I Love Cheese

Laatste recept

Passadillas

  • 25min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
363 recepten gevonden

Boterham met plakjes Le Rustique en truffelolie

Boterham met plakjes Le Rustique en truffelolie een picknick Ingrediënten
  • Le Rustique Sneetjes 8 sneetjes
  • Brood 4 sneetjes
  • Enkele druppels truffelolie
  • Pompoenpitten
  • Enkele blaadjes rucola
  • Peper
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterham met plakjes Le Rustique en truffelolie

10 minuten

Boterham met Père Joseph, mosterd en carpaccio

Boterham met Père Joseph, mosterd en carpaccio een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Père Joseph 4 sneetjes
  • Carpaccion van rundvlees 4 sneetjes
  • fijngehakte rode ui
  • tuinkers
  • fijne mosterd
  • Brood naar keuze 4 sneejtes
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterham met Père Joseph, mosterd en carpaccio

10 minuten

Pull apart bread met verse kruidenboter en Camembert Le Rustique

Pull apart bread met verse kruidenboter en Camembert Le Rustique Ingrediënten
  • Camembert Le Rustique met korst, grof gehakt 1
  • Groot brood met krokante korst 1
  • Ongezouten boter, op kamertemperatuur 125 g
  • Teentjes look, geperst 2
  • Zout 0.5 koffielepel
  • Peterselie, fijngehakt 1 koffielepel
  • Verse rozemarijn, fijngehakt 2 koffielepels
  • Verse tijm, afgeritst 2 koffielepels
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pull apart bread met verse kruidenboter en Camembert Le Rustique

10 minuten

Heerlijke risotto met St Môret en basilicum

Heerlijke risotto met St Môret en basilicum Ingrediënten
  • St Môret 100 g
  • Roomboter zonder zout 30 g
  • Sjalotten 2
  • Knoflook 1 teentje
  • Risottorijst 380 g
  • Witte droge wijn 250 ml
  • Sterke groentebouillon 1 L
  • Basilicumblaadjes 50 g
  • Gepelde amandelen 100 g
  • Snufje zout
1. Smelt op een laag vuurtje de roomboter in een kookpot met dikke bodem. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd fijn. Fruit in de roomboter.
2. Voeg de risottorijst toe en rooster (dit proces heet 'tostare' in het Italiaans) tot de rijstkorrels glazig zien.
3. Voeg de wijn toe en meng goed. Voeg 1/3 van de bouillon toe wanneer de wijn is verdampt. Voeg daarna telkens 1/3 deel van de bouillon toe wanneer het vocht is verdampt. Roer af en toe.
4. Stamp ondertussen in een mortier de basilicumblaadjes en de gepelde amandelen fijn of mix in een keukenapparaat.
5. Voeg de basilicum-amandelpasta en ook de verse kaas toe aan de risotto. Meng goed. Breng eventueel nog op smaak met een snufje zout. Zet het vuur uit en zet het deksel nog 5 minuten op de pan.
6. Verdeel daarna de risotto over de borden. Buon appetito!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Heerlijke risotto met St Môret en basilicum

30 minuten

Linzensalade met Chaumes, appel, rucola en hazelnoten

Linzensalade met Chaumes, appel, rucola en hazelnoten een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Chaumes 200 g
  • uitgelekt linzen 480 gr
  • appel 1
  • geroosterde hazelnoten 40 gr
  • rucola 50 gr
  • sjalot 1 kleine
  • graanmosterd 1 koffielepel
  • honing 1 eetlepel
  • Xeresazijn 2 eetlepels
  • olijfolie 5 eetlepels
  • peper & zout
1. Spoel de linzen zorgvuldig onder koud water en laat ze uitlekken.
2. Doe de azijn en de honing in een kom, meng met de garde, voeg dan zout toe, peper, de mosterd en de olijfolie. Klop opnieuw.
3. Snipper de sjalot heel fijn en voeg toe aan de linzen. Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes. Hak de hazelnoten grof en snij de Chaumes in blokjes. Meng alles met de vinaigrette.
4. Voeg de rucola toe en serveer koel met brood.
5. Heerlijk als lunch-, buffet- of picknickgerecht. In ieder geval, voeg de rucola pas op het laatste moment toe.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Linzensalade met Chaumes, appel, rucola en hazelnoten

