Bezig met laden
359 recepten gevonden
Hummus van koraallinzen en verse kaas
![Hummus van koraallinzen en verse kaas](/wp-content/uploads/2022/10/houmous-de-lentilles-corail-et-fromage-frais.jpg)
- St Môret Light 50 g
- Koraallinzen 100 g
- Citroensap 15 g
- Sesampasta (Tahin) 15 g
- Komijn 5 g
- Knoflook 5 g
2. Giet er water bij tot 3 cm boven de linzen.
3. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken, tot de linzen gaar zijn.
4. Giet af als er nog wat water op de bodem zit. Schep dan over in de kom van een mixer.
5. Doe er het gepelde en fijngehakte teentje knoflook, de smeerkaas, het citroensap, de sesampasta en de komijn bij.
6. Mix tot een gladde puree.
7. Proef en kruid eventueel bij.
8. Serveer deze hummus met groentestaafjes en crackers of broodstengels.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Hummus van koraallinzen en verse kaas
25 minutenBoterhammen met verse kaas
![Boterhammen met verse kaas](/wp-content/uploads/2022/10/boterhammen-met-verse-kaas.jpg)
- St Môret 150 g
- Zongedroogde tomaten
- Zout
- Peper
2. Werk af met zout, peper en een paar stukjes zongedroogde tomaat.
3. Tip van de chef: aarzel niet om, afhankelijk van het seizoen, andere ingrediënten toe te voegen ;)
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boterhammen met verse kaas
10 minutenTrio van zoet-hartige boterhammen met St Môret
![Trio van zoet-hartige boterhammen met St Môret](/wp-content/uploads/2022/06/trio-zoet-hartige-boterhammen-st-moret.jpg)
- St Môret Bio 150 g
- rond brood 1 (400 g)
- kersen 100 g
- rode ui 1 (100 g)
- verbrijzelde pistachenoten 2 eetlepels (40 g)
- balsamicoazijn 1 theelepel (10 g)
- honing 1 theelepel (10 g)
- tomaat 1 (130 g)
- aardbeien 6 (60 g)
- olijfolie 2 eetlepels (30 g)
- basilicum 4 blaadjes (20 g)
- peper 20 g
- abrikozen 4 (200 g)
- pesto 4 eetlepels (50 g)
- pijnboompitten 2 theelepels (15 g)
2. Kook de kersen 10 minuten in een koekenpan met de honing en de balsamicoazijn. Verdeel ze over vier sneetjes brood met St Môret, gevolgd door de fijngehakte ui en de pistachenoten.
3. Vermeng de in blokjes gesneden aardbeien en tomaat. Voeg het fijngehakte basilicum en een straaltje olijfolie toe. Verdeel deze bereiding over de 4 laatste sneetjes met St Môret.
4. Snij de abrikozen in plakjes en verdeel die over de boterhammen met pesto. Voeg de pijnboompitten en de rest van de in blokjes gesneden St Môret toe. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Trio van zoet-hartige boterhammen met St Môret
20 minutenGemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale
![Gemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale](/wp-content/uploads/2022/06/gemarineerde-courgetterolletjes-aperifraisprovencale.jpg)
- Apérifrais Provençale 1 vlootje
- Courgette 1
- Citroen 1 sap
- Olijfolie 5 cl
2. Vermeng de olie en het citroensap in een kom
3. Leg er de courgettelinten in, schep goed om en zet minstens 1 uur in de koelkast (het liefst 4 uur)
4. Schep er de linten uit en snij ze in de lengte door
5. Rol elke Apérifrais Provençale in een courgettelint
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale
70 minutenConchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret
![Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret](/wp-content/uploads/2022/06/conchiglioni-gevuld-spinazie-champignons-st-moret.jpg)
- St Môret Bio 80 g
- verse spinazie 400 g
- butternut of gewone pompoen 250 g
- conchiglioni 200 g
- champignons 200 g
- sjalot 1 (25g)
- straaltje olie 1 (5g)
