Bezig met laden
363 recepten gevonden
Fijne taart met wintergroenten en St Môret
Charlin Ingrediënten- St Môret 150 g
- Heel zachte boter 100 g
- Bloem 250 g
- Zout 1 flinke snuif
- St Môret 100 g
- Blauwschimmelkaas 50 g
- Rode ui 1
- Tijm 2 tl
- Rauwe bieten 2 kleine
- Zoete aardappel 1 kleine
- Pastinaak 1
- Eigeel 1
- Zout en peper
Doe er de bloem bij en maak een bol van het deeg. Leg het 1 uur in de koelkast.
2. Rol het deeg uit op een bakplaat beleed met bakpapier.
3. Pel de ui, hak fijn en vermeng met de St Môret, de blauwschimmelkaas en de helft van de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Strijk deze bereiding uit over de taartbodem maar laat een rand van 5 cm.
4. Snij alle groenten in dunne schijfjes en leg die in cirkels op het deeg. Bestrooi met de rest van de tijm. Strijk de deegranden in met losgeklopt eigeel.
5. Zet 45 minuten in een oven van 180 °C. Dien op met een groene sla met walnoten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Fijne taart met wintergroenten en St Môret
30 minutenCocotte-eieren, butternut en St Môret
Lourdes Fernandez Ingrediënten- St Môret 80 g
- Eieren 4 (240 g)
- Blokjes butternut 100 g
- Vloeibare room 2 eetlepels (30 g)
- Peper 30 g
- Boter 15 g
2. Verwarm de St Môret met de vloeibare room op een zacht vuurtje.
3. Vet 4 ovenschaaltjes in met boter.
4. Schep er de room met St Môret in. Breng op smaak met peper.
5. Verdeel de blokjes butternut en breek een ei in elk schaaltje.
6. Verwarm de oven voor op 180°C en bak gedurende 15 minuten.
7. Voeg op het laatste moment wat gehakte peterselie toe. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 371,6
Energie (kcal) 88,9
Vetten (g) 6,4
Verzadigde vetzuren (g) 3,3
Koolhydraten (g) 2,1
Suikers (g) 0,7
Voedingsvezels (g) 0,9
Eiwitten (g) 5,3
Zout (g) 0,1
Cocotte-eieren, butternut en St Môret
40 minutenCheesecake met noten, tomaten en Chavroux
David Calvete een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten- Chavroux piramide 1
- Crakers 70 g
- Noten 60 g
- Kerstomaten 6
- Boter 40 g
- Olijfolie 1 scheutje
2. Doe het resulterende poeder in een ronde koekjesvorm en bak gedurende 15 minuten op 190°C. Laat afkoelen.
3. Meng de Chavroux geitenkaas met de overgebleven noten. Giet deze vulling op de laag crackers in de koekjesvorm en koel af.
4. Rooster de kerstomaatjes in de oven en bestrijk ze met olijfolie gedurende 10 minuten op 180°C.
5. Ontvorm de cheesecake en leg de geroosterde kerstomaatjes erop.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Cheesecake met noten, tomaten en Chavroux
20 minutenBagel met avocado, kip en Chavroux
David Calvete een hoofdgerecht Ingrediënten- Chavroux piramide 1
- Zout en peper
- Fijngehakt bieslook 2 koffielepels
- Pijnboompitten 1 eetlepel
- Roze radijsjes 6
- Komkommer 0.50
- Avocado 1
- Olijfolie 1 koffielepel
- Kipfilet 200 g
- Bagels 4
2. Giet de olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets in 10 minuten goudbruin. Breng ze op smaak met zout en peper en snijd ze fijn.
3. Schil de avocado en snijd hem in reepjes. Was de komkommer en snijd er met een dunschiller linten van.
4. Pel de ui en snipper hem fijn. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes.
5. Rooster de pijnboompitten droog in een pan met antiaanbaklaag.
6. Snijd de bagels doormidden en warm ze 5 minuten op in de oven.
7. Besmeer de bagelbodem royaal met de verse geitenkaas. Leg de kipreepjes, avocado, komkommer, radijs en ui erop. Bestrooi met pijnboompitten en gehakte bieslook. Kruid naar smaak.
