetje brood volledig met St Môret.

1. Leg er 2 schijfjes banaan met daarop 2 stukjes chocolade op. Dit zijn de ogen.
2. Leg vlak daaronder het driehoekje van appel. Dit is de snavel.
3. Snij het schijfje kiwi in twee en leg die links en rechts. Dit zijn de vleugels. De rechte rand van de halve cirkels wijst naar buiten.
4. Snij elke amandel in de dikte door en leg ze op het lichaam van de uil.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Trio van brooddiertjes met St Môret

15 minuten

Smoothie bowl met peer, kiwi en St Môret

Smoothie bowl met peer, kiwi en St Môret een ontbijt Ingrediënten
  • St Môret 70 g
  • conference-peren 4 (480g)
  • kiwi's 3 (300g)
  • honing (optioneel)
  • kiwi 1 (100g)
  • granola 2 eetlepels (30g)
  • chiazaad 1 theelepel (5g)
1. Schil de peren en de 3 kiwi's. Snij ze in stukjes.
2. Mix het fruit met de St Môret.
3. Schep in kommetjes.
4. Schil de laatste kiwi en snij in twee. Snij nu in halve plakjes.
5. Versier de kommetjes met de halve plakjes kiwi en de granola. Bestrooi met chiazaad.
6. Dien meteen op. Dit is ook lekker met een straaltje honing!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 82,4 Energie (kJ) 344,5 Vetten (g) 2,3 Verzadigde vetzuren (g) 1,2 Koolhydraten (g) 12,8 Suikers (g) 9,2 Eiwitten (g) 1,5 Voedingsvezels (g) 3,0 Zout (g) 0,1

Smoothie bowl met peer, kiwi en St Môret

15 minuten

Cheesecake met frambozen en verse kaas St Môret

Cheesecake met frambozen en verse kaas St Môret een dessert Ingrediënten
  • St Môret 300 g
  • Carlsbourg Boter 50 g
  • Speculaas 150 g
  • Eieren 2
  • Volle room Carlsbourg 35% 1 dl
  • Fijne kristalsuiker 120 g
  • Frambozen of aardbeien 125 g
1. Bereid eerst de basis. Doe de speculaas en de boter in de kom van een keukenmixer. Bewerk tot je een homogeen mengsel hebt. Bekleed de bodem van een bakvorm met dit mengsel, tot op 1 cm hoogte.
2. Meng de verse kaas met de eieren in een kom. Voeg de room en de suiker toe. Doe de frambozen er als laatste bij en strijk het mengsel uit over de bodem van de cheesecake. Bak gedurende 30 minuten op 190 °C. De bovenkant van de cheesecake moet goudbruin kleuren en opzwellen. Haal de taart uit de oven en laat ze 4 uur afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en opdient.
3. Werk desgewenst af met enkele frambozen als versiering. *voeg eventueel een coulis toe naar smaak
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cheesecake met frambozen en verse kaas St Môret

20 minuten

Sushis met St Môret en zalm

Sushis met St Môret en zalm een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Norivellen (let erop dat op de verpakking 'voor sushi' staat) 4
  • Sushirijst 150 g
  • Verse zalmfilet - eventueel surimi ter vervanging 150 g
  • St Môret léger 100 g
  • Wortel 1
  • Komkommer 0.25
  • Bicky-uitjes
1. Kook de sushirijst gaar zoals aangewezen op de verpakking en laat afkoelen.
2. Snijd de wortel en komkommer in fijne reepjes en de zalm in reepjes van één cm dik ongeveer.
3. Leg je matje om sushi te rollen klaar en leg daarop je norivel.
Smeer het in met een laagje verse St Môret léger en laat aan de bovenste rand een vijftal cm open.
4. Leg rijst over de St Môret léger en druk een beetje aan.
5. Verdeel in lijntjes boven elkaar de komkommer, wortel en zalm.
6. Strooi er wat bicky-uitjes overheen en rol strak op.
7. Maak met je vingers het deel dat je open liet nat en rol helemaal toe.
8. Wikkel de rol in plasticfolie en leg in de koelkast. Herhaal met de rest van de norivellen.
9. Haal de rollen uit de koelkast en snijd in schijfjes.
10. Dresseer op een bord en serveer er wat sojasaus bij. Werk eventueel af met extra bicky-uitjes en/of sesamzaad.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Sushis met St Môret en zalm

