I Love Cheese

Laatste recept

Hapje met Le Rustique Raclette, salami, ui en augurk door @Kokerellen

  • 20min
  • Gemiddeld budget
Ontdekken
Bezig met laden
5 recepten gevonden

Romige champignonsoep met verse knoflook- en kruidenkaas

Romige champignonsoep met verse knoflook- en kruidenkaas een voorgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Tartare verse kaas knoflook & fijne kruiden 120 g
  • Champignons de Paris 300 g
  • Mix van cantharellen en girollen 200 g
  • Sjalotten 2
  • Preiwit 1
  • Boter 20 g
  • Groentebouillon (van een bouillonblokje) 50 ml
  • Enkele lijnzaad-, zonnebloem- en pompoenpitten
  • Enkele takjes peterselie
1. Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en snipper de sjalotten. Snijd de prei in stukjes.
2. Smelt de boter en fruit hierin de sjalotten en de preistukjes. Voeg daarna de gesneden champignons toe, maar houd een paar champignons apart voor de afwerking.
3. Wanneer de groenten beginnen te slinken, voeg 1 liter water en het groentebouillonblokje toe. Breng op smaak, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken.
4. Haal de pan van het vuur, voeg de knoflook- en kruidenkaas toe en mix de soep tot een gladde velouté.
5. Giet de soep in kommen. Garneer met de achtergehouden champignons, wat peterselie en strooi er wat lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten over. Voeg vlak voor het serveren een lepel knoflook- en kruidenkaas toe.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Romige champignonsoep met verse knoflook- en kruidenkaas

15 minuten

Groentewraps met verse kaas knoflook en fijne kruiden

Groentewraps met verse kaas knoflook en fijne kruiden een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Tartare verse kaas knoflook & fijne kruiden 160 g
  • Aubergines 2 (450g)
  • Tomaten 2 (260g)
  • Volkoren tarwetortilla’s 4 (160g)
  • Eieren 2 (100g)
  • Rode ui 1/2 (50g)
  • Mesclun 50 g
  • Citroensap 30 g
  • Olijfolie 3 g
1. Snijd de aubergines in niet te dikke plakken en gril ze aan beide kanten met een scheutje olijfolie.
2. Kook de eieren 10 minuten in kokend water, pel ze en snijd ze in plakjes
3. Pel en snipper de ui.
4. Snijd de tomaten in partjes.
5. Meng de knoflook- en kruidenkaas met het citroensap.
6. Bestrijk de tortilla’s met de kaas-citroensaus.
7. Verdeel de sla, aubergineplakken, eieren, tomaten en ui erover.
8. Rol op en serveer
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Groentewraps met verse kaas knoflook en fijne kruiden

30 minuten

Pizza-pita met plantaardige smeerbare knoflook & fijne kruiden

Pizza-pita met plantaardige smeerbare knoflook & fijne kruiden een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Tartare 100% plantaardig Knoflook & fijne kruiden 80 g
  • Pompoen 1/2 (750g)
  • Pitabroodjes 4 (280g)
  • Rode ui 1 (100g)
  • Champignons de Paris 80 g
  • Rucola ter decoratie 80 g
  • Zwarte peper 3 g
1. Schil de halve pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2. Stoom de blokjes gedurende 20 minuten.
3. Prak het vruchtvlees met een vork tot een puree en verdeel deze over de pitabroodjes.
4. Schil de ui en de champignons en snijd ze in dunne plakjes.
5. Verdeel de groenten over de pitabroodjes en voeg peper toe.
6. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de pitabroodjes 15 minuten.
7. Haal uit de oven, voeg de verkruimelde plantaardige spread met knoflook en fijne kruiden toe en werk af met enkele rucolablaadjes
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pizza-pita met plantaardige smeerbare knoflook & fijne kruiden

10 minuten

Risotto met champignons en verse knoflook- & kruidenkaas

Risotto met champignons en verse knoflook- & kruidenkaas een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Tartare verse kaas knoflook & fijne kruiden 150 g
  • Boter 60 g
  • olijfolie 1 eetlepel
  • Droge witte wijn 10 cl
  • Gehakte peterselie 1 eetlepel
  • Teentje knoflook 1
  • Champignon de Paris 200 g
  • Ui 1
  • Kippenbouillon 75 cl
  • Risottorijst 225 g
1. Bereid de bouillon en houd deze warm op het vuur.
2. Bak de in plakjes gesneden champignons in 20 g boter met een hele teen knoflook in een pan. Voeg, zodra ze gaar zijn, de gehakte peterselie toe en houd warm.
3. Fruit de gesnipperde ui in een sauteerpan met olijfolie en 10 g boter. Voeg de rijst toe (zonder te spoelen) en bak op hoog vuur, meng met een houten lepel tot de rijst glazig wordt. Blus af met de witte wijn en laat volledig verdampen terwijl je blijft roeren.
4. Voeg vervolgens alle warme bouillon toe en laat de risotto 15 minuten afgedekt garen. Voeg na 10 minuten de champignons toe.
5. Zet aan het einde van de kooktijd het vuur uit. Voeg 30 g boter in stukjes en de knoflook- & kruidenkaas toe, en meng snel door de risotto. Breng op smaak, dek de risotto af en laat enkele minuten rusten voor het serveren.
6. Serveer de risotto met behulp van een serveerring of direct in diepe borden. Garneer met een plakje gebakken champignon de Paris.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Risotto met champignons en verse knoflook- & kruidenkaas

10 minuten

Courgettegratin met verse kaas knoflook- & fijne kruiden

Courgettegratin met verse kaas knoflook- & fijne kruiden een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Tartare verse kaas knoflook & fijne kruiden 150 g
  • Courgettes 800 g
  • Ui 1
  • Melk 4 eetlepels
  • Verse tijmblaadjes 1 theelepel
  • Gestoomde aardappelen 500 g
  • Extra vierge olijfolie 1 eetlepels
1. Was de courgettes zonder ze te schillen en verwijder de uiteinden. Snijd ze in plakjes en bak ze 10 minuten op middelhoog vuur in een sauteerpan met 2 eetlepels olijfolie. Roer regelmatig om.
2. Pel en snipper de ui. Fruit deze in een klein pannetje met de rest van de olijfolie, 5 minuten op laag vuur. Doe de Tartare in een klein pannetje, voeg de melk toe en verwarm op laag vuur, regelmatig roeren.
3. Verwarm de oven voor op 210 °C. Verdeel de courgette- en aardappelschijfjes over 6 individuele ovenschaaltjes, afgewisseld met ui en geriste tijm. Giet het Tartare-mengsel erover en zet ongeveer 8 minuten in de oven: het gaat erom de Tartare licht te gratineren.
4. Serveer direct uit de oven, als bijgerecht bij wit vlees.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Courgettegratin met verse kaas knoflook- & fijne kruiden

20 minuten