8. Doe de kaasbagel dicht en eet hem meteen op.
9. Suggestie: besmeer ook de bovenkant van de bagel met de verse geitenkaas.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bagel met avocado, kip en Chavroux
30 minutenDunne courgettetaart met Chavroux
David Calvete Ingrediënten- Chavroux piramide 2
- Peperkorrels 1
- Fleur de sel 1 snuifje
- Oregano 1 eetlepel
- Hazelnoten 30 g
- Olijfolie 2 soeplepels
- Kant-en-klaar bladerdeeg 1
- Courgettes 200 g
2. Was de courgettes en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 2 mm.
3. Rol het bladerdeeg uit en steek er cirkels van 12 cm uit met een uitsteker. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
4. Smeer een royale laag verse geitenkaas op de 4 bladerdeegbodems en schik de plakjes courgette in een rozet.
5. Hak de hazelnoten grof met een mes. Strooi ze over de taarten, samen met de oregano. Besprenkel de courgettes met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet de taarten in de oven en bak ze 15 minuten.
6. Onmiddellijk opdienen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Dunne courgettetaart met Chavroux
20 minutenRaclette party herbekeken: Maki’s van prei met rauwe ham en raclettekaas
David Calvete Ingrediënten- Prei 2 nogal dikke stengels
- Rauwe ham 4 dunne plakjes
- Raclettekaas van Le Rustique 6 sneetjes
- Kervel ½ bosje
- Zout en peper
2. Snij de plakken rauwe ham in repen van dezelfde breedte als de preibladeren. Leg 3 of 4 preibladeren op elkaar, met telkens een reepje rauwe ham ertussen, en rol op tot een maki. Herhaal dit tot je 24 maki's hebt.
3. Leg op elk bord 4 maki's. Laat de raclettekaas volledig smelten in het toestel en giet over de maki's.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Raclette party herbekeken: Maki’s van prei met rauwe ham en raclettekaas
minutenIndividuele kaasfondue van Le Rustique in een broodkommetje met verse kruiden
David Calvete Ingrediënten- Ronde broodjes 6 kleine
- Fonduekaas van Le Rustique 2 pakjes
- Knoflook 2 teentjes
- Kervel 1/2 bosje
- Bieslook 1/2 bosje
- Peterselie 1/2 bosje
- Dragon 1/2 bosje
- Peper
2. Giet de kaas in een fonduepan en breng onder voortdurend roeren in 15 minuten aan de kook. Roer de helft van de verse kruiden onder de kaas en verdeel over de 6 broodjes.
3. Breng op smaak met peper en bestrooi met de resterende kruiden. Serveer met de broodblokjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Individuele kaasfondue van Le Rustique in een broodkommetje met verse kruiden
minutenKaasfondue met Le Rustique en lookbroodjes
David Calvete Ingrediënten- Lauwe melk 15 cl
- Gedroogde gist 1 zakje
- Suiker 20 g
- Bloem 450 g
- Boter 55 g
- Water 10 cl
- Zout 10 cl
- Olijfolie 6 eetlepels
- Knoflook 2 teentjes
- Bieslook 1/2 bosje
- Peterselie 1/2 bosje
- Tijm 5-6 takjes
- Le Rustique Kaasfondue Recette Savoyarde met 3 kazen (450 g) 1 pak
2. Doe de bloem, het zout en de boter in de keukenmachine en vermeng tot de boter goed is opgenomen. Voeg het water en het mengsel van melk, gist en suiker toe en kneed 5 minuten op lage snelheid en daarna nog 5 minuten op hogere snelheid (het deeg mag niet plakkerig meer zijn en moet loskomen van de randen van de kom).
3. Dek de kom af en laat het deeg op een tochtvrije, enigszins warme plaats ongeveer 1,5 uur rijzen, tot het in omvang is verdubbeld. Maak het deeg plat en verdeel het in ongeveer 30 balletjes.
4. Plaats een grote kom in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat, strijk de buitenkant van de kom in met olie en leg er de deegballetjes concentrisch omheen, zonder dat ze elkaar raken. Laat nog een uur rijzen op een tochtvrije plaats.
5. Verwarm je oven voor op 180 °C.
6. Pel de knoflook en hak fijn. Hak de kruiden fijn en rits de tijmblaadjes van hun takje. Vermeng de knoflook en de kruiden met de olijfolie. Bestrijk de broodjes met dit mengsel en bak ze 25 minuten in de oven.
7. Terwijl het brood bakt, giet je de fonduekaas in een steelpan. Laat onder voortdurend roeren 15 minuten koken, tot de kaas gesmolten is en een gladde textuur heeft.
