De Brebiou
De Brebiou, is een heerlijke schapenkaas die geproduceerd wordt in de kaasmakerij van Jurançon, een stadje in de Pyrénées Atlantiques…
Uniek van smaak en textuur
De streek is bekend om zijn specifieke weilanden en grondsoort, alsook zijn unieke en sterke herderstraditie.
De melk van schapen die in deze vruchtbare natuur opgroeien, geeft aan de Brebiou zijn unieke smaak en textuur.
Zacht en subtiel
Onder de witfluwelen korst van de Brebiou
bevindt zich het zachte en subtiele aroma van de
schapenmelk, dewelke de kaas een delicate en smeuïge
consistentie geeft. Zijn originele vorm slaat terug op
de manier waarop de herders uit de Béarnstreek voorheen hun kaas bereidden.
Degustatietip
De Brebiou is een smaakvolle lekkernij
die uw kaasschotel opwaardeert met behulp
van zijn streekgebonden, natuurlijke toets!
Hij smaakt heerlijk bij het aperitief
in blokjes gesneden), op een kaasschotel of na
de maaltijd (met krentenbrood).