I Love Cheese

Laatste recept

Passadillas

  • 25min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
32 recepten gevonden

Bladerdeeghapjes met Chavroux, gebakken bosbessen, honing en tijm

Bladerdeeghapjes met Chavroux, gebakken bosbessen, honing en tijm Ingrediënten
  • 1 Piramide Chavroux Pure Geitenkaas natuur 150 g
  • Bosbessen 250 g
  • Tijm 4 takjes
  • Bladerdeeg 3 rechte
  • Honing 2 el
  • Bruine amandelen 2 el
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de vellen bladerdeeg (en hun bakpapier) in twee. Leg ze met bakpapier en al op een bakplaat, dek af met een ander vel bakpapier en leg er dan nog een bakplaat op. Zo zullen ze niet opbollen en heerlijk knapperig blijven. Bak ze 20 min (hou ze goed in de gaten, want ze moeten goudkleurig zijn). Laat ze afkoelen op een rooster.
2. Doe de bosbessen in een koekenpan met de honing, 2 takjes tijm en 2 el water. Verwarm op matig vuur en laat 2 minuten zachtjes sudderen. Laat afkoelen.
3. Hak de amandelen in grove stukken.
4. Strijk de Chavroux op het laatste moment uit over het bladerdeeg. Schep er de bosbessenbereiding op en bestrooi met de amandelstukjes en wat tijm. Serveer meteen, om volop te genieten van deze knapperige en tegelijk zachte lekkernij.
5. Deze bladerdeeghapjes zijn ook een ideaal nagerecht (je moet niet meer kiezen tussen kaas of zoetigheid). Maar je kunt ze ook serveren bij het aperitief. Bestrooi ze dan met wat peper en vervang de amandelen door rucola.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bladerdeeghapjes met Chavroux, gebakken bosbessen, honing en tijm

max 10 tot 30 min minuten

Kaasballetjes met Chavroux, hazelnoot en verse kruiden

Kaasballetjes met Chavroux, hazelnoot en verse kruiden Ingrediënten
  • 1 Piramide Chavroux Pure Geitenkaas natuur 150 g
  • Geroosterde hazelnoten 80 g
  • Verse kruiden naar smaak (bieslook, peterselie, munt, basilicum enz.) 20 g
  • Peper
1. Hak de kruiden fijn met een mes en spreid ze uit op een bord.
2. Doe de hazelnoten in de hakmolen en hak ze geleidelijk tot kruimels. Maak er geen poeder van. Er moeten nog grove stukjes tussen zitten. Schep ze over in een diep bord, doe er de Chavroux bij, kruid met wat peper (naar smaak) en vermeng goed.
3. Spoel je handen met koud water en rol kleine balletjes. Rol ze een voor een door de kruiden tot ze mooi bedekt zijn. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast zodat ze stevig kunnen worden.
4. Serveer bij het aperitief, met crackers of op zoute stokjes geprikt. Je kunt ze ook besprenkelen met een straaltje olijfolie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kaasballetjes met Chavroux, hazelnoot en verse kruiden

max 10 tot 30 min minuten

Mac & cheese met broccoli en geitenkaas van Chavroux

Mac & cheese met broccoli en geitenkaas van Chavroux een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • 1 Piramide Chavroux Pure Geitenkaas natuur 150 g
  • Chavroux 3 sneetjes
  • Broccoli 1
  • Teentje knoflook (naar smaak) 1
  • Biologische citroen 1
  • Geschaafde amandelen 3 el
  • Macaroni 350 g
  • Oud brood ± 60 g
  • Volle melk 5 dL
  • Bloem (afgestreken) 2 el
  • Boter 80 g
  • Peper
  • Zout
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit 2 kookpotten met gezouten water.
2. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de steeltjes en de stam in kleine blokjes. Kook alles 3 minuten in een van de potten met kokend water. Spoel daarna met koud water.
3. Kook de macaroni voor ongeveer ⅔ van de op de verpakking aangegeven kooktijd. Spoel daarna met koud water.
4. Laat 60 g boter op laag vuur smelten in een grote steelpan, samen met het geperste teentje knoflook (naar smaak). Bestrooi met de bloem en laat lichtjes kleuren op matig vuur. Giet er geleidelijk de melk bij. Blijf ondertussen kloppen met de garde, tot de saus glad is. Doe er de grof gehakte sneetjes Chavroux bij. Laat 2 minuten smelten en indikken op laag vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur, doe er de verse Chavroux bij en meng tot een gladde saus. Kruid bij.
5. Vermeng de saus, de macaroni en de broccoli. Kruid eventueel bij en schep over in een grote ovenschaal.
6. Hak het droge brood met het mes fijn en vermeng met 20 g gesmolten boter. Roer er de geschaafde amandelen en wat geraspte citroenschil onder (naar smaak). Overgiet de macaroni met dit mengsel en laat 20 minuten kleuren in de oven.
7. Dien warm op, met eventueel een slaatje erbij.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mac & cheese met broccoli en geitenkaas van Chavroux

