Bezig met laden
363 recepten gevonden
Boterham met plakjes Le Rustique en truffelolie
Charlin een picknick Ingrediënten- Le Rustique Sneetjes 8 sneetjes
- Brood 4 sneetjes
- Enkele druppels truffelolie
- Pompoenpitten
- Enkele blaadjes rucola
- Peper
Boterham met plakjes Le Rustique en truffelolie
10 minutenBoterham met Père Joseph, mosterd en carpaccio
Charlin een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten- Père Joseph 4 sneetjes
- Carpaccion van rundvlees 4 sneetjes
- fijngehakte rode ui
- tuinkers
- fijne mosterd
- Brood naar keuze 4 sneejtes
Boterham met Père Joseph, mosterd en carpaccio
10 minutenPull apart bread met verse kruidenboter en Camembert Le Rustique
Charlin Ingrediënten- Camembert Le Rustique met korst, grof gehakt 1
- Groot brood met krokante korst 1
- Ongezouten boter, op kamertemperatuur 125 g
- Teentjes look, geperst 2
- Zout 0.5 koffielepel
- Peterselie, fijngehakt 1 koffielepel
- Verse rozemarijn, fijngehakt 2 koffielepels
- Verse tijm, afgeritst 2 koffielepels
Pull apart bread met verse kruidenboter en Camembert Le Rustique
10 minutenHeerlijke risotto met St Môret en basilicum
Charlin Ingrediënten- St Môret 100 g
- Roomboter zonder zout 30 g
- Sjalotten 2
- Knoflook 1 teentje
- Risottorijst 380 g
- Witte droge wijn 250 ml
- Sterke groentebouillon 1 L
- Basilicumblaadjes 50 g
- Gepelde amandelen 100 g
- Snufje zout
2. Voeg de risottorijst toe en rooster (dit proces heet 'tostare' in het Italiaans) tot de rijstkorrels glazig zien.
3. Voeg de wijn toe en meng goed. Voeg 1/3 van de bouillon toe wanneer de wijn is verdampt. Voeg daarna telkens 1/3 deel van de bouillon toe wanneer het vocht is verdampt. Roer af en toe.
4. Stamp ondertussen in een mortier de basilicumblaadjes en de gepelde amandelen fijn of mix in een keukenapparaat.
5. Voeg de basilicum-amandelpasta en ook de verse kaas toe aan de risotto. Meng goed. Breng eventueel nog op smaak met een snufje zout. Zet het vuur uit en zet het deksel nog 5 minuten op de pan.
6. Verdeel daarna de risotto over de borden. Buon appetito!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Heerlijke risotto met St Môret en basilicum
30 minutenLinzensalade met Chaumes, appel, rucola en hazelnoten
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Chaumes 200 g
- uitgelekt linzen 480 gr
- appel 1
- geroosterde hazelnoten 40 gr
- rucola 50 gr
- sjalot 1 kleine
- graanmosterd 1 koffielepel
- honing 1 eetlepel
- Xeresazijn 2 eetlepels
- olijfolie 5 eetlepels
- peper & zout
2. Doe de azijn en de honing in een kom, meng met de garde, voeg dan zout toe, peper, de mosterd en de olijfolie. Klop opnieuw.
3. Snipper de sjalot heel fijn en voeg toe aan de linzen. Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes. Hak de hazelnoten grof en snij de Chaumes in blokjes. Meng alles met de vinaigrette.
4. Voeg de rucola toe en serveer koel met brood.
5. Heerlijk als lunch-, buffet- of picknickgerecht. In ieder geval, voeg de rucola pas op het laatste moment toe.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Linzensalade met Chaumes, appel, rucola en hazelnoten
30 minutenPizza met appel en Mini Caprice
Charlin Ingrediënten- Mini Caprice 4
- (kleine) appels 8
- olijfolie
- peper & zout
- paprika 4 snuifje
- suiker 4 eetlepels
- spekjes 4 eetlepels
- afgestreken pijnboompitten 4 eetlepels
- Sla naar keuze om de pizza mee te garneren
- bal pizzadeeg 4
2. Schil de appels. Halveer ze. Verwijder het klokhuis en snijd elke helft in fijne plakjes.
3. Rol het pizzadeeg uit met een deegroller.
4. Bestrijk het deegoppervlak met olijfolie en schik de appelschijfjes in een cirkel. Bestrooi met peper en zout.
5. Strooi een beetje poedersuiker over de appels. Voeg de spekjes en pijnboompitten toe. Zet de pizza 15 minuten in de oven.
6. Neem de pizza uit de oven en schik er meteen de plakjes Mini Caprice op.
7. Bestrooi met een beetje paprikapoeder. Schik de sla in het midden van de pizza.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Pizza met appel en Mini Caprice
30 minutenKletskop met Chavroux en Chili Explosion
Charlin een aperitief Ingrediënten- Chavroux nature 1
- Kletskoppen Jules Destooper 4
- Chili explosion kruiden ( Santa Maria)
Kletskop met Chavroux en Chili Explosion
10 minutenTex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- Chaumes 200 g
- kipfilets 4
- romeinse sla 1
- kerstomaten 300 gr
- avocado 1
- limoenen 2
- kruidenmix voor taco’s (in zakje) 1 eetlepel
- mosterd 0.5 koffielepel
- olijfolie 9 eetlepels
- pili-pili in vlokken 1 snuifje
- peper & zout
2. Meng intussen de ingrediënten voor de vinaigrette met de garde : 5 eetlepels limoensap, zout, peper, de mosterd, de pilipili en 7 eetlepels olijfolie.
