I Love Cheese

Laatste recept

Passadillas

  • 25min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
363 recepten gevonden

Toasten van notenbrood met peren, camembert Le Rustique en rozemarijn

Toasten van notenbrood met peren, camembert Le Rustique en rozemarijn een picknick Ingrediënten
  • camembert Le Rustique 0,5
  • Kleine sneden notenbrood 6
  • Kleine peren 2
  • klontje boter
  • Takje rozemarijn 1
1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2. Schil en snij de peren in dikke plakken. Laat de boter smelten in een grote pan en bak de peren goudbruin op middelhoog vuur.
3. Snij intussen de halve camembert in 6. Rooster de sneden notenbrood in de broodrooster en leg ze dan op het met bakpapier beklede ovenrooster.
4. Verdeel de peren over de toasten en leg er een stukje camembert bovenop. Bestrooi met gehakte rozemarijn en laat 5 min in de oven smelten.
5. Serveer warm bij het aperitief of als voorgerecht of tussendoortje met een slaatje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Toasten van notenbrood met peren, camembert Le Rustique en rozemarijn

30 minuten

Camembert Le Rustique met basilicum, knoflook en tomaat

Camembert Le Rustique met basilicum, knoflook en tomaat Einde van de maaltijd Ingrediënten
  • camembert Le Rustique 1
  • tomaat 1
  • knoflook 2
  • gehakte basilicum 2 eetlepels
1. Ontpit de tomaat en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de geperste knoflook en het basilicum toe, meng goed.
2. Neem de camembert uit het papier en leg ‘m in het houten deksel van de verpakking. Snij een hoedje uit de bovenkant van de kaas, maar laat een rand van 1 cm zitten. Vul het kuiltje op met de bereiding en leg er de korst terug op. Bedek met een vierkant stuk bakpapier en wikkel alles in dik aluminiumfolie.
3. Leg de papillot in de nog warme houtskool aan het einde van de barbecuemaaltijd. Reken 15 à 20 min baktijd tot de camembert lopend is.
4. Serveer met stukjes brood om in de warme kaas te dippen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Camembert Le Rustique met basilicum, knoflook en tomaat

10 minuten

Mini Caprice Pinguïn

Mini Caprice Pinguïn Ingrediënten
  • Mini Caprice 4
  • fijne schijfjes wortelen 8
  • peperbolletjes 8
  • kruimeldeeg met maanzaadjes :
  • bloem 125 gr
  • boter in stukjes gesneden 60 gr
  • suiker 10 gr
  • zout 5 gr
  • eierdooier 1
  • maanzaadjes 2 eetlepels
  • water
1. Meng de bloem met het zout en de suiker.
2. Leg de boter in het midden en meng alles met de vingertoppen tot een kruimelig geheel.
3. Voeg nu in het midden de eierdooier en een beetje water toe en kneed krachtig tot een homogene bol, dek af met vershoudfolie en zet 1 uur koel weg.
4. Verdeel het deeg in twee helften.
5. Doe bij een helft van het deeg maanzaadjes en rol het deeg uit, steek er met een ovalen uitsteekring rondjes uit. Bestrooi opnieuw met maanzaadjes.
6. Leg de bekomen vormpjes op een afgerond recipiënt dat in de oven kan (type glazen pyrexschotel). Bak op 180°C tot het deeg goudbruin is.
7. Rol de andere deegbol uit. Steek cirkels uit het deeg en bak ze goudbruin.
8. Laat afkoelen.
9. Snij een cirkel van 1 cm diameter uit elk wortelschijfje. Gebruik een kartelschaar om ¾ van de cirkels bij te knippen, dat worden de pootjes van de pinguïns. Bewaar de restjes wortel om er driehoekjes uit te snijden voor de neusjes van de pinguïns.
10. Snij van elke Mini Caprice één hoek af, deze kant zal de basis vormen. Zet de Mini Caprice op een cirkel gebakken kruimeldeeg. Druk er 2 peperkorrels in voor de ogen.
11. Zet er onderaan 2 pootjes op en bovenaan een neusje.
12. Leg dan de vleugels van kruimeldeeg met maanzaad op de zijkanten van de mini caprice. Je kan eetbare lijm gebruiken om de stukjes op de pinguïns te bevestigen.
13. Prik een stokje bovenaan in elk diertje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mini Caprice Pinguïn

60 minuten

Taart met Chaumes, tomaten en aardappelen

Taart met Chaumes, tomaten en aardappelen Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chaumes 200 g
  • aardappelen (nettogewicht, geschild) 500 gr
  • tomaten 3
  • rauwe ham 100 gr
  • gehakte peterselie
  • peper
  • plak kruimeldeeg 1
1. Snij de aardappelen in kleine blokjes en gaar ze, zonder zout, op je eigen manier (koken in water of in de microgolfoven of stomen).
2. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4. Pel, ontpit en snij de tomaten in blokjes. Snij de Chaumes ook in blokjes en hak de ham in stukjes. Doe alles in een grote kom en voeg de aardappelblokjes en peper toe en meng.
5. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Verdeel de bereiding gelijkmatig over de taartbodem en laat 25 min in de oven bakken.
6. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer warm als voor - of hoofdgerecht met een salade.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Taart met Chaumes, tomaten en aardappelen