minuten

Piramide van geitenkaas met bieslook

Piramide van geitenkaas met bieslook Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Wortels 400 g
  • Vers bieslook 30 g
  • Druivenpitolie 6 g
1. Schud de geitenkaas Chavroux Piramide uit de vorm boven een kom en voeg het fijngehakte bieslook toe. Vermeng goed.
2. Was het potje van de Chavroux af en strijk de binnenkant met behulp van keukenpapier in met een beetje druivenpitolie. Vul het potje met de mix van geitenkaas en bieslook.
3. Druk goed aan en strijk glad. Plaats 2 uur in de koelkast.
4. Snij de wortels in staafjes.
5. Haal de piramide met bieslook uit de vorm en dien op met de wortelstaafjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 331,9 Energie (kcal) 79,4 Kcal Vetten (g) 4,7 Verzadigde vetzuren (g) 2,5 Koolhydraten (g) 6,0 Suikers (g) 4,9 Eiwitten (g) 2,8 Voedingsvezels (g) 2,0 Zout (g) 0,3

Piramide van geitenkaas met bieslook

20 minuten

Tagliatelli met scampi’s, kerstomaatjes en Chavroux

Tagliatelli met scampi’s, kerstomaatjes en Chavroux Ingrediënten
  • piramide Chavroux 1
  • scampi's 500 gram(men)
  • kerstomaten 400 gram(men)
  • tagliatelle 350 gram(men)
  • knoflookteentje 1
  • olijfolie 2 eetlepels
  • gemalen pili-pili (facultatief)
  • peper en zout
  • Bieslook
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tagliatelli met scampi’s, kerstomaatjes en Chavroux

10 minuten

Dunne courgettetaart met Chavroux

Dunne courgettetaart met Chavroux Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chavroux piramide 2
  • Peperkorrels 1
  • Fleur de sel 1 snuifje
  • Oregano 1 eetlepel
  • Hazelnoten 30 g
  • Olijfolie 2 soeplepels
  • Kant-en-klaar bladerdeeg 1
  • Courgettes 200 g
1. Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
2. Was de courgettes en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 2 mm.
3. Rol het bladerdeeg uit en steek er cirkels van 12 cm uit met een uitsteker. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
4. Smeer een royale laag verse geitenkaas op de 4 bladerdeegbodems en schik de plakjes courgette in een rozet.
5. Hak de hazelnoten grof met een mes. Strooi ze over de taarten, samen met de oregano. Besprenkel de courgettes met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet de taarten in de oven en bak ze 15 minuten.
6. Onmiddellijk opdienen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Dunne courgettetaart met Chavroux

20 minuten

Chavroux piramide gevuld met zalm

Chavroux piramide gevuld met zalm een aperitief Groot budget Ingrediënten
  • Chavroux piramide 1
  • Verse zalm (zonder vel) 40 g
  • Limoen sap van 1 stuk
  • Fijngehakte rode ui 1 koffielepel
  • Komkommer in fijne blokjes 1 koffielepel
  • Bieslook 5 takjes
  • Olijfolie 1 scheutje
  • Roze peperbessen 1 draai met de molen
  • Geroosterd brood enkele dunne sneetjes
1. Snijd de zalm in kleine blokjes en doe ze in een kom. Besprenkel met limoensap, meng en wacht een paar minuten.
2. Laat de verse geitenkaaspiramide in de verpakking en hol hem voorzichtig uit met een (ronde) meloenlepel; zorg dat de randen voldoende dik blijven. Doe de geitenkaas in een kom en meng met de apart gehouden zalm.
3. Voeg de fijngehakte rode ui, de in blokjes gesneden komkommer en de gesnipperde bieslook toe en meng voorzichtig.
4. Garneer het hart van de verse geitenkaaspiramide met deze bereiding, strijk het oppervlak glad en zet minstens een uur in de koelkast.
5. Haal de piramide uit de vorm op het moment van het aperitief, besprenkel met een scheutje olijfolie, bestrooi met gemalen roze peper en serveer er dunne sneetjes toast bij.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Chavroux piramide gevuld met zalm

