Bezig met laden
5 recepten gevonden
Romige champignonsoep met verse knoflook- en kruidenkaas
Thierry Vandermeulen
een voorgerecht
Budgetvriendelijk
Ingrediënten
- Tartare verse kaas knoflook & fijne kruiden 120 g
- Champignons de Paris 300 g
- Mix van cantharellen en girollen 200 g
- Sjalotten 2
- Preiwit 1
- Boter 20 g
- Groentebouillon (van een bouillonblokje) 50 ml
- Enkele lijnzaad-, zonnebloem- en pompoenpitten
- Enkele takjes peterselie
2. Smelt de boter en fruit hierin de sjalotten en de preistukjes. Voeg daarna de gesneden champignons toe, maar houd een paar champignons apart voor de afwerking.
3. Wanneer de groenten beginnen te slinken, voeg 1 liter water en het groentebouillonblokje toe. Breng op smaak, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken.
4. Haal de pan van het vuur, voeg de knoflook- en kruidenkaas toe en mix de soep tot een gladde velouté.
5. Giet de soep in kommen. Garneer met de achtergehouden champignons, wat peterselie en strooi er wat lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten over. Voeg vlak voor het serveren een lepel knoflook- en kruidenkaas toe.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Romige champignonsoep met verse knoflook- en kruidenkaas
15 minutenGroentewraps met verse kaas knoflook en fijne kruiden
Thierry Vandermeulen
een hoofdgerecht
Budgetvriendelijk
Ingrediënten
- Tartare verse kaas knoflook & fijne kruiden 160 g
- Aubergines 2 (450g)
- Tomaten 2 (260g)
- Volkoren tarwetortilla’s 4 (160g)
- Eieren 2 (100g)
- Rode ui 1/2 (50g)
- Mesclun 50 g
- Citroensap 30 g
- Olijfolie 3 g
2. Kook de eieren 10 minuten in kokend water, pel ze en snijd ze in plakjes
3. Pel en snipper de ui.
4. Snijd de tomaten in partjes.
5. Meng de knoflook- en kruidenkaas met het citroensap.
6. Bestrijk de tortilla’s met de kaas-citroensaus.
7. Verdeel de sla, aubergineplakken, eieren, tomaten en ui erover.
8. Rol op en serveer
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Groentewraps met verse kaas knoflook en fijne kruiden
30 minutenPizza-pita met plantaardige smeerbare knoflook & fijne kruiden
Thierry Vandermeulen
een aperitief
Budgetvriendelijk
Ingrediënten
- Tartare 100% plantaardig Knoflook & fijne kruiden 80 g
- Pompoen 1/2 (750g)
- Pitabroodjes 4 (280g)
- Rode ui 1 (100g)
- Champignons de Paris 80 g
- Rucola ter decoratie 80 g
- Zwarte peper 3 g
2. Stoom de blokjes gedurende 20 minuten.
3. Prak het vruchtvlees met een vork tot een puree en verdeel deze over de pitabroodjes.
4. Schil de ui en de champignons en snijd ze in dunne plakjes.
5. Verdeel de groenten over de pitabroodjes en voeg peper toe.
6. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de pitabroodjes 15 minuten.
7. Haal uit de oven, voeg de verkruimelde plantaardige spread met knoflook en fijne kruiden toe en werk af met enkele rucolablaadjes
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Pizza-pita met plantaardige smeerbare knoflook & fijne kruiden
10 minutenRisotto met champignons en verse knoflook- & kruidenkaas
Thierry Vandermeulen
een hoofdgerecht
Budgetvriendelijk
Ingrediënten
- Tartare verse kaas knoflook & fijne kruiden 150 g
- Boter 60 g
- olijfolie 1 eetlepel
- Droge witte wijn 10 cl
- Gehakte peterselie 1 eetlepel
- Teentje knoflook 1
- Champignon de Paris 200 g
- Ui 1
- Kippenbouillon 75 cl
- Risottorijst 225 g
2. Bak de in plakjes gesneden champignons in 20 g boter met een hele teen knoflook in een pan. Voeg, zodra ze gaar zijn, de gehakte peterselie toe en houd warm.
3. Fruit de gesnipperde ui in een sauteerpan met olijfolie en 10 g boter. Voeg de rijst toe (zonder te spoelen) en bak op hoog vuur, meng met een houten lepel tot de rijst glazig wordt. Blus af met de witte wijn en laat volledig verdampen terwijl je blijft roeren.
4. Voeg vervolgens alle warme bouillon toe en laat de risotto 15 minuten afgedekt garen. Voeg na 10 minuten de champignons toe.
5. Zet aan het einde van de kooktijd het vuur uit. Voeg 30 g boter in stukjes en de knoflook- & kruidenkaas toe, en meng snel door de risotto. Breng op smaak, dek de risotto af en laat enkele minuten rusten voor het serveren.
6. Serveer de risotto met behulp van een serveerring of direct in diepe borden. Garneer met een plakje gebakken champignon de Paris.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Risotto met champignons en verse knoflook- & kruidenkaas
10 minutenCourgettegratin met verse kaas knoflook- & fijne kruiden
Thierry Vandermeulen
een hoofdgerecht
Budgetvriendelijk
Ingrediënten
- Tartare verse kaas knoflook & fijne kruiden 150 g
- Courgettes 800 g
- Ui 1
- Melk 4 eetlepels
- Verse tijmblaadjes 1 theelepel
- Gestoomde aardappelen 500 g
- Extra vierge olijfolie 1 eetlepels
2. Pel en snipper de ui. Fruit deze in een klein pannetje met de rest van de olijfolie, 5 minuten op laag vuur. Doe de Tartare in een klein pannetje, voeg de melk toe en verwarm op laag vuur, regelmatig roeren.
3. Verwarm de oven voor op 210 °C. Verdeel de courgette- en aardappelschijfjes over 6 individuele ovenschaaltjes, afgewisseld met ui en geriste tijm. Giet het Tartare-mengsel erover en zet ongeveer 8 minuten in de oven: het gaat erom de Tartare licht te gratineren.
4. Serveer direct uit de oven, als bijgerecht bij wit vlees.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)