8. Giet de kaas in de kom in het midden van het brood en dien meteen op!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kaasfondue met Le Rustique en lookbroodjes
minutenAardappelen gevuld met raclettekaas van Le Rustique en pancetta
David Calvete een hoofdgerecht Ingrediënten- Aardappelen 4 grote
- Raclettekaas van Le Rustique 8 sneetjes
- Pancetta 4 sneetjes
- Bieslook een half bosje
- Zout en peper
2. Verwarm je oven voor op 180 °C.
3. Hak de raclettekaas van Le Rustique en de pancetta in grove stukken en knip de bieslook fijn.
4. Snijd de aardappelen overlangs in twee en hol ze voor ¾ uit. Prak het aardappelkruim met een vork en vermeng met de raclettekaas van Le Rustique en de pancetta. Breng op smaak met zout en peper.
5. Vul de aardappelen met dit mengsel.
6. Schuif voor 20 minuten in de oven en dien warm op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Aardappelen gevuld met raclettekaas van Le Rustique en pancetta
30 minutenAperitiefbrood met raclettekaas van Le Rustique
David Calvete een aperitief Ingrediënten- dik, rond brood 500 500 g
- raclettekaas van Le Rustique 10 sneetjes
- rode ui 1 kleine
- verse tijm of oregano 4 of 5 takjes
- olijfolie 1 eetlepel
- peper
2. Snij elk plakje raclettekaas in twee. Pel en snipper de rode ui.
3. Steek de sneetjes raclettekaas van Le Rustique en de ui in de gleuven van het brood. Bestrooi met oregano of tijm, kruid met peper en besprenkel tot slot met olijfolie (gebruik eventueel een keukenkwastje).
4. Wikkel het brood in bakpapier en schuif voor 15 minuten in een oven van 180 °C, of tot de kaas goed is gesmolten.
5. Serveer warm en laat je gasten zachtjes trekken aan de stukjes brood met kaas.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Aperitiefbrood met raclettekaas van Le Rustique
30 minutenMangochutney, rode vruchten en En Cas de Caprice
David Calvete een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten- En Cas de Caprice 4 plakjes (60 g)
- Zachte tarwetortilla 1
- Citroensap 1 eetlepel
- Korianderkorrels 10 g
- Versgeraspte gember 0.5 koffielepel
- Fijngehakte ui 1
- Geperst knoflookteentje 1
- Olijfolie 1 eetlepel
- Aalbessen 2 eetlepels
- Frambozen 20
- Mango 1 klein
- Honing 2 koffielepels
- Peper 1 snuifje
2. Schil de mango en snijd hem in fijne stukjes.
3. Verwijder de kiem en pers het knoflookteentje. Fruit samen met de fijngehakte ui in een lepeltje olijfolie en blus met citroensap.
4. Voeg de mango, de koriander, de gember en twee lepels honing toe. Kruid met peper en meng. Laat 15-20 minuten zacht worden op een zacht vuurtje en roer af en toe.
5. Haal van het vuur en laat afkoelen. Plet de frambozen met een vork in een pan. Kruid met peper. Bak 5 min. op een zacht vuurtje.
6. Haal van het vuur en voeg de aalbessen toe. Meng en laat afkoelen.
7. Vul de glaasjes:
8. Verdeel de rode vruchten over de bodem van de glaasjes en voeg daarna een laag mangochutney toe.
9. Leg er een plakje En Cas de Caprice des Dieux op en versier met de gebakken sterretjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Mangochutney, rode vruchten en En Cas de Caprice
40 minutenCarpaccio van courgette, koriander en En Cas de Caprice
David Calvete een aperitief Ingrediënten- En Cas de Caprice 8 plakjes
- Courgettes 2 kleine
- Kerstomaatjes 12
- Olijfolie 4 eetlepels
- Geraspte schil van biocitroen 1 koffielepel
- Fijngehakte koriander 2 koffielepels
- Korianderkorrels 12
- Citroensap 2 koffielepels
- Peper en zout naar smaak
2. Snijd de courgettes in fijne reepjes. Leg ze in een diep bord. Giet er de marinade over en meng. Dek af met keukenfolie en zet 20 min. in de koelkast.
3. Dompel de kerstomaten enkele seconden onder in kokend water. Doe ze vervolgens in een kom met koud water en verwijder het vel. Halveer ze en verwijder de zaden. Snijd elke halve tomaat nogmaals in twee. Kruid met zout en meng.
4. Verdeel de tomaten over vier glaasjes. Leg er enkele courgetteschijfjes op. Leg een plakje En Cas de Caprice des Dieux in het midden.
