Bezig met laden
363 recepten gevonden
Bagel met zomerfruit en St Môret
Charlin Ingrediënten- Bagels 4
- St Môret léger 240 g
- Banaan 1
- Aardbeinen 8
- gemengd rood fruit 2 Handjes
- Amandelschilfers, geroosterd 2 Handjes
2. Voeg er de aardbeien aan toe en plet deze er ook onder.
3. Voeg de verse St Môret léger toe en meng tot één geheel.
4. Snijd je bagel in twee en rooster goudbruin in de broodrooster.
5. Smeer de onderste helft van de bagel royaal in met de St Môret léger, verdeel er wat gemengd rood fruit over - ik gebruikte bosbes, framboos en aardbeien - en strooi er de geroosterde amandelschilfers over.
6. Werk af door de bovenste helft van de bagel erop te zetten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bagel met zomerfruit en St Môret
10 minutenKattenbagel met St Môret voor kinderen
Charlin Ingrediënten- Bagels 2
- St Môret 120 g
- Aardbeien 8
- Banaan 1
- Afwerking : bosbessen, rozijnen, aardbeien, pretzelsticks
2. Gebruik 2 stukjes aardbei voor de oren, 2 bosbessen voor de ogen, één rozijn voor het neusje en de pretzelstokjes voor de snorharen.
3. Werk af met twee schijfjes aardbei als oortjes, twee bosbessen als ogen, een rozijntje als neus en stukjes pretzelsticks als snorharen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kattenbagel met St Môret voor kinderen
10 minutenBagel met St Môret en groenten
Charlin een picknick Ingrediënten- Bagels 4
- St Môret léger 240 g
- Avocado 2
- Limoen 1
- Enkele stengels verse peterselie
- Peper, zout
- Kerstomaatjes
- Komkommer
- Tuinkers
2. Voeg er het sap van de limoen aan toe.
3. Versnipper de peterselie en voeg toe.
4. Doe er de verse St Môret léger bij en meng tot één geheel. Kruid af met peper en een beetje zout.
5. Snijd de bagel in twee en rooster goudbruin in de broodrooster.
6. Smeer een royale hoeveelheid van de avocado-St Môret léger mengeling op de onderste helft van de bagel.
7. Verdeel er stukjes kerstomaat en komkommer over en strooi nog wat tuinkers over het geheel.
8. Werk af door de bovenste helft van de bagel erop te drukken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bagel met St Môret en groenten
10 minutenKidsproof versie Kijk mama, een vlinder!
Charlin Ingrediënten- Bagels 2
- St Môret 120 g
- Avocado 2
- Enkele stengels verse peterselie, fijn versnipperd
- Limoen 1
- Pepper en zout
- Afwerking : kerstomaatjes, pretzelsticks
2. Meng er de St Môret onder en kruid met een beetje peper en zout (niet teveel voor de peuters).
3. Rooster een halve bagel en smeer er de St Môret op.
4. Gebruik schijfjes kerstomaat als vlekjes op de vlindervleugels en pretzelsticks als voelsprieten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kidsproof versie Kijk mama, een vlinder!
10 minutenBladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken.
Charlin een aperitief Ingrediënten- Diepvriesspinazie, ontdooid 230 g
- Artisjokharten op olie, uitgelekt & grof gesneden 160 g
- St Môret Bio 100 g
- Zure room 60 g
- Geraspte mozzarella, plus wat extra voor de afwerking 150 g
- Geraspte parmezaan 50 g
- Peper, zout
- Bladerdeeg 1 Rol
2. Meng de spinazie met de artisjok, de St Môret Bio, de zure room, de mozzarella en de parmezaan. Kruid met flink wat peper en een beetje zout.
3. Rol je bladerdeeg uit tot een rechthoek en snijd er 24 vierkantjes uit.
4. Druk ze in de muffinplaat, zodat ze een kommetje vormen en schep er ongeveer 1 eetlepel vulling in. Strooi er nog wat geraspte mozzarella over en zet 15-20 minuten in de oven.
5. Haal uit de oven en eet warm, lauw of koud. Dat is naar keuze!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken.