2. Pel de sjalot en hak fijn.
3. Verhit wat olie in een pan en fruit de pompoenblokjes en de sjalot.
4. Zet de pompoenblokjes onder water en laat 15-20 minuten koken.
5. Giet af en mix tot een dikke saus. Voeg zo nodig wat kookvocht toe.
6. Kook de deegwaren in ruim water.
7. Was de spinazieblaadjes en hak de champignons fijn.
8. Verhit wat olie in een pan en bak de spinazie en de champignons 10 minuten.
9. Doe er de St Môret® bij en vermeng goed.
10. Schep de pompoensaus op de bodem van een ovenschotel.
11. Verdeel de bereiding van spinazie en champignons over de deegwaren en schik ze in de ovenschotel.
12. Schuif voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret
60 minutenTrio van brooddiertjes met St Môret
![Trio van brooddiertjes met St Môret](/wp-content/uploads/2022/06/trio-brooddiertjes-st-moret.jpg)
- St Môret 50 g
- volkorentoastbrood 3 sneetjes (60g)
- mandarijntje 1 (70g)
- banaan 7 schijfjes (100g)
- kiwi 1 plakje (100g)
- driehoekje dat je uit een plakje appel snijdt 1 (150g)
- chocolade 6 kleine stukjes (30g)
- amandelen 4 (40g)
Smeer de St Môret in een cirkel op het eerste sneetje.
1. Leg 2 schijfjes banaan op de bovenrand van het brood, en één schijfje in het midden.2. Leg 2 stukjes chocolade boven de neus en één stukje op de neus.
2.
Bestrijk het tweede sneetje brood volledig met St Môret.
1. Snij één schijfje banaan in twee en leg die helften op een hoekje van het brood, in een omgekeerde halve cirkel, om een vissenstaart te maken.2. Leg op de tegenoverstaande hoek een schijfje banaan met daarop een stukje chocolade. Dit is het oog.
3. Verdeel de partjes van de mandarijn over het midden van de boterham om de schubben van de vis te vormen.
3.
Bestrijk ook het derde sneetje brood volledig met St Môret.
1. Leg er 2 schijfjes banaan met daarop 2 stukjes chocolade op. Dit zijn de ogen.2. Leg vlak daaronder het driehoekje van appel. Dit is de snavel.
3. Snij het schijfje kiwi in twee en leg die links en rechts. Dit zijn de vleugels. De rechte rand van de halve cirkels wijst naar buiten.
4. Snij elke amandel in de dikte door en leg ze op het lichaam van de uil.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Trio van brooddiertjes met St Môret
15 minutenTortilla’s met rauwkost en verse geitenkaas
![Tortilla’s met rauwkost en verse geitenkaas](/wp-content/uploads/2022/10/tortillas-rauwkost-verse-geitenkaas.jpg)
- Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
- Kleine tortilla's 8
- Maïs 40 g
- Knolselderij: 200 g
- Wortels 400 g
- Rodekool 500 g
- Yoghurt natuur 125 g
- Citroensap 6 g
2. Rasp de wortels en de selderij. Hak de rodekool fijn.
3. Verdeel over elke tortilla wat wortel, selderij, rodekool en maïs.
4. Roer de geitenkaas van Chavroux onder de yoghurt en het citroensap en serveer dit sausje bij de tortilla's.
5. Besprenkel de tortilla's met de saus.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 429,4
Energie (kcal) 102,7
Vetten (g) 3,1
Verzadigde vetzuren (g) 1,5
Koolhydraten (g) 14,3
Suikers (g) 3, 7
Eiwitten (g) 3,4
Voedingsvezels (g) 2,8
Zout (g) 0,4
Tortilla’s met rauwkost en verse geitenkaas
20 minutenTrio van smeerpasta met St Môret
![Trio van smeerpasta met St Môret](/wp-content/uploads/2022/06/trio-smeerpasta-st-moret.jpg)
- St Môret Bio 40 g
- wortelen 300 g
- citroensap 1 eetlepel (5g)
- komijn ½ theelepel (2g)
- St Môret Bio 40 g
- broccoli 300 g
- cashewnoten 50 g
- St Môret Bio 80 g
- gekookte rode biet 250 g
- knoflook 2 teentjes (10g)
2. Smeerpasta van broccoli, cashewnoten en St Môret 1. Kook de broccoli 5 minuten in kokend water. 2. Giet goed af en laat afkoelen. 3. Doe de broccoli, de cashewnoten en de St Môret® in een keukenrobot en mix.
3. Smeerpasta van rode biet en St Môret 1. Pel de teentjes knoflook en verwijder de groene kiem. 2. Mix de rode biet met de St Môret® en de knoflook.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Trio van smeerpasta met St Môret
45 minutenSmoothie bowl met peer, kiwi en St Môret
![Smoothie bowl met peer, kiwi en St Môret](/wp-content/uploads/2022/06/smoothie-bowl-peer-kiwi-st-moret.jpg)
- St Môret 70 g
- conference-peren 4 (480g)
- kiwi's 3 (300g)
- honing (optioneel)
- kiwi 1 (100g)
- granola 2 eetlepels (30g)
- chiazaad 1 theelepel (5g)