15 minuten

Bagel met avocado, kip en Chavroux

Bagel met avocado, kip en Chavroux Ingrediënten
  • Chavroux piramide 1
  • Zout en peper
  • Fijngehakt bieslook 2 koffielepels
  • Pijnboompitten 1 eetlepel
  • Roze radijsjes 6
  • Komkommer 0.50
  • Avocado 1
  • Olijfolie 1 koffielepel
  • Kipfilet 200 g
  • Bagels 4
1. Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
2. Giet de olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets in 10 minuten goudbruin. Breng ze op smaak met zout en peper en snijd ze fijn.
3. Schil de avocado en snijd hem in reepjes. Was de komkommer en snijd er met een dunschiller linten van.
4. Pel de ui en snipper hem fijn. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes.
5. Rooster de pijnboompitten droog in een pan met antiaanbaklaag.
6. Snijd de bagels doormidden en warm ze 5 minuten op in de oven.
7. Besmeer de bagelbodem royaal met de verse geitenkaas. Leg de kipreepjes, avocado, komkommer, radijs en ui erop. Bestrooi met pijnboompitten en gehakte bieslook. Kruid naar smaak.
8. Doe de kaasbagel dicht en eet hem meteen op.
9. Suggestie: besmeer ook de bovenkant van de bagel met de verse geitenkaas.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bagel met avocado, kip en Chavroux

30 minuten

Cheesecake met noten, tomaten en Chavroux

Cheesecake met noten, tomaten en Chavroux een dessert Ingrediënten
  • Chavroux piramide 1
  • Crakers 70 g
  • Noten 60 g
  • Kerstomaten 6
  • Boter 40 g
  • Olijfolie 1 scheutje
1. Mix de crackers met 30 g noten en de boter.
2. Doe het resulterende poeder in een ronde koekjesvorm en bak gedurende 15 minuten op 190°C. Laat afkoelen.
3. Meng de Chavroux geitenkaas met de overgebleven noten. Giet deze vulling op de laag crackers in de koekjesvorm en koel af.
4. Rooster de kerstomaatjes in de oven en bestrijk ze met olijfolie gedurende 10 minuten op 180°C.
5. Ontvorm de cheesecake en leg de geroosterde kerstomaatjes erop.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cheesecake met noten, tomaten en Chavroux

20 minuten

Piramide van spinazie, radijs en geitenkaas

Piramide van spinazie, radijs en geitenkaas een voorgerecht Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Bladspinazie 75 g
  • Radijzen 1 bussel
  • Koolzaadolie 1 druppel
1. Was de spinazie en bak de blaadjes in een hapjespan met wat water.
2. Schep de geslonken spinazie over in een kom en voeg 40 g geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur toe. Roer goed om en zet opzij.
3. Doe de rest van de Chavroux in een kom. Was en droog het vormpje van de piramide af en bestrijk de binnenkant met een beetje olie.
4. Schep er een laagje geitenkaas in, strijk glad, gevolgd door een laagje spinaziemix. Herhaal dit 3 keer om gladde en mooie laagjes te vormen.
5. Plaats het dekseltje op de piramide, zet 3 uur in de koelkast, haal uit de vorm en dien op met de gewassen radijzen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Piramide van spinazie, radijs en geitenkaas

200 minuten

Pizza buns met geitenkaas

Pizza buns met geitenkaas een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Bloem 500 g
  • Tomatenpassata 300 ml
  • Lauw water 250 ml
  • Sla 200 g
  • Hamblokjes 100 g
  • Olijfolie 30 ml
  • Balsamicoazijn 3 ml
  • Verse gist 11 g
  • Provençaalse kruiden 3 g
1. Los de gist op in lauw water en zet opzij.
2. Giet de bloem in de kom van een keukenrobot. Voeg het water met de gist en de olijfolie toe. Kneed 10 minuten tot een glad deeg.
3. Maak een bol en leg die in de kom, bedekt met een vochtige theedoek. Laat 2 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
4. Duw de lucht uit het deeg en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.
5. Snij rechthoekjes van 8 x 11 cm uit.
6. Bestrijk elk rechthoekje met 1/2 theelepel van de geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur, enkele hamblokjes en een theelepel passata. Sluit het rechthoekje door er een bolletje van te maken.
7. Leg dit bolletje in een met bakpapier beklede taartvorm.
8. Herhaal dit tot de hele bodem van de vorm is bekleed met gevulde bolletjes.
9. Besprenkel met een straaltje olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden.
10. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C.
11. Serveer warm met een slaatje dat je op smaak bracht met olijfolie en balsamicoazijn.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 873,0 Energie (kcal) 208,8 Vetten (g) 5,7 Verzadigde vetzuren (g) 1,7 Koolhydraten (g) 31,2 Suikers (g) 2,5 Eiwitten (g) 7,3 Voedingsvezels (g) 2,4 Zout (g) 0,6