30 minuten

Pizza met appel en Mini Caprice

Pizza met appel en Mini Caprice Ingrediënten
  • Mini Caprice 4
  • (kleine) appels 8
  • olijfolie
  • peper & zout
  • paprika 4 snuifje
  • suiker 4 eetlepels
  • spekjes 4 eetlepels
  • afgestreken pijnboompitten 4 eetlepels
  • Sla naar keuze om de pizza mee te garneren
  • bal pizzadeeg 4
1. Verwarm de oven voor op 210°.
2. Schil de appels. Halveer ze. Verwijder het klokhuis en snijd elke helft in fijne plakjes.
3. Rol het pizzadeeg uit met een deegroller.
4. Bestrijk het deegoppervlak met olijfolie en schik de appelschijfjes in een cirkel. Bestrooi met peper en zout.
5. Strooi een beetje poedersuiker over de appels. Voeg de spekjes en pijnboompitten toe. Zet de pizza 15 minuten in de oven.
6. Neem de pizza uit de oven en schik er meteen de plakjes Mini Caprice op.
7. Bestrooi met een beetje paprikapoeder. Schik de sla in het midden van de pizza.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pizza met appel en Mini Caprice

30 minuten

Kletskop met Chavroux en Chili Explosion

Kletskop met Chavroux en Chili Explosion een aperitief Ingrediënten
  • Chavroux nature 1
  • Kletskoppen Jules Destooper 4
  • Chili explosion kruiden ( Santa Maria)
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kletskop met Chavroux en Chili Explosion

10 minuten

Tex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado

Tex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chaumes 200 g
  • kipfilets 4
  • romeinse sla 1
  • kerstomaten 300 gr
  • avocado 1
  • limoenen 2
  • kruidenmix voor taco’s (in zakje) 1 eetlepel
  • mosterd 0.5 koffielepel
  • olijfolie 9 eetlepels
  • pili-pili in vlokken 1 snuifje
  • peper & zout
1. Meng de kruidenmix voor taco’s met 2 eetlepels olijfolie, smeer de kipfilets in met dit mengsel en laat ze aan beide kanten op matig vuur bakken gedurende 10 minuten.
2. Meng intussen de ingrediënten voor de vinaigrette met de garde : 5 eetlepels limoensap, zout, peper, de mosterd, de pilipili en 7 eetlepels olijfolie.
3. Snij de Romeinse sla fijn en de kerstomaten in twee. Snij de Chaumes in kleine blokjes en de avocado in reepjes. Verdeel alles over 4 borden of schik op een grote schaal.
4. Snij de kipfilets in plakken. Voeg ze toe aan de salade. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met geroosterd brood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado

30 minuten

Warme camembert Coeur de Lion met chorizo en bladpeterselie

Warme camembert Coeur de Lion met chorizo en bladpeterselie Ingrediënten
  • pikante chorizo 40 gr
  • fijngehakte bladpeterselie 2 eetlepels
  • camembert Coeur de Lion 1
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Warme camembert Coeur de Lion met chorizo en bladpeterselie

10 minuten

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop een bijgerecht Ingrediënten
  • Chaumes 200 g
  • handvol veldsla 4
  • studentenhaver met rozijnen 8 eetlepels
  • specerijenmix voor speculaas of vierkruidenpoeder 0.5 koffielepel
  • vruchtvlees van pompoen (nettogewicht, geschild) 400 g
  • ciderazijn 2 eetlepels
  • ahornsiroop 2 eetlepels
  • peper & zout
1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2. Snij de pompoen in blokjes en meng ze goed met de specerijen en 1 eetlepel olie. Leg ze in een enkele laag op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze 15 à 20 min in de oven roosteren. Ze moeten zacht zijn, maar mogen niet uiteenvallen.
3. Meng intussen de azijn en de ahornsiroop met de garde. Voeg peper, zout en dan 5 eetlepels olie toe. Klop opnieuw.
4. Snij de Chaumes in kleine blokjes en hak de noten van de studentenhaver grof. Verdeel alles met de veldsla over de borden. Voeg de pompoen toe en overgiet met een beetje vinaigrette.
5. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met knapperig brood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 818 Energie (kcal) 196 Vetten (g) 15.6 Verzadigde vetzuren (g) 5.2 Koolhydraten (g) 7.7 Suikers (g) 6.9 Voedingsvezels (g) 1.2 Eiwitten (g) 5.7 Zout (g) 0.47

