Bezig met laden
7 recepten gevonden
Kipfilets gevuld met Chavroux en wortelgroenten met honing en sinaasappel
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- Gerijpte Chavroux bûche 1
- Kipfilets 4
- Wortelgroenten naar keuze (wortelen, pastinaken, raapjes enz.) 800g - 1 kg
- Grote sinaasappel 1
- Vloeibare honing 1dl + 2 eetlepels
- Sojasaus 2 eetlepels
- Olijfolie 2 eetlepels
- Verse tijm
- Zout & peper 9
2. Schil de groenten en snij in staafjes (wortelen en pastinaken) of kwartjes (raapjes). Spreid ze uit over een grote ovenschotel, voeg de olijfolie toe, vermeng en dek af met aluminiumfolie. Plaats 20 min in de oven.
3. Pers ondertussen 1 dl sinaasappelsap en vermeng met 1 dl honing en de sojasaus, tot je een gladde marinade hebt. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
4. Snij het stronkje Chavroux in twee. Snij één helft in 6 schijfjes.
5. Snij de kipfilets in het dikste deel in om een buideltje te vormen. Steek een half schijfje Chavroux in het spits toelopende deel en een volledig schijfje in het breedste deel. Sluit de filets met een tandenstoker en leg ze in de schotel. Besprenkel alles met de marinade en bestrooi met tijmblaadjes. Plaats 15 min in de oven, zonder af te dekken. Bedruip de kip zo nu en dan en schep dan ook de groenten even om.
6. Verwarm de grill van de oven voor. Snij de rest van de Chavroux in 4 dikke schijfjes en leg ze in de schotel. Besprenkel de kaas en de kip met de rest van de honing. Laat 5 min kleuren onder de grill (hou goed in de gaten).
7. Dien heet op met een slaatje en/of bulgur.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kipfilets gevuld met Chavroux en wortelgroenten met honing en sinaasappel
30 minutenMinitaartjes met Chavroux en kersenjam
Charlin een aperitief Ingrediënten- bûche Chavroux 1
- kersenjam 60 g
- ei 1
- geschaafde amandelen
- peper
- verse tijm
- lapjes bladerdeeg 2 vierkante
2. Snijd de lapjes bladerdeeg in vier. Bekleed de grilplaat van de oven met bakpapier en leg de vierkantjes bladerdeeg er op. Strijk de randen in met geklopt ei en verdeel 1 koffielepel kersenjam over elk vierkantje.
3. Verwijder de korst van de uiteinden van de bûche Chavroux en snijd hem in 8 plakjes. Schik deze op de bladerdeegjes, strooi er peper over, een beetje vers geplukte tijm en bestrooi met de geschaafde amandelen.
4. Laat ongeveer 10 min. goudbruin kleuren in de oven.
5. Even laten afkoelen voor het serveren.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Minitaartjes met Chavroux en kersenjam
10 minutenGroenteparmentier met Bûche Chavroux
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- aardappelpuree 600 g
- rundergehakt 200 gr
- Bûche Chavroux® 160 gr
- courgette(s) 2
- tomaten 3
- selderij 3 takjes
- ui 1
- teentje knoflook 2
- olijfolie 1 theelepel
- Provençaalse kruiden 1 theelepel
- peper 1 snufje
Groenteparmentier met Bûche Chavroux
10 minutenGebakken ossenhaas met Chavroux
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- filet(s) mignon(s) 4
- Bûche Chavroux® 160 gr
- aardappelen 800 gr
- krullend sla 1
- sjalotten 2
- yoghurt 1
- citroensap 2 eetlepels
- olijfolie 1 eetlepel
- peterselie 3 eetlepels
- peper 1 snufje
Gebakken ossenhaas met Chavroux
10 minutenGebakken Bûche Chavroux met roze peperbessen en karamel, gemengde salade
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- zeezout
- peper
- mesclun 300 gr
- zout
- citroen 1
- courgette(s) 1
- boerenbrood 6 sneetjes
- roze peperbessen 10 gr
- basterdsuiker 50 gr
- Bûche Chavroux 2
- sherry azijn 1 cl
Gebakken Bûche Chavroux met roze peperbessen en karamel, gemengde salade
60 minutenCrumble van lam en havermout met Bûche Chavroux
Charlin Ingrediënten- lamsblokjes 450 gr
- wortelen 4
- courgette(s) 2
- tuinboontjes diepvries 250 gr
- havervlokken 140 gr
- boter 100 gr
- zeezout
- peper
- Bûche Chavroux
Crumble van lam en havermout met Bûche Chavroux
30 minutenTwee hapjes met Chavroux
Charlin Ingrediënten- Bûche Chavroux 160 g
- tomaten 4
- aardappelen 4
- veldsla 200 gr
- yoghurt 1
- citroensap
- vinaigre balsamique 1 eetlepel
- basilicum 1 eetlepel
- peterselie 1 eetlepel
- zout
- peper