I Love Cheese

Laatste recept

Passadillas

  • 25min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
7 recepten gevonden

Kipfilets gevuld met Chavroux en wortelgroenten met honing en sinaasappel

Kipfilets gevuld met Chavroux en wortelgroenten met honing en sinaasappel Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Gerijpte Chavroux bûche 1
  • Kipfilets 4
  • Wortelgroenten naar keuze (wortelen, pastinaken, raapjes enz.) 800g - 1 kg
  • Grote sinaasappel 1
  • Vloeibare honing 1dl + 2 eetlepels
  • Sojasaus 2 eetlepels
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Verse tijm
  • Zout & peper 9
1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
2. Schil de groenten en snij in staafjes (wortelen en pastinaken) of kwartjes (raapjes). Spreid ze uit over een grote ovenschotel, voeg de olijfolie toe, vermeng en dek af met aluminiumfolie. Plaats 20 min in de oven.
3. Pers ondertussen 1 dl sinaasappelsap en vermeng met 1 dl honing en de sojasaus, tot je een gladde marinade hebt. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
4. Snij het stronkje Chavroux in twee. Snij één helft in 6 schijfjes.
5. Snij de kipfilets in het dikste deel in om een buideltje te vormen. Steek een half schijfje Chavroux in het spits toelopende deel en een volledig schijfje in het breedste deel. Sluit de filets met een tandenstoker en leg ze in de schotel. Besprenkel alles met de marinade en bestrooi met tijmblaadjes. Plaats 15 min in de oven, zonder af te dekken. Bedruip de kip zo nu en dan en schep dan ook de groenten even om.
6. Verwarm de grill van de oven voor. Snij de rest van de Chavroux in 4 dikke schijfjes en leg ze in de schotel. Besprenkel de kaas en de kip met de rest van de honing. Laat 5 min kleuren onder de grill (hou goed in de gaten).
7. Dien heet op met een slaatje en/of bulgur.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kipfilets gevuld met Chavroux en wortelgroenten met honing en sinaasappel

30 minuten

Minitaartjes met Chavroux en kersenjam

Minitaartjes met Chavroux en kersenjam een aperitief Ingrediënten
  • bûche Chavroux 1
  • kersenjam 60 g
  • ei 1
  • geschaafde amandelen
  • peper
  • verse tijm
  • lapjes bladerdeeg 2 vierkante
1. Vwarm de oven voor op t. 6 - 180 °C.
2. Snijd de lapjes bladerdeeg in vier. Bekleed de grilplaat van de oven met bakpapier en leg de vierkantjes bladerdeeg er op. Strijk de randen in met geklopt ei en verdeel 1 koffielepel kersenjam over elk vierkantje.
3. Verwijder de korst van de uiteinden van de bûche Chavroux en snijd hem in 8 plakjes. Schik deze op de bladerdeegjes, strooi er peper over, een beetje vers geplukte tijm en bestrooi met de geschaafde amandelen.
4. Laat ongeveer 10 min. goudbruin kleuren in de oven.
5. Even laten afkoelen voor het serveren.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Minitaartjes met Chavroux en kersenjam

10 minuten

Groenteparmentier met Bûche Chavroux

Groenteparmentier met Bûche Chavroux Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • aardappelpuree 600 g
  • rundergehakt 200 gr
  • Bûche Chavroux® 160 gr
  • courgette(s) 2
  • tomaten 3
  • selderij 3 takjes
  • ui 1
  • teentje knoflook 2
  • olijfolie 1 theelepel
  • Provençaalse kruiden 1 theelepel
  • peper 1 snufje
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Groenteparmentier met Bûche Chavroux

10 minuten

Gebakken ossenhaas met Chavroux

Gebakken ossenhaas met Chavroux een hoofdgerecht Ingrediënten
  • filet(s) mignon(s) 4
  • Bûche Chavroux® 160 gr
  • aardappelen 800 gr
  • krullend sla 1
  • sjalotten 2
  • yoghurt 1
  • citroensap 2 eetlepels
  • olijfolie 1 eetlepel
  • peterselie 3 eetlepels
  • peper 1 snufje
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gebakken ossenhaas met Chavroux

10 minuten

Gebakken Bûche Chavroux met roze peperbessen en karamel, gemengde salade

Gebakken Bûche Chavroux met roze peperbessen en karamel, gemengde salade een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • zeezout
  • peper
  • mesclun 300 gr
  • zout
  • citroen 1
  • courgette(s) 1
  • boerenbrood 6 sneetjes
  • roze peperbessen 10 gr
  • basterdsuiker 50 gr
  • Bûche Chavroux 2
  • sherry azijn 1 cl
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gebakken Bûche Chavroux met roze peperbessen en karamel, gemengde salade

60 minuten

Crumble van lam en havermout met Bûche Chavroux

Crumble van lam en havermout met Bûche Chavroux Ingrediënten
  • lamsblokjes 450 gr
  • wortelen 4
  • courgette(s) 2
  • tuinboontjes diepvries 250 gr
  • havervlokken 140 gr
  • boter 100 gr
  • zeezout
  • peper
  • Bûche Chavroux
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Crumble van lam en havermout met Bûche Chavroux

30 minuten

Twee hapjes met Chavroux

Twee hapjes met Chavroux Ingrediënten
  • Bûche Chavroux 160 g
  • tomaten 4
  • aardappelen 4
  • veldsla 200 gr
  • yoghurt 1
  • citroensap
  • vinaigre balsamique 1 eetlepel
  • basilicum 1 eetlepel
  • peterselie 1 eetlepel
  • zout
  • peper
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Twee hapjes met Chavroux

10 minuten