Bezig met laden
8 recepten gevonden
Bordje Caprice des Dieux en salade
Jessica De Loor
een aperitief
Ingrediënten
- Caprice des Dieux 200g 1
- Veldsla (of gemengde salade) 200g
- Kleine witte uien 100g
- Pakje gewone crackers of andere crackers of brood naar smaak 1
- Blikje gekonfijte paprika 1
- Zout en peper naar smaak
2. Was de veldsla en leg deze op het bord rond het Caprice des Dieux hart.
3. Voeg stukjes gekonfijte paprika, dunne plakjes ui en enkele kerstomaatjes toe aan de veldsla.
4. Kruid met zout en peper. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bordje Caprice des Dieux en salade
10 minuten
Toast met geroosterde appel, honing, kaas en amandelen
Jean de LOYNES een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- Caprice des Dieux 2 sneetjes (40 g)
- Appel 1 (100g)
- Honing 1 eetlepel (15 g)
- Kaneelpoeder 1 snuifje (2 g)
- Steranijs 1
- Meergranen-, bruin- of volkorenbrood 2 sneetjes
- Amandelen 4
2. Snijd elke appel in 12 plakjes.
3. Bak de appelschijfjes bruin in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, zonder vet toe te voegen. Doe er een theelepel honing bij, bestrooi met kaneel, voeg de steranijs toe en giet er 2 eetlepels water bij. Roer de appelschijfjes om in het mengsel tot ze gekarameliseerd zijn.
4. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster.
5. Schik de geroosterde appelschijfjes op het brood en leg er een plakje kaas op.
6. Besprenkel met de resterende honing en bestrooi met gehakte amandelen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Toast met geroosterde appel, honing, kaas en amandelen
20 minutenCiabatta met Caprice des Dieux, noten, vijgen en rauwe ham
Charlin een picknick Ingrediënten- Caprice des Dieux 1
- Rauwe ham 8 sneetjes
- Verse vijgen 3
- Ciabatta 1
- Gehakte noten 4 koffielepels
- Notenolie 2 koffielepels
2. Sprenkel wat walnootolie over het broodkruim.
3. Voeg rauwe ham, sneetjes Caprice des Dieux en verse vijgen toe.
4. Bestrooi met kleine stukjes walnoot.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Ciabatta met Caprice des Dieux, noten, vijgen en rauwe ham
10 minutenCiabatta met Caprice des Dieux, noten en honing
Charlin een picknick Ingrediënten- Caprice des DIeux 1
- Ciabatta 1
- Kerstomaatjes 16
- Honing 2 eetlepels
- Olijfolie
- Groene of zwarte olijven
- Rozemarijn
2. Leg sneetjes Caprice des Dieux op brood, schep er de bereiding uit de pan op en laat smaken!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Ciabatta met Caprice des Dieux, noten en honing