2. Mix het fruit met de St Môret.
3. Schep in kommetjes.
4. Schil de laatste kiwi en snij in twee. Snij nu in halve plakjes.
5. Versier de kommetjes met de halve plakjes kiwi en de granola. Bestrooi met chiazaad.
6. Dien meteen op. Dit is ook lekker met een straaltje honing!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 82,4
Energie (kJ) 344,5
Vetten (g) 2,3
Verzadigde vetzuren (g) 1,2
Koolhydraten (g) 12,8
Suikers (g) 9,2
Eiwitten (g) 1,5
Voedingsvezels (g) 3,0
Zout (g) 0,1
Smoothie bowl met peer, kiwi en St Môret
15 minutenGranolataartje met lentefruit en St Môret
![Granolataartje met lentefruit en St Môret](/wp-content/uploads/2022/06/granolataartje-lentefruit-st-moret.jpg)
- St Môret Light 200 g
- pompelmoes 1 (400g)
- kiwi 1 (100g)
- havervlokken 100 g
- kwark 100 g
- fijne kristalsuiker 50 g
- boter 25 g
- honing 25 g
2. Roer er de havervlokken onder.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
4. Schep er 1 flinke eetlepel van het mengsel van haver/honing/boter in een ronde vorm op. Maak plat met de achterkant van een lepel. Herhaal met de rest van de bereiding.
5. Schuif voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. De havervlokken moeten goudkleurig zijn.
6. Laat afkoelen en plaats 2 uur in de koelkast.
7. Klop de St Môret met een garde onder de kwark en de suiker.
8. Schil de kiwi en snij hem in kleine blokjes.
9. Schil de pompelmoes, verwijder de witte vliesjes en haal de partjes uit elkaar door het mes tussen de vliesjes te steken. Snij de partjes in twee.
10. Schep vlak voor het serveren de bereiding met St Môret en dan de fruitblokjes op de granola. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Granolataartje met lentefruit en St Môret
25 minutenHartige wafels met prei en St Môret
![Hartige wafels met prei en St Môret](/wp-content/uploads/2022/06/hartige-wafels-prei-st-moret.jpg)
- St Môret 205 g
- bloem 250 g
- bakpoeder 1 zakje
- natriumbicarbonaat 1 theelepel
- zout 1 theelepel
- suiker 1 theelepel
- eieren 2
- yoghurt 1 (125g)
- melk 125 ml
- olie 1 eetlepel
- geraspte comtékaas 100 g
- prei 1
- peper 1 draai aan de molen
2. Vermeng de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, de suiker en het zout in een kom. Vermeng in een andere kom 125 g St Môret, de yoghurt, de eieren, de melk en de olie. Schep de bloem onder dit mengsel. Doe er het groen van de prei, de geraspte kaas en peper bij.
3. Bak de wafels in een wafelijzer.
4. Om te serveren: leg een wafel op een bord, schep er 10 g St Môret en enkele preiringen op, leg er een tweede wafel op, dan weer 10 g St Môret, en werk af met enkele preiringen. Dit is ook lekker met in de pan gebakken kwarteleitjes."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Hartige wafels met prei en St Môret
30 minutenBanana bread met bosbessen en St Môret
![Banana bread met bosbessen en St Môret](/wp-content/uploads/2022/06/banana-bread-bosbessen-st-moret.jpg)
- bloem 250 g
- heel rijpe bananen 2 (240g)
- bosbessen 150 g
- eieren 2 (140g)
- melk 8 cl (80g)
- gesmolten boter 80 g
- fijne kristalsuiker 50 g
- bakpoeder 1 zakje (40g)
- St Môret 200 g
- fijne poedersuiker 3 eetlepels (30g)
- geraspte citroenschil (het liefst bio) 3
2. Voeg de eieren, de melk en de gesmolten boter toe. Klop de bereiding tot een glad mengsel.
3. Pel de bananen en prak ze met een vork. Schep ze met een spatel onder het deeg. Doe er de bosbessen bij.
4. Giet het deeg in een cakevorm.
5. Schuif voor 60 tot 70 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Prik met de punt van een mes in de cake. Als de punt er droog weer uitkomt, is de cake gaar.
6. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm.
7. Vermeng de St Môret met de poedersuiker en de geraspte citroenschil.
8. Snij de cake in twee en bestrijk over de hele lengte met St Môret. Sluit de cake en dien op. Bewaar restjes van deze lekkernij in de koelkast.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Banana bread met bosbessen en St Môret
75 minutenDuo van lenteboterhammen met St Môret
![Duo van lenteboterhammen met St Môret](/wp-content/uploads/2022/07/duo-lenteboterhammen-st-moret.jpg)
- St Môret 150 g
- rond brood 1 (400g)
- groene asperges 8 (240g)
- aardbeien 8 (80g)
- erwten 30 g
- bieslook 6 sprietjes (50g)
- amandelen 4 (30g)
- peper 20 g
2. Kook de erwten 5 minuten in een kookpot met kokend water. Giet af en laat afkoelen.
3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in twee.