30 minutenAperitiefmuffins met St Môret Bio
Charlin een aperitief Ingrediënten- Vlootje St Môret 1
- Eieren 6
- Eetlepel gehakte rozemarijn 0.5
- Knolselder 120 g
- Peper en zout
- Sneetjes gerookt spek 3
- Klontje boter 1
- Eetlepels walnoot 2
2. Schil de knolselder. Snijd de knolselder in plakjes en daarna in fijne blokjes.
3. Snijd het gerookte spek in fijne blokjes en hak de walnoten.
4. Smelt een klont boter in een kleine pan. Bak het spek samen met de knolselder. Kruid met peper en een klein snufje zout. Voeg de rozemarijn toe en laat op het gemak bakken tot wanneer de knolselder gaar is. Voeg de St Môret Bio toe en laat die nog even meegaren.
5. Kluts de eieren in een grote kom. Voeg het knolseldermengsel toe samen met de walnoten.
6. Giet de vulling in de kleine vormpjes en plaats ongeveer een 15 minuten in de oven."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Aperitiefmuffins met St Môret Bio
30 minutenPannenkoeken met St Môret verse kaas, blauwe bessen en ahornsiroop
Charlin een snack Gemiddeld budget Ingrediënten- St Môret 110 g
- Eieren 2
- Amandelmeel 150 g
- theelepel vanillepoeder 1
- theelepel bakpoeder 1
- Blauwe bessen 100 g
- eetlepels ahornsiroop (+ extra om te serveren) 3
2. Mix op hoge snelheid tot het beslag romig en glad is.
3. Giet het beslag in een mengkom en roer er de bessen door. Bewaar een aantal bessen voor de afwerking.
4. Laat het beslag vervolgens 3 minuten rusten.
5. Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur. Bak de pannenkoeken ongeveer 2 à 3 minuten aan één kant. Draai en bak verder tot de pannenkoeken goudbruin zijn.
6. Werk af met ahornsiroop en wat blauwe bessen. Klaar!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Pannenkoeken met St Môret verse kaas, blauwe bessen en ahornsiroop
30 minutenCheesecake met St Môret in een glaasje, voor een licht ontbijt
Charlin een ontbijt Budgetvriendelijk Ingrediënten- Grove havermoutvlokken 60 g
- tl plantaardige vetstof zoals noten-of kokosolie 2
- St Môret verse kaas 150 g
- kwark 100 g
- tl tl honing of andere suiker/zoetstof/confituur 2
- Fruit voor de afwerking diepvries of vers
2. Voor de vulling: Doe de St Môret verse kaas, samen met de kwark en de honing in een kom. Mix grondig door met een garde of met een elektrische mixer.
3. Vul 4 glaasjes met de gebakken havermoutvokken. Verdeel er daarna het cheesecake mengsel over. Werk af met fruit naar keuze of als je confituur gebruikte als zoeter kan je nog een schepje bovenop doen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Cheesecake met St Môret in een glaasje, voor een licht ontbijt
10 minutenPompoenvelouté met stukjes kastanje en Chavroux
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Piramide Chavroux Natuur 150 g
- kervel 2 theelepels
- zout 6 snufjes
- olijfolie 3 cl
- room 10 cl
- kastanjes 100 gr
- sjalotten 2 unité(s)
- pompoen 900 gr
- Piment d'Espelette
Pompoenvelouté met stukjes kastanje en Chavroux
10 minutenRisotto met spek, ui en Chaumes
Charlin Ingrediënten- Chaumes 80 g
- Spekjes 50 g
- champignons 250 g
- Enkele kervelpluksels
- Boter 15 g
- Groentebouillon 1 l
- Klein glas witte wijn 1
- Olijfolie 3 el
- Sjalotten 2
- Risottorijst 200 g
- Zout, peper
2. Bak de sjalotten, het spek en de champignons kort aan in een weinig olijfolie. Zet het vuur lager en voeg de rijst toe. Bak kort tot alles glazig is en blus met de witte wijn. Laat de wijn volledig verdampen.
3. Voeg, pollepel per pollepel, de warme bouillon toe. Meng en wacht tot de bouillon volledig is opgenomen voor je de volgende lepel toevoegt. Doe zo verder tot de rijst zacht is. Dit duurt ca. 20 min afhankelijk van je soort risottorijst. Je zal waarschijnlijk niet alle bouillon nodig hebben.
4. Meng nu de boter en de Chaumes onder de rijst en meng tot alles gesmolten is. Kruid naar smaak met peper en een weinig zout (het spek en de kaas zijn al zout). Werk af met de kervelpluksels en serveer warm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Risotto met spek, ui en Chaumes
30 minutenSummer pavlova met vers fruit & St Môret
Charlin een dessert Ingrediënten- Rietsuiker 180
- Eieren 4
- Boter 50 g
- St Môret® natuur 120 g
- Mascarpone 40 g
- Vanille extract 2 g
- Zomerfruit naar keuze 150 g
- Limoenzeste
2. Plaats 60g rietsuiker in een hoopje op een bakplaat met bakpapier. Laat deze gedurende 8 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven.