30 minuten

Hartig-zoete cheesecake met St Môret en gedroogd fruit

Hartig-zoete cheesecake met St Môret en gedroogd fruit Ingrediënten
  • St Môret 3 vlootjes
  • Room met 40% VG 15 cl
  • Medjoul-dadels 200 g
  • Notenmix naar keuze (amandelen, hazelnoten, pecannoten, cashewnoten enz.) 150 g
  • Gelatine 2 blaadjes
  • Olijfolie 0.5 eetlepel(s)
  • Snufje zout 1
  • Garnituur naar keuze: komkommer, noten, zongedroogde tomaatjes enz.
1. Zet de dadels onder kokend water en laat staan. Week de gelatine in koud water.
2. Vet de ovenschaal in met wat olie. Leg er een bakring (of het uitneembare deel van een springvorm) van 18 cm doorsnede in en bekleed de wanden met een strook bakpapier.
3. Vermaal de noten in de keukenrobot tot kruimels (maar geen poeder). Schep er 4 eetlepels van op de bodem van de ring.
4. Laat de dadels uitlekken, ontpit ze en doe ze bij de rest van de noten in de keukenrobot. Voeg het zout toe en mix tot je een mooi maar niet te fijn mengsel hebt. Druk in een regelmatige laag aan op de bodem van de vorm.
5. Knijp de gelatineblaadjes uit, leg ze in een steelpannetje en doe er 2 eetlepels room bij. Verwarm zachtjes en neem van het vuur zodra de blaadjes zijn gesmolten. Doe er de inhoud van een schaaltje St Môret bij en vermeng goed. Giet in een grote kom en voeg de kaas uit de twee andere schaaltjes toe. Vermeng voorzichtig met de klopper.
6. Klop de 15 cl room op tot redelijk stevige slagroom. Doe die bij de kaas en vermeng voorzichtig met de klopper. Giet in de vorm, dek af en laat 12 uur opstijven in de koelkast.
7. Haal de cheesecake uit de vorm en garneer naar smaak met blokjes komkommer, fijngehakte noten, fijngehakte zongedroogde tomaatjes enz. Ideaal voor een brunch of buffet, of als voorgerecht met een beetje sla!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartig-zoete cheesecake met St Môret en gedroogd fruit

30 minuten

Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma

Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • St Môret 1 pakje
  • Melk 1 dl
  • Room 1 dl
  • Witte pepper & zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma

60 minuten

Heerlijke risotto met St Môret en basilicum

Heerlijke risotto met St Môret en basilicum Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret 100 g
  • Roomboter zonder zout 30 g
  • Sjalotten 2
  • Knoflook 1 teentje
  • Risottorijst 380 g
  • Witte droge wijn 250 ml
  • Sterke groentebouillon 1 L
  • Basilicumblaadjes 50 g
  • Gepelde amandelen 100 g
  • Snufje zout
1. Smelt op een laag vuurtje de roomboter in een kookpot met dikke bodem. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd fijn. Fruit in de roomboter.
2. Voeg de risottorijst toe en rooster (dit proces heet 'tostare' in het Italiaans) tot de rijstkorrels glazig zien.
3. Voeg de wijn toe en meng goed. Voeg 1/3 van de bouillon toe wanneer de wijn is verdampt. Voeg daarna telkens 1/3 deel van de bouillon toe wanneer het vocht is verdampt. Roer af en toe.
4. Stamp ondertussen in een mortier de basilicumblaadjes en de gepelde amandelen fijn of mix in een keukenapparaat.
5. Voeg de basilicum-amandelpasta en ook de verse kaas toe aan de risotto. Meng goed. Breng eventueel nog op smaak met een snufje zout. Zet het vuur uit en zet het deksel nog 5 minuten op de pan.
6. Verdeel daarna de risotto over de borden. Buon appetito!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Heerlijke risotto met St Môret en basilicum

30 minuten

Velouté met St Môret en popcorn

Velouté met St Môret en popcorn Ingrediënten
  • Saint Môret 0,5 vlotje
  • maïskorrels 300 g
  • wortelen 300 g
  • ui 1 stk
  • olijfolie 2 eetpel(s)
  • vetarme kippenbouillonblokjes 2 stk
  • gezouten popcorn
1.
    1. Doe de olie in een kookpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min in op zacht vuur. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden wortelen toe en de goed uitgelekte maïs. Roer 1 min, voeg dan 1 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur. Voeg de St Môret toe, laat 5 min staan, mix dan tot een heel gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Dien warm op, serveer de popcorn apart.