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop

30 minuten

Taart zonder bakvorm met tomaten en raclettekaas Le Rustique, geparfumeerd met oregano

Taart zonder bakvorm met tomaten en raclettekaas Le Rustique, geparfumeerd met oregano Ingrediënten
  • Le Rustique-raclettekaas 5 sneetjes
  • Bladerdeeg 1
  • Tomaten 300 g
  • Gedroogde oregano 1 eetlepel
  • Fijne mosterd 1 eetlepel
  • Olijfolie
  • Zout & pepper
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Taart zonder bakvorm met tomaten en raclettekaas Le Rustique, geparfumeerd met oregano

30 minuten

Kippenspiesjes in een romig sausje op basis van raclettekaas Le Rustique

Kippenspiesjes in een romig sausje op basis van raclettekaas Le Rustique Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Raclettekaas natuur Le Rustique 6 sneetjes
  • Scharrelkipfilets 8
  • Dikke verse room 7 cl
  • Het sap en de schil van 1 citroen
  • Olijfeolie 5 cl
  • Verse tijm 6 takjes
  • Kerstomaten 16
  • Zout & pepper
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kippenspiesjes in een romig sausje op basis van raclettekaas Le Rustique

30 minuten

Veloutésoepje van butternut, broodjes met Le Rustique- Kaas

Veloutésoepje van butternut, broodjes met Le Rustique- Kaas Ingrediënten
  • Raclette nature Le Rustique 16 sneetjes
  • Butternutpompoen 1
  • Boter 10 g
  • Ui 1
  • Kardemompeulen 6
  • Klomp brooddeeg van bij de bakker, het equivalent van 1 klassiek stokbrood 1
  • Jonge spinazie 1 handvol
  • 1/2 rode ui
  • Dikke room 1 eetlepel
  • Zout
  • Peper
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Veloutésoepje van butternut, broodjes met Le Rustique- Kaas

30 minuten

Penne met pancetta en raclettekaas Le Rustique- Saus

Penne met pancetta en raclettekaas Le Rustique- Saus Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Raclette classique Le Rustique-kaas 5 sneetjes
  • penne 400 g
  • sjalotten 2
  • droge witte wijn 20 cl
  • pancetta 8 sneetjes
  • olijfolie 1 eetlepel
  • zout & pepper
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Penne met pancetta en raclettekaas Le Rustique- Saus

30 minuten

Overheerlijke raclette Le Rustique met in honing gegrilde groenten en eendenborst

Overheerlijke raclette Le Rustique met in honing gegrilde groenten en eendenborst Ingrediënten
  • Een assortiment Raclette Le Rustique-kazen 1,5 kg
  • gerookte eendenborst 18 plaakjes
  • aardappeltjes, type grenaille of ratte 500 g
  • pastinaak 500 g
  • wortellen 500 g
  • espelettepeper in poedervorm 1 eetlepel
  • honing 3 eetlepels
  • olijfolie 2 eetlepels
  • zout & pepper
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Overheerlijke raclette Le Rustique met in honing gegrilde groenten en eendenborst

30 minuten

Stratta met Chaumes en prei

Stratta met Chaumes en prei Ingrediënten
  • Chaumes 150 g
  • oud brood 250 g
  • preiwitten 2
  • blokjes gerookt spek 200 g
  • eieren 6
  • melk 30 cl
  • mosterd 1 eetlepel
  • olijfolie 1 eetlepel
  • klontje boter 1
  • peper en zout
1. Doe het in blokjes gesneden brood in een grote kom, overgiet met de lauwe melk en de losgeklopte eieren. Meng goed, dek af en laat minstens 2 u rusten.
2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3. Verwarm de olie in een pan en bak er de fijngesneden preiwitten in aan. Voeg 3 eetlepels water toe, dek af en laat 15 min stoven.
4. Bak intussen de spekblokjes in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof.
5. Snij de Chaumes in kleine blokjes. Doe ze bij het mengsel op basis van brood en voeg de mosterd toe, de spekblokjes en de prei. Meng en breng op smaak met peper en zout.
6. Bestrijk 4 individuele ovenschaaltjes met boter en verdeel er de bereiding over. Laat 20 min in de oven bakken.
7. Serveer warm met een salade.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Stratta met Chaumes en prei

30 minuten