3. Snij de Romeinse sla fijn en de kerstomaten in twee. Snij de Chaumes in kleine blokjes en de avocado in reepjes. Verdeel alles over 4 borden of schik op een grote schaal.
4. Snij de kipfilets in plakken. Voeg ze toe aan de salade. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met geroosterd brood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Tex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado
30 minutenWarme camembert Coeur de Lion met chorizo en bladpeterselie
Charlin Ingrediënten- pikante chorizo 40 gr
- fijngehakte bladpeterselie 2 eetlepels
- camembert Coeur de Lion 1
Warme camembert Coeur de Lion met chorizo en bladpeterselie
10 minutenSalade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop
Charlin een bijgerecht Ingrediënten- Chaumes 200 g
- handvol veldsla 4
- studentenhaver met rozijnen 8 eetlepels
- specerijenmix voor speculaas of vierkruidenpoeder 0.5 koffielepel
- vruchtvlees van pompoen (nettogewicht, geschild) 400 g
- ciderazijn 2 eetlepels
- ahornsiroop 2 eetlepels
- peper & zout
2. Snij de pompoen in blokjes en meng ze goed met de specerijen en 1 eetlepel olie. Leg ze in een enkele laag op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze 15 à 20 min in de oven roosteren. Ze moeten zacht zijn, maar mogen niet uiteenvallen.
3. Meng intussen de azijn en de ahornsiroop met de garde. Voeg peper, zout en dan 5 eetlepels olie toe. Klop opnieuw.
4. Snij de Chaumes in kleine blokjes en hak de noten van de studentenhaver grof. Verdeel alles met de veldsla over de borden. Voeg de pompoen toe en overgiet met een beetje vinaigrette.
5. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met knapperig brood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 818
Energie (kcal) 196
Vetten (g) 15.6
Verzadigde vetzuren (g) 5.2
Koolhydraten (g) 7.7
Suikers (g) 6.9
Voedingsvezels (g) 1.2
Eiwitten (g) 5.7
Zout (g) 0.47
Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop
30 minutenTaart zonder bakvorm met tomaten en raclettekaas Le Rustique, geparfumeerd met oregano
Charlin Ingrediënten- Le Rustique-raclettekaas 5 sneetjes
- Bladerdeeg 1
- Tomaten 300 g
- Gedroogde oregano 1 eetlepel
- Fijne mosterd 1 eetlepel
- Olijfolie
- Zout & pepper
Taart zonder bakvorm met tomaten en raclettekaas Le Rustique, geparfumeerd met oregano
30 minutenKippenspiesjes in een romig sausje op basis van raclettekaas Le Rustique
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- Raclettekaas natuur Le Rustique 6 sneetjes
- Scharrelkipfilets 8
- Dikke verse room 7 cl
- Het sap en de schil van 1 citroen
- Olijfeolie 5 cl
- Verse tijm 6 takjes
- Kerstomaten 16
- Zout & pepper
Kippenspiesjes in een romig sausje op basis van raclettekaas Le Rustique
30 minutenVeloutésoepje van butternut, broodjes met Le Rustique- Kaas
Charlin Ingrediënten- Raclette nature Le Rustique 16 sneetjes
- Butternutpompoen 1
- Boter 10 g
- Ui 1
- Kardemompeulen 6
- Klomp brooddeeg van bij de bakker, het equivalent van 1 klassiek stokbrood 1
- Jonge spinazie 1 handvol
- 1/2 rode ui
- Dikke room 1 eetlepel
- Zout
- Peper
Veloutésoepje van butternut, broodjes met Le Rustique- Kaas
30 minutenPenne met pancetta en raclettekaas Le Rustique- Saus
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- Raclette classique Le Rustique-kaas 5 sneetjes
- penne 400 g
- sjalotten 2
- droge witte wijn 20 cl
- pancetta 8 sneetjes
- olijfolie 1 eetlepel
- zout & pepper
Penne met pancetta en raclettekaas Le Rustique- Saus
30 minutenOverheerlijke raclette Le Rustique met in honing gegrilde groenten en eendenborst
Charlin Ingrediënten- Een assortiment Raclette Le Rustique-kazen 1,5 kg
- gerookte eendenborst 18 plaakjes
- aardappeltjes, type grenaille of ratte 500 g
- pastinaak 500 g
- wortellen 500 g
- espelettepeper in poedervorm 1 eetlepel
- honing 3 eetlepels
- olijfolie 2 eetlepels
- zout & pepper
Overheerlijke raclette Le Rustique met in honing gegrilde groenten en eendenborst
30 minutenStratta met Chaumes en prei
Charlin Ingrediënten- Chaumes 150 g
- oud brood 250 g
- preiwitten 2
- blokjes gerookt spek 200 g
- eieren 6
- melk 30 cl
- mosterd 1 eetlepel
- olijfolie 1 eetlepel
- klontje boter 1
- peper en zout
2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3. Verwarm de olie in een pan en bak er de fijngesneden preiwitten in aan. Voeg 3 eetlepels water toe, dek af en laat 15 min stoven.
4. Bak intussen de spekblokjes in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof.
5. Snij de Chaumes in kleine blokjes. Doe ze bij het mengsel op basis van brood en voeg de mosterd toe, de spekblokjes en de prei. Meng en breng op smaak met peper en zout.
6. Bestrijk 4 individuele ovenschaaltjes met boter en verdeel er de bereiding over. Laat 20 min in de oven bakken.
7. Serveer warm met een salade.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)