    2. Doe de olie in een kookpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min in op zacht vuur. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden wortelen toe en de goed uitgelekte maïs. Roer 1 min, voeg dan 1 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur.
    3. Voeg de St Môret toe, laat 5 min staan, mix dan tot een heel gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Dien warm op, serveer de popcorn apart.
    Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
  • Velouté met St Môret en popcorn

    30 minuten

    Luxeboterham met St Môret, veelkleurige radijsjes en koriander

    Luxeboterham met St Môret, veelkleurige radijsjes en koriander een bijgerecht Ingrediënten
    • chinese radijs (daikon) 1
    • bosje rode radijsjes 1
    • zwarte radijs 1
    • rucola 100 gram
    • koriander 1 bosje
    • St Môret 250 gram
    • honingazijn 1 eetlepel(s)
    • notenolie 1 eetlepel(s)
    • bosje roze radijsjes 1
    • Fleur de sel en peper uit de molen
    • volkorenbrood 400 g
    1. Verwijder de steeltjes en was alle radijzen zonder ze te mengen. Dep de radijsjes droog, snij ze in plakjes en zet ze in de koelkast. Bestrooi de roze radijzen lichtjes met een snuifje saffraan.
    2. Was en ontsteel de koriander en zet die aan de kant.
    3. Snij het brood in sneden van ongeveer 1,5 cm dik en rooster die lichtjes. Bestrijk de boterhammen met een dikke laag St Môret.
    4. Breng alle radijzen op smaak met een vleugje honingazijn, hazelnotenolie, fleur de sel en peper en meng hier de korianderblaadjes onder.
    5. Beleg de boterhammen met St Môret met de radijsjes. Werk af met rucola, enkele korrels fleur de sel, peper en notenolie.
    Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

    Luxeboterham met St Môret, veelkleurige radijsjes en koriander

    10 minuten

    Schelpen met St Môret en Chorizo

    Schelpen met St Môret en Chorizo Ingrediënten
    • Saint-Môret 150 g
    • Chorizo 20 sneetjes
    • Sint-jakobsvruchten 5 stuukjes
    • Granaatappel
    • Olijfolie
    • Zout
    1. Droog de chorizo 4 tot 5 minuten in de oven op 180°.
    2. Snij de sint-jakobsvruchten in de breedte doormidden en bak ze bruin op een zacht vuurtje in een pan met een scheutje olijfolie.
    3. Dresseer het bord door een halve sint-jakobsvrucht op een eerste plakje chorizo te leggen.
    4. Bedek dit met een koffielepel St Môret en granaatappelzaadjes. Leg er een tweede plakje chorizo op om de schelp te vormen.
    Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

    Schelpen met St Môret en Chorizo

    30 minuten

    Cocotte-eieren, butternut en St Môret

    Cocotte-eieren, butternut en St Môret Budgetvriendelijk Ingrediënten
    • St Môret 80 g
    • Eieren 4 (240 g)
    • Blokjes butternut 100 g
    • Vloeibare room 2 eetlepels (30 g)
    • Peper 30 g
    • Boter 15 g
    1. Snijd de butternut in blokjes. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de pompoenblokjes gedurende 15 minuten. Breng op smaak met peper.
    2. Verwarm de St Môret met de vloeibare room op een zacht vuurtje.
    3. Vet 4 ovenschaaltjes in met boter.
    4. Schep er de room met St Môret in. Breng op smaak met peper.
    5. Verdeel de blokjes butternut en breek een ei in elk schaaltje.
    6. Verwarm de oven voor op 180°C en bak gedurende 15 minuten.
    7. Voeg op het laatste moment wat gehakte peterselie toe. Smakelijk!
    Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
    Energie (kJ) 371,6 Energie (kcal) 88,9 Vetten (g) 6,4 Verzadigde vetzuren (g) 3,3 Koolhydraten (g) 2,1 Suikers (g) 0,7 Voedingsvezels (g) 0,9 Eiwitten (g) 5,3 Zout (g) 0,1

    Cocotte-eieren, butternut en St Môret

    40 minuten