Pizza buns met geitenkaas

60 minuten

Samosa’s met appel, geitenkaas en ui

Samosa’s met appel, geitenkaas en ui Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Vellen filodeeg 8
  • Appels om te bakken 3
  • Witte ui 1
  • Olie 15 g
  • Vloeibare honing 5 g
  • Sesamzaad 15 g
1. Pel en snipper de ui. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine blokjes.
2. Bak alles 10 minuten in een koekenpan met olie. Schep in een kom en doe er de geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur bij. Vermeng.
3. Snij de vellen filodeeg in twee. Vouw elke helft in de lengte om.
4. Schep een beetje vulling op het uiteinde van het vel en vouw een paar keer om tot je een driehoekje hebt. Doe dit voor elke samosa.
5. Leg de 16 samosa's op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten op 190 °C.
6. Neem de samosa's uit de oven, bestrijk met honing en bestrooi met sesamzaadjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 990,7 Energie (kcal) 237,0 Vetten (g) 5,2 Verzadigde vetzuren (g) 2,0 Koolhydraten (g) 43,8 Suikers (g) 29,3 Eiwitten (g) 3,4 Voedingsvezels (g) 5,3 Zout (g) 0,3

Samosa’s met appel, geitenkaas en ui

20 minuten

Komkommer gevuld met geitenkaas

Komkommer gevuld met geitenkaas Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Komkommer 200 g
  • Bieslook 10 g
1. Schil de komkommer.
2. Snij hem in 6 stukken van 3-4 cm lang. Lepel uit elk stuk wat vruchtvlees.
3. Hak het bieslook fijn en roer in een kom onder de geitenkaas van Chavroux Piramide.
4. Vul elk stuk komkommer met deze bereiding, bestrooi de bovenkant met bieslook en bewaar in de koelkast tot je ze opdient.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 288,4 Energie (kcal) 69,0 Vetten (g) 4,8 Verzadigde vetzuren (g) 3,3 Koolhydraten (g) 2,5 Suikers (g) 2,0 Eiwitten (g) 3,6 Voedingsvezels (g) 0,5 Zout (g) 0,4

Komkommer gevuld met geitenkaas

10 minuten

Tortilla’s met rauwkost en verse geitenkaas

Tortilla’s met rauwkost en verse geitenkaas een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Kleine tortilla's 8
  • Maïs 40 g
  • Knolselderij: 200 g
  • Wortels 400 g
  • Rodekool 500 g
  • Yoghurt natuur 125 g
  • Citroensap 6 g
1. Was alle groenten.
2. Rasp de wortels en de selderij. Hak de rodekool fijn.
3. Verdeel over elke tortilla wat wortel, selderij, rodekool en maïs.
4. Roer de geitenkaas van Chavroux onder de yoghurt en het citroensap en serveer dit sausje bij de tortilla's.
5. Besprenkel de tortilla's met de saus.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 429,4 Energie (kcal) 102,7 Vetten (g) 3,1 Verzadigde vetzuren (g) 1,5 Koolhydraten (g) 14,3 Suikers (g) 3, 7 Eiwitten (g) 3,4 Voedingsvezels (g) 2,8 Zout (g) 0,4

Tortilla’s met rauwkost en verse geitenkaas

20 minuten

Provençaalse ovenschotel van zuiderse groenten met Chavroux

Provençaalse ovenschotel van zuiderse groenten met Chavroux Ingrediënten
  • aubergines 2
  • tomaten 5
  • ronde courgettes 5
  • rode paprika's 2
  • fijngesneden uien 4
  • gehakte teentjes knoflook 4
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • tijm
  • rozemarijn
  • laurier
  • Bechamel met Chavroux
  • boter 30 gram
  • bloem 25 gram
  • melk Liter
  • Chavroux piramide 1
  • geraspte muskaatnoot
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Provençaalse ovenschotel van zuiderse groenten met Chavroux

80 minuten

Knapperige brochettes van Piramide Chavroux, sojasaus en paprikapoeder

Knapperige brochettes van Piramide Chavroux, sojasaus en paprikapoeder Ingrediënten
  • honing 15 g
  • limoen 1
  • chilipepersaus 6 cl.
  • sojasaus 12 cl.
  • olijfolie
  • pepermolen
  • zout
  • brickdeeg 68
  • Piramide Chavroux 1 unité(s)
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Knapperige brochettes van Piramide Chavroux, sojasaus en paprikapoeder

30 minuten