5. Vul verder aan met reepjes courgette. Leg er vervolgens een plakje En Cas de Caprice des Dieux op. Kruid met peper en serveer met dunne sneetjes geroosterd brood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Carpaccio van courgette, koriander en En Cas de Caprice
30 minutenBoterham met aardbeien frambozen en En Cas de Caprice
David Calvete een snack Budgetvriendelijk Ingrediënten- En Cas de Caprice 2 plakjes
- Boterhammen 4
- Frambozen 5
- Aardbeien 5
- Basilicumblaadjes 1 koffielepel
- Olijfolie 0.5 eetlepels
- Balsamicocrème 1 koffielepel
- Zout 1 snuifje
- Peper 1 snuifje
2. Zet opzij.
3. Snijd het fruit voorzichtig in stukjes en doe het in een kom. Voeg de olijfolie en de balsamicocrème toe. Kruid met peper en zout en meng voorzichtig.
4. Snijd de plakjes En Cas de Caprice des Dieux in twee.
5. Schik het fruit op de boterhammen, verdeel er enkele blaadjes basilicum over en leg op elke boterham een half plakje En Cas de Caprice.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boterham met aardbeien frambozen en En Cas de Caprice
20 minutenMini focaccia, olijf, basilicum, tomaat en En Cas de Caprice
David Calvete Ingrediënten- En Cas de Caprice 6 plakjes
- Pizzadeeg 1
- Olijfolie 5 centiliter
- Tomaten 1
- Basilicumblaadjes 10
- Gehakte groene en zwarte olijven 2 eetlepels
- Zout 1 snuifje
- Peper 1 snuifje
2. Rol het pizzadeeg open.
3. Maak rondjes in het deeg met behulp van een uitsteekvorm of een glas.
4. Leg de deegrondjes op een ovenplaat.
5. Prik in het deeg met een vork, bestrijk de rondjes met olijfolie, kruid met peper en zout en verdeel er de stukjes tomaat over.
6. Bak in de oven tot de deegrondjes een mooie gouden kleur krijgen (max. 10 minuten).
7. Bestrooi met de gehakte zwarte en groene olijven en leg een schijfje En Cas de Caprice op elke minifocaccia.
8. Bestrooi met basilicumblaadjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Mini focaccia, olijf, basilicum, tomaat en En Cas de Caprice
30 minutenStokbrood, 3 paprika’s en En Cas de Caprice
David Calvete Ingrediënten- Meergranenstokbrood 0.5
- En Cas de Caprice 4 plakjes
- Rode paprika 1
- Gele paprika 1
- Groene paprika 1
- Olijfolie 1 eetlepel
- Fijngehakte basilicum 1 snuifje
- Ontpitte zwarte olijven 4
- Knoflookteentje 1
- Zout, versgemalen peper naar smaak
2. Verwarm de oven voor op 250 ℃.
3. Leg de paprika's op een bakplaat en bak ze gedurende 15 à 20 min. tot ze goed bruin worden.
4. Haal ze uit de oven en doe ze in een hermetisch afgesloten diepvrieszakje.
5. Laat 10 min. afkoelen vooraleer je het vel verwijdert. Snijd de paprika's in dunne reepjes en verwijder de zaadlijsten.
6. Doe de paprikareepjes in een kom. Doe er 1 eetlepel olijfolie bij en de fijngehakte look. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
7. Snijd het halve stokbrood door in de lengte. Rooster beide helften goudbruin in de oven.
8. Leg er de paprikareepjes op en wissel de kleuren af. Bestrooi met stukjes zwarte olijven en basilicum.
9. Schik de plakjes En Cas de Caprice des Dieux op de paprika's. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Stokbrood, 3 paprika’s en En Cas de Caprice
30 minutenIdeale smoothie voor bij het ontbijt van seizoensfruit en St Môret
David Calvete een ontbijt Budgetvriendelijk Ingrediënten- Rijpe banaan 1
- Rode vruchten naar keuze (aardbeien, frambozen, bosbessen, bramen...) 125 g
- St Môret 80 g
- Citroensap 2 eetlepels
- Toppings naar keuze
2. Voeg de St Môret en het citroensap toe en mix opnieuw gedurende enkele seconden.
3. Doe de bereiding in een grote kom.
4. Werk af met de toppings van je keuze: havervlokken, rode vruchten, zaden, muntblaadjes...
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)