Bezig met laden
363 recepten gevonden
Toasten van notenbrood met peren, camembert Le Rustique en rozemarijn
Charlin een picknick Ingrediënten- camembert Le Rustique 0,5
- Kleine sneden notenbrood 6
- Kleine peren 2
- klontje boter
- Takje rozemarijn 1
2. Schil en snij de peren in dikke plakken. Laat de boter smelten in een grote pan en bak de peren goudbruin op middelhoog vuur.
3. Snij intussen de halve camembert in 6. Rooster de sneden notenbrood in de broodrooster en leg ze dan op het met bakpapier beklede ovenrooster.
4. Verdeel de peren over de toasten en leg er een stukje camembert bovenop. Bestrooi met gehakte rozemarijn en laat 5 min in de oven smelten.
5. Serveer warm bij het aperitief of als voorgerecht of tussendoortje met een slaatje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Toasten van notenbrood met peren, camembert Le Rustique en rozemarijn
30 minutenCamembert Le Rustique met basilicum, knoflook en tomaat
Charlin Einde van de maaltijd Ingrediënten- camembert Le Rustique 1
- tomaat 1
- knoflook 2
- gehakte basilicum 2 eetlepels
2. Neem de camembert uit het papier en leg ‘m in het houten deksel van de verpakking. Snij een hoedje uit de bovenkant van de kaas, maar laat een rand van 1 cm zitten. Vul het kuiltje op met de bereiding en leg er de korst terug op. Bedek met een vierkant stuk bakpapier en wikkel alles in dik aluminiumfolie.
3. Leg de papillot in de nog warme houtskool aan het einde van de barbecuemaaltijd. Reken 15 à 20 min baktijd tot de camembert lopend is.
4. Serveer met stukjes brood om in de warme kaas te dippen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Camembert Le Rustique met basilicum, knoflook en tomaat
10 minutenMini Caprice Pinguïn
Charlin Ingrediënten- Mini Caprice 4
- fijne schijfjes wortelen 8
- peperbolletjes 8
- kruimeldeeg met maanzaadjes :
- bloem 125 gr
- boter in stukjes gesneden 60 gr
- suiker 10 gr
- zout 5 gr
- eierdooier 1
- maanzaadjes 2 eetlepels
- water
2. Leg de boter in het midden en meng alles met de vingertoppen tot een kruimelig geheel.
3. Voeg nu in het midden de eierdooier en een beetje water toe en kneed krachtig tot een homogene bol, dek af met vershoudfolie en zet 1 uur koel weg.
4. Verdeel het deeg in twee helften.
5. Doe bij een helft van het deeg maanzaadjes en rol het deeg uit, steek er met een ovalen uitsteekring rondjes uit. Bestrooi opnieuw met maanzaadjes.
6. Leg de bekomen vormpjes op een afgerond recipiënt dat in de oven kan (type glazen pyrexschotel). Bak op 180°C tot het deeg goudbruin is.
7. Rol de andere deegbol uit. Steek cirkels uit het deeg en bak ze goudbruin.
8. Laat afkoelen.
9. Snij een cirkel van 1 cm diameter uit elk wortelschijfje. Gebruik een kartelschaar om ¾ van de cirkels bij te knippen, dat worden de pootjes van de pinguïns. Bewaar de restjes wortel om er driehoekjes uit te snijden voor de neusjes van de pinguïns.
10. Snij van elke Mini Caprice één hoek af, deze kant zal de basis vormen. Zet de Mini Caprice op een cirkel gebakken kruimeldeeg. Druk er 2 peperkorrels in voor de ogen.
11. Zet er onderaan 2 pootjes op en bovenaan een neusje.
12. Leg dan de vleugels van kruimeldeeg met maanzaad op de zijkanten van de mini caprice. Je kan eetbare lijm gebruiken om de stukjes op de pinguïns te bevestigen.
13. Prik een stokje bovenaan in elk diertje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Mini Caprice Pinguïn
60 minutenTaart met Chaumes, tomaten en aardappelen
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- Chaumes 200 g
- aardappelen (nettogewicht, geschild) 500 gr
- tomaten 3
- rauwe ham 100 gr
- gehakte peterselie
- peper
- plak kruimeldeeg 1
2. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4. Pel, ontpit en snij de tomaten in blokjes. Snij de Chaumes ook in blokjes en hak de ham in stukjes. Doe alles in een grote kom en voeg de aardappelblokjes en peper toe en meng.
5. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Verdeel de bereiding gelijkmatig over de taartbodem en laat 25 min in de oven bakken.
6. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer warm als voor - of hoofdgerecht met een salade.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Taart met Chaumes, tomaten en aardappelen
30 minutenStoemp met oesterzwammen en spruitjes, gegratineerd met Père Joseph
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Père Joseph in blok 100 g
- bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild) 600 gr
- spruitjes 300 gr
- oesterzwammen 200 gr
- volle melk 15 cl
- klontje boter 1
- peper en zout
Stoemp met oesterzwammen en spruitjes, gegratineerd met Père Joseph
30 minutenCake van Brebiou en hazelnoten
Charlin een snack Ingrediënten- Brebiou 250 g
- Bloem 150 gr
- hazelnootpoeder 50 gr
- bakpoeder 1 zakje
- eieren 4
- olijfolie 10 cl
- melk 10 cl
- hele hazelnoten 50 gr
- peper en zout
Cake van Brebiou en hazelnoten
30 minutenGepocheerd ei op Florentijnse wijze met Caprice de Dieux
Charlin Ingrediënten- Caprice des Dieux 1
- eieren 4
- jonge spinazieblaadjes 4 portionsporties
- vinaigrette met olijfolie 3 eetlepels
- fougassebrood met olijven (of boerenbrood) 8 sneetjes
- knoflook 1 teentje
- basilicum 20 blaadjes
- olijfolie 1 dl
- gehakte bieslook 1 eetlepel
2. Pocheer de eieren voorzichtig in gezouten borrelend water en laat ze uitlekken.
3. Meng de spinazieblaadjes met de vinaigrette en de bieslook.
4. Rooster de sneetjes brood en leg er reepjes Caprice des Dieux op. Kruid met peper en bestrooi met look en basilicum.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gepocheerd ei op Florentijnse wijze met Caprice de Dieux
30 minutenBladerdeeghapjes met raclettekaas Le Rustique en champignons
Charlin een aperitief Ingrediënten- Raclettekaas natuur Le Rustique 8 sneetjes
- Grisonvlees 6 plakjes
- Rol bladerdeeg 1
- Parijse champignons 125 g
- Ei 1
- Olie 1 eetlepel
- Een scheutje citroensap
- Een takje verse rozemarijn
- Peper en zout
Bladerdeeghapjes met raclettekaas Le Rustique en champignons
30 minutenBurgers met Père Joseph en geroosterde kerstomaten
Charlin Ingrediënten- Père Joseph 3 sneetjes
- Niet gekruid varkens- en rundergehakt 500 g
- Kerstomaten 800 g
- Rode ui 1
- Ei 1
- Ontpitte groene en/of zwarte olijven 40 g
- Paneermeel 30 g
- Gehakte peterselie 4 eetlepel(s)
- Olijfolie 4 eetlepel(s)
- Provençaalse kruiden 2 agestreken eetlepel(s)
- pepper en zout
Burgers met Père Joseph en geroosterde kerstomaten
30 minutenCroquespiraaltjes met Passendale
Charlin een snack Ingrediënten- Passendale Classic 3 tranches
- Ham 3 sneden
- Volkoren toastbrood, zonder korst 6 sneden
- Kerstomaten 12
- Boter 25 g
Croquespiraaltjes met Passendale
10 minutenBorrelhapjes van Chaumes met sesam, gegrilde paprika en coppachips
Charlin een aperitief Ingrediënten- Chaumes 200 g
- coppa 6 fijne sneetjes
- gegrilde paprika’s in olie (nettogewicht, uitgelekt) 80 g
- geroosterde sesamzaadjes 3 eetlepels
2. Leg de sneetjes coppa naast elkaar op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze ongeveer 5 min roosteren tot ze krokant zijn (hou ze in de gaten !). Laat afkoelen op keukenpapier.
3. Snij de blok Chaumes in 7 dikke plakken (verwijder de gebogen korst), snij dan elke plak in 3 stukken. Rol ze in de sesamzaadjes.