30 minuten

Stoemp met oesterzwammen en spruitjes, gegratineerd met Père Joseph

Stoemp met oesterzwammen en spruitjes, gegratineerd met Père Joseph een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Père Joseph in blok 100 g
  • bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild) 600 gr
  • spruitjes 300 gr
  • oesterzwammen 200 gr
  • volle melk 15 cl
  • klontje boter 1
  • peper en zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Stoemp met oesterzwammen en spruitjes, gegratineerd met Père Joseph

30 minuten

Cake van Brebiou en hazelnoten

Cake van Brebiou en hazelnoten een snack Ingrediënten
  • Brebiou 250 g
  • Bloem 150 gr
  • hazelnootpoeder 50 gr
  • bakpoeder 1 zakje
  • eieren 4
  • olijfolie 10 cl
  • melk 10 cl
  • hele hazelnoten 50 gr
  • peper en zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cake van Brebiou en hazelnoten

30 minuten

Gepocheerd ei op Florentijnse wijze met Caprice de Dieux

Gepocheerd ei op Florentijnse wijze met Caprice de Dieux Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 1
  • eieren 4
  • jonge spinazieblaadjes 4 portionsporties
  • vinaigrette met olijfolie 3 eetlepels
  • fougassebrood met olijven (of boerenbrood) 8 sneetjes
  • knoflook 1 teentje
  • basilicum 20 blaadjes
  • olijfolie 1 dl
  • gehakte bieslook 1 eetlepel
1. Verwarm de olijfolie en fruit er de in heel fijne reepjes gesneden look en het basilicum in. Laat uitlekken op keukenpapier.
2. Pocheer de eieren voorzichtig in gezouten borrelend water en laat ze uitlekken.
3. Meng de spinazieblaadjes met de vinaigrette en de bieslook.
4. Rooster de sneetjes brood en leg er reepjes Caprice des Dieux op. Kruid met peper en bestrooi met look en basilicum.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gepocheerd ei op Florentijnse wijze met Caprice de Dieux

30 minuten

Bladerdeeghapjes met raclettekaas Le Rustique en champignons

Bladerdeeghapjes met raclettekaas Le Rustique en champignons een aperitief Ingrediënten
  • Raclettekaas natuur Le Rustique 8 sneetjes
  • Grisonvlees 6 plakjes
  • Rol bladerdeeg 1
  • Parijse champignons 125 g
  • Ei 1
  • Olie 1 eetlepel
  • Een scheutje citroensap
  • Een takje verse rozemarijn
  • Peper en zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bladerdeeghapjes met raclettekaas Le Rustique en champignons

30 minuten

Burgers met Père Joseph en geroosterde kerstomaten

Burgers met Père Joseph en geroosterde kerstomaten Ingrediënten
  • Père Joseph 3 sneetjes
  • Niet gekruid varkens- en rundergehakt 500 g
  • Kerstomaten 800 g
  • Rode ui 1
  • Ei 1
  • Ontpitte groene en/of zwarte olijven 40 g
  • Paneermeel 30 g
  • Gehakte peterselie 4 eetlepel(s)
  • Olijfolie 4 eetlepel(s)
  • Provençaalse kruiden 2 agestreken eetlepel(s)
  • pepper en zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Burgers met Père Joseph en geroosterde kerstomaten

30 minuten

Croquespiraaltjes met Passendale

Croquespiraaltjes met Passendale een snack Ingrediënten
  • Passendale Classic 3 tranches
  • Ham 3 sneden
  • Volkoren toastbrood, zonder korst 6 sneden
  • Kerstomaten 12
  • Boter 25 g
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Croquespiraaltjes met Passendale

10 minuten

Borrelhapjes van Chaumes met sesam, gegrilde paprika en coppachips

Borrelhapjes van Chaumes met sesam, gegrilde paprika en coppachips een aperitief Ingrediënten
  • Chaumes 200 g
  • coppa 6 fijne sneetjes
  • gegrilde paprika’s in olie (nettogewicht, uitgelekt) 80 g
  • geroosterde sesamzaadjes 3 eetlepels
1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Laat de paprika’s in een vergiet uitlekken.
2. Leg de sneetjes coppa naast elkaar op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze ongeveer 5 min roosteren tot ze krokant zijn (hou ze in de gaten !). Laat afkoelen op keukenpapier.
3. Snij de blok Chaumes in 7 dikke plakken (verwijder de gebogen korst), snij dan elke plak in 3 stukken. Rol ze in de sesamzaadjes.
4. Snij de paprika’s in stukjes en de sneetjes coppa in 4. Prik een stukje paprika en een reepje coppa op elk blokje Chaumes. Serveer als aperitiefhapje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Borrelhapjes van Chaumes met sesam, gegrilde paprika en coppachips

10 minuten

Verfijnde croque met Chaumes

Verfijnde croque met Chaumes een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Sneetjes Chaumes 4
  • rozijnenbrood 4 grote sneden
  • gerookte eendenfilet 8 fijne sneden
  • uienconfituur 2 eetlepels
  • een beetje boter
1. Besmeer de sneden rozijnenbrood heel lichtjes met boter en draai er 