4. Snij 8 sneetjes brood af en besmeer die met St Môret.
5. Verdeel de asperges over de boterhammen. Verdeel de erwten over 4 sneetjes en de aardbeien over de overige 4 sneetjes.
6. Verbrijzel de amandelen en strooi die over de boterhammen met aardbei.
7. Werk de boterhammen met erwten af met fijngehakt bieslook.
8. Breng op smaak met wat peper.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Duo van lenteboterhammen met St Môret
30 minutenToast met pruimen, gedroogde eendenborst en En Cas de Caprice
![Toast met pruimen, gedroogde eendenborst en En Cas de Caprice](/wp-content/uploads/2022/06/toast-pruimen-gedroogde-eendenborst-en-cas-de-caprice.jpg)
- En Cas de Caprice 4 sneetjes (60 g) van 1 En Cas de Caprice
- Notenbrood 2 sneetjes (50 g)
- Gedroogde eendenborst 6 sneetjes (80 g)
- Pruimen 6 (80 g)
- Peterselie enkele blaadjes (10g)
- Houten spiesjes 10
2. Leg op elk toastje een sneetje En Cas de Caprice, een pruim en de gedroogde eendenborst.
3. Voeg een blad peterselie toe op de eendenborst.
4. Hou alles bij elkaar met een houten spiesjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 293,4
Energie (kJ) 1226,4
Vetten (g) 16,1
Verzadigde vetzuren (g) 8,1
Koolhydraten (g) 24,7
Suikers (g) 11,5
Voedingsvezels (g) 2,5
Eiwitten (g) 12,2
Zout (g) 1,5
Toast met pruimen, gedroogde eendenborst en En Cas de Caprice
20 minutenHapjes van Lompviseieren, knapperige groenten en En Cas de Caprice
![Hapjes van Lompviseieren, knapperige groenten en En Cas de Caprice](/wp-content/uploads/2022/06/hapjes-van-lompviseieren-knapperige-groenten-en-cas-de-caprice.jpg)
- En Cas de Caprice 4 sneetjes (60g) van 1 En Cas de Caprice
- Chioggiabiet 1 (300g)
- Wortel 1 (125g)
- Lompviseieren 80 g
- Basilicum 4 blaadjes (4g)
- Citroensap 1/2 (20g)
- Peper 1 snuifje (3g)
2. Meng voorzichtig 2 eetlepels lompviseieren met het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zet apart.
3. Schil de rauwe bieten en de wortel en snijd ze in dunne reepjes.
4. Schik 3 sneetjes chioggiabiet en 3 sneetjes wortel op elk sneetje En Cas de Caprice.
5. Leg een basilicumblaadje op de reepjes en vervolgens het equivalent van ½ theelepel van het mensel van de lompviseieren en het citroensap in het basilicumblaadje. Serveer.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 81,4
Energie (kJ) 340,4
Vetten (g) 4,2
Verzadigde vetzuren (g) 2,4
Koolhydraten (g) 6,5
Suikers (g) 4,5
Eiwitten (g) 4,1
Voedingsvezels (g) 2,1
Zout (g) 0,9
Hapjes van Lompviseieren, knapperige groenten en En Cas de Caprice
15 minutenBrochette met peer, chorizo en En Cas de Caprice
![Brochette met peer, chorizo en En Cas de Caprice](/wp-content/uploads/2022/06/brochette-peer-chorizo-en-cas-de-caprice.jpg)
- En Cas de Caprice 1 (150g)
- Williams peren 4 (400g)
- Citroensap 1 (5g)
- Chorizo 10 sneetjes
- Rozemarijn 1 takje (20g)
- Houten spiesjes 10
2. Snijd de En Cas de Caprice in sneetjes.
3. Steek op elk houten spiesje een sneetje En Cas de Caprice met 2 tot 4 reepjes peer en een sneetje chorizo.
4. Versier met een paar takjes rozemarijn en serveer.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 153,5
Energie (kJ) 641,6
Vetten (g) 10,3
Verzadigde vetzuren (g) 6,4
Koolhydraten (g) 8,8
Suikers (g) 6,4
Eiwitten (g) 5,7
Voedingsvezels (g) 3,5
Zout (g) 0,6