4. Snij de paprika’s in stukjes en de sneetjes coppa in 4. Prik een stukje paprika en een reepje coppa op elk blokje Chaumes. Serveer als aperitiefhapje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Borrelhapjes van Chaumes met sesam, gegrilde paprika en coppachips
10 minutenVerfijnde croque met Chaumes
Charlin een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten- Sneetjes Chaumes 4
- rozijnenbrood 4 grote sneden
- gerookte eendenfilet 8 fijne sneden
- uienconfituur 2 eetlepels
- een beetje boter
2. Besmeer ze met de uienconfituur, bedek ze dan met de sneden Chaumes. Leg er de sneden eendenfilet bovenop en sluit de croques (beboterde kant naar buiten).
3. Laat ze goudbruin bakken in een croque-monsieurtoestel of in de pan.
4. Serveer ze warm met veldsla.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Verfijnde croque met Chaumes
10 minutenSoep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- gele tomaten 1 kg
- gele paprika's 0.5
- teentje knoflook 0.5
- ontkorst wit brood 1 snede
- olijfolie 5 cl
- peper en zout
- Chavroux ® piramide 1
- melk 100 g
- verse room 100 g
Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux
60 minutenSalade van quinoa met Passendale
Charlin Ingrediënten- Passendale Classic (160 g) 1 blok
- Quinoa 180 g
- Dikke tomaten 400 g
- Avocado 150 g
- Rode ui 50 g
- Citroen 25 g
- Olijfolie 4 eetlepels (60g)
- Gehakte bladpeterselie 2 eetlepels (6g)
- Gehakte koriander 2 eetlepels (6g)
- Peper 2 g
2. Doe het citroensap in een grote kom, voeg de in blokjes gesneden avocado toe en meng goed.
3. Ontpit en snij de tomaten in blokjes. Snipper de rode ui fijn. Verwijder de korst van de Passendale; en snij de kaas dan in kleine blokjes.
4. Doe alles bij in de kom en voeg ook de kruiden toe, de quinoa en de olijfolie. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
5. Dek af en laat 30 min in de koelkast rusten vooraleer te serveren.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 167,2
Energie (kJ) 699
Vetten (g) 11,2
Verzadigde vetzuren (g) 3,8
Koolhydraten (g) 10,7
Suikers (g) 1,4
Voedingsvezels (g) 2,3
Eiwitten (g) 5
Zout (g) 0,2
Salade van quinoa met Passendale
30 minutenKabeljauwrug “viennoise”, Passendale Caractère, kokkels en witte waterkers
Charlin een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- kabeljauwrug 600 g
- fijn zout 50 g
- panko (Japans paneermeel) 50 g
- beurre noisette 50 g
- geraspte Passendale® Caractère 50 g
- eierdooier 1
- gebroken Sechuanpeper 0.5 koffielepel
- quinoa 100 g
- sjalot 1
- olijfolie 5 cl
- droge witte wijn 10 cl
- gevogelte- of groentebouillon 30 cl
- geblancheerde waterkers 50 g
- teentje look 1
- kruidentuiltje 1
- kokkels of palourdes 500 g
- gelatineblaadje 5 g
Kabeljauwrug “viennoise”, Passendale Caractère, kokkels en witte waterkers
30 minutenVelouté met St Môret en popcorn
Charlin Ingrediënten- Saint Môret 0,5 vlotje
- maïskorrels 300 g
- wortelen 300 g
- ui 1 stk
- olijfolie 2 eetpel(s)
- vetarme kippenbouillonblokjes 2 stk
- gezouten popcorn
- Doe de olie in een kookpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min in op zacht vuur. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden wortelen toe en de goed uitgelekte maïs. Roer 1 min, voeg dan 1 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur.
Voeg de St Môret toe, laat 5 min staan, mix dan tot een heel gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
Dien warm op, serveer de popcorn apart.
2. Doe de olie in een kookpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min in op zacht vuur. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden wortelen toe en de goed uitgelekte maïs. Roer 1 min, voeg dan 1 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur.
3. Voeg de St Môret toe, laat 5 min staan, mix dan tot een heel gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
4. Dien warm op, serveer de popcorn apart.