10 minutenGepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas
David Calvete een dessert Ingrediënten- Caprice des Dieux 8 sneetjes
- Peren 2
- Witte wijn 60 cl
- Rietsuiker 150 g
- Vanille 1 stokje
- Kardemompeulen 4
- Zwarte peper 8 korrels
- Gesmolten ongezouten boter 20 g
- Toastbrood 4 sneetjes
- Poedersuiker 1 eetlepel
2. Schil de peren, snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen en draden.
3. Giet de witte wijn in een steelpannetje. Doe er de rietsuiker, de kardemompeulen, het in de lengte ingesneden vanillestokje en de peperkorrels bij. Leg de stukken peer in de wijn met de kruiden. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
4. Leg een halve peer met twee plakjes kaas in een kommetje. Giet er een beetje ingekookte wijn over. Leg er tot slot een paar zoete broodhartjes op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas
20 minutenDieprode carpaccio met Caprice des Dieux
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Caprice des Dieux 1
- rode bieten 2
- balsamicoazijn 2 eetlepels
- olijfolie
- treviso sla 100 gr
- ongezouten pistachenoten 40 gr
- zout
- peper
2. Leg de plakjes biet op 4 grote borden en laat ze lichtjes overlappen. Meng intussen de balsamicoazijn met de olijfolie en kruid met peper en zout. Besprenkel de bietencarpaccio met deze vinaigrette, dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
3. Snij vlak voor het opdienen de Caprice des Dieux in dunne schijfjes. Was en droog de rode sla. Hak de pistachenoten grof en rooster ze 1 minuut op een hoog vuur in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
4. Bestrooi de carpaccio met geroosterde pistachenoten. Leg de plakjes Caprice des Dieux en de rode sla op de borden, kruid met een draai van de pepermolen en dien onmiddellijk op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Dieprode carpaccio met Caprice des Dieux
10 minutenSlaatje met appel en Caprice des Dieux
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- Caprice des Dieux 160 g
- Jonagold appel 300 g
- Gewassen veldsla 200 g
- Andijviesalade 200 g
- Kleine oesterzwammen 200 g
- Honing 30 g
- Olijfolie 15 g
- Verse rozemarijn, fijngehakt 10 g
- Mosterd 10 g
- Peper 3 g
2. Snij de Caprice des Dieux in dunne plakjes en hak de noten grof.
3. Schik een mix van de gewassen veldsla en andijviesalade in het midden van de borden.
4. Maak een krans van afwisselend plakjes appel en plakjes Caprice des Dieux rond de salade.
5. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak de oesterzwammen. Draai deze regelmatig om zodanig dat de champignons aan alle kanten mooi bruin worden.
6. Voeg de verse rozemarijn toe en breng het geheel op smaak met een snufje peper.
7. Doe voor de dressing de honing, de mosterd, 3 theelepels olijfolie in een kommetje en meng deze goed.
8. Giet de dressing over de appel-Caprice des Dieux krans en laat het enkele minuten intrekken.
9. Werk het geheel mooi af door er de gebakken oesterzwammen aan toe te voegen. Strooi er tot slot de grofgehakte noten (walnoten, hazelnoten, amandelnoten,…) over indien gewenst.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 101,3
Energie (kJ) 423,5
Vetten (g) 6,5
Verzadigde vetzuren (g) 3,4
Koolhydraten (g) 7,0
Suikers (g) 5,6
Voedingsvezels (g) 1,3
Eiwitten (g) 3,9
Zout (g) 0,3
Slaatje met appel en Caprice des Dieux
30 minutenPasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons
Charlin Ingrediënten- Caprice des Dieux 1
- Pasta naar keuze 400 g
- Ui, fijngesnipperd 1
- Broccoli 1
- Champignons, in schijfjes gesneden 500 g
- Boter
- Room 250 ml
- Poederbouillon (groenten) 1 koffielepel
- Zwarte peper
- Tijmblaadjes
2. Breng water aan de kook en kook de broccoli gaar (ongeveer 10 minuten). Giet af en laat goed uitlekken.
3. Verhit een klont boter in een braadpan en stoof de uisnippers glazig. Doe er de schijfjes champignons bij en bak nog een 10-tal minuten op een zacht vuurtje.
4. Giet de room bij de gebakken champignons en kruid met een lepel poederbouillon en flink wat peper. Laat de champignonroomsaus wat indikken op een zacht vuurtje.
5. Schep de pasta en broccoli in een grote mengkom en overgiet met de champignonroomsaus. Meng goed. Verdeel de pasta over 4 diepe borden.
6. Leg op elk bord 3 sneetjes Caprice des Dieux. Kruid de kaas eventueel met extra peper en tijm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 590
Energie (kcal) 141
Vetten (g) 7.5
Verzadigde vetzuren (g) 4.7
Koolhydraten (g) 13
Suikers (g) 1.2
Voedingsvezels (g) 1.2
Eiwitten (g) 4.6
Zout (g) 0.26