3. Klop vervolgens het eiwit van 2 eieren op samen met de warme rietsuiker tot het eiwit een stevige structuur heeft en de massa volledig afgekoeld is.
4. Teken een grote ring af (diameter 20cm) op een nieuw vel bakpapier. Schep het mengsel binnen de ring op de bakplaat. Strijk het uit met een lepel tot een cirkel die overal even dik is.
5. Bak de pavlova 1 uur lang op 110°C en laat deze vervolgens nog 3 uur in de oven staan tot hij is afgekoeld.
6. Doe het sap en de zeste van de 2 citroenen in een glazen kom, samen met 100g rietsuiker en 50g boter.
7. Roer de ingrediënten au bain-marie boven een pot kokend water tot de boter helemaal gesmolten is.
8. Klop terwijl 2 eieren en een extra eigeel licht op en roer ze onder de gesmolten boteremulsie.
9. Laat het geheel nog 10 minuten verder sudderen tot het volledig ingedikt is. Daarna laat je, terwijl je af en toe nog eens roert, de citroen curd afkoelen.
10. Klop de mascarpone en St Môret op met de overige 20 g rietsuiker en het vanille extract. Doe dit niet te lang, anders wordt de crème te zacht.
11. Strijk de St Môretcrème over de afgekoelde meringue.
12. Daarboven smeer je een laagje citroen curd.
13. Werk af met het zomerfruit naar keuze en wat limoenzeste.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Summer pavlova met vers fruit & St Môret
80 minutenAmandelcupcakes met braambes & St Môret-topping
Charlin een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten- Eieren 2
- Boter op kamertemperatuur 250 g
- Amandelpoeder 55 g
- Bloem 55 g
- Braambessenconfituur (optioneel) 300 g
- St Môret natuur 50 g
- Geroosterde amandelschilfers 100 g
- Verse braambessen 12
- Cupcakevormpjes
2. Klop 100g zachte boter samen met 150g suiker tot een luchtige massa.
3. Roer er het amandelpoeder en de bloem onder en voeg een voor een de eieren toe.
4. Spuit of lepel dit beslag in de cupcakevormpjes. Vul elk cupcakevormpje voor 2/3.
5. Bak de cupcakes gedurende 17 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
6. Als de cakes helemaal afgekoeld zijn, maak je met een appelboor een holte in het midden van elk cakeje.
7. Deze vul je met een kleine theelepel op met braambessenconfituur.
8. Klop 150g boter samen met 50g St Môret en 150g suiker tot een luchtige crème.
9. Vul een spuitzak met een rond mondje met deze crème en spuit een toefje op elke cupcake.
10. Werk de cupcakes af met geroosterde amandelschilfers en een verse braambes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Amandelcupcakes met braambes & St Môret-topping
80 minutenWarme boterham van Passendale Classic met witloof en hazelnoten
Charlin Ingrediënten- Passendale® Classic, geraspt 100 g
- Boter 80 g
- Bloem 90 g
- Melk 1 litre
- Eidooiers 4
- Zout & peper van de molen
- Voor de boterham :
- Pain de campagne à mie serrée 8 sneetjes
- Witloof 4
- hazelnootolie 4 eetlepels
- Hazelnoten 12
2. Laat de boter smelten in een kookpot, maar laat ze niet te bruin worden.
3. Doe er de bloem bij en vermeng met de spatel tot ze goudgeel is.
4. Breng de melk aan de kook.
5. Giet de hete melk op de warme roux en klop ongeveer 10 min krachtig met de klopper.
6. Laat de bechamelsaus afkoelen en roer er de eidooiers en de kaas onder. Kruid met peper en zout.
7. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en giet er de bechamelsaus over.
8. Rooster onder de grill van de oven.
9. Dien op met witloofblaadjes, op smaak gebracht met hazelnootolie.
10. Bestrooi met verbrijzelde hazelnoten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Warme boterham van Passendale Classic met witloof en hazelnoten
30 minutenBoterham met Passendale Lightesse en komkommer met yoghurt
Charlin een picknick Ingrediënten- Passendale Lightesse 4 sneetjes
- Komkommer 2
- Bosje radijzen 2
- Pijnboompitten 2 eetlepel
- Granaatappel 2
- Olijfolie 2 eetlepel
- Citroen 2
- Yoghurt light 2 potje
- Zout/peper
2. Spreid de plakjes komkommer uit en leg er de dunne plakjes Passendale Lightesse op, opgerold en in plakjes van 1 cm gesneden.
3. Vermeng de yoghurt, het zout, de peper, het citroensap en de olijfolie in een kom.
4. Bestrijk het brood met de yoghurtmix en beleg met de plakjes komkommer en Passendale Lightesse.
5. Bestrooi met granaatappelpitten en pijnboompitten.
6. Werk af met schijfjes radijs.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boterham met Passendale Lightesse en komkommer met yoghurt
30 minutenGevulde zoete puntpaprika’s met Chavroux, quinoa en tomaten
Charlin Ingrediënten- Chavroux natuur 1
- Zoete puntpaprika's 2
- Quinoa (reeds gewassen ofwel dit tonen op beeld) 75 g
- Rundergehakt 300 g
- Tomaten 2
- Ui 1
- Paprikapoeder 1 eetlepel
- Pijnboompitten 3 eetlepels
- Munt 2 takjes
- Olijfolie 2 eetlepels
2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Pel en snipper de ui.
4. Snijd de tomaten in vier, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.
5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in 3 min. goudbruin.
6. Snijd de muntblaadjes fijn.
7. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. Voeg het gehakt en het paprikapoeder toe en bak in 3 min. gaar en rul.
8. Voeg van het vuur de tomaat en de helft van het kuipje Chavroux piramide natuur toe en laat iets afkoelen.
9. Roer 2/3 van de pijnboompitten en 2/3 van de muntblaadjes samen de quinoa door het gehakt.
10. Vul de zoete puntpaprika’s met het gehakt-quinoamengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal.
11. Bak de paprika’s in ca. 20 min. gaar.
12. Bestrooi met de achtergehouden pijnboompitten en munt en verkruimel er de rest van de Chavroux over.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 417
Energie (kcal) 100
Vetten (g) 5.1
Verzadigde vetzuren (g) 1.5
Koolhydraten (g) 5.5
Suikers (g) 2.2
Voedingsvezels (g) 1.6
Eiwitten (g) 6.7
Zout (g) 0.16
Gevulde zoete puntpaprika’s met Chavroux, quinoa en tomaten
10 minutenHartig-zoete cheesecake met St Môret en gedroogd fruit
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- St Môret 3 vlootjes
- Room met 40% VG 15 cl
- Medjoul-dadels 200 g
- Notenmix naar keuze (amandelen, hazelnoten, pecannoten, cashewnoten enz.) 150 g
- Gelatine 2 blaadjes
- Olijfolie 0.5 eetlepel(s)
- Snufje zout 1
- Garnituur naar keuze: komkommer, noten, zongedroogde tomaatjes enz.
2. Vet de ovenschaal in met wat olie. Leg er een bakring (of het uitneembare deel van een springvorm) van 18 cm doorsnede in en bekleed de wanden met een strook bakpapier.
3. Vermaal de noten in de keukenrobot tot kruimels (maar geen poeder). Schep er 4 eetlepels van op de bodem van de ring.
4. Laat de dadels uitlekken, ontpit ze en doe ze bij de rest van de noten in de keukenrobot. Voeg het zout toe en mix tot je een mooi maar niet te fijn mengsel hebt. Druk in een regelmatige laag aan op de bodem van de vorm.
5. Knijp de gelatineblaadjes uit, leg ze in een steelpannetje en doe er 2 eetlepels room bij. Verwarm zachtjes en neem van het vuur zodra de blaadjes zijn gesmolten. Doe er de inhoud van een schaaltje St Môret bij en vermeng goed. Giet in een grote kom en voeg de kaas uit de twee andere schaaltjes toe. Vermeng voorzichtig met de klopper.
6. Klop de 15 cl room op tot redelijk stevige slagroom. Doe die bij de kaas en vermeng voorzichtig met de klopper. Giet in de vorm, dek af en laat 12 uur opstijven in de koelkast.
7. Haal de cheesecake uit de vorm en garneer naar smaak met blokjes komkommer, fijngehakte noten, fijngehakte zongedroogde tomaatjes enz. Ideaal voor een brunch of buffet, of als voorgerecht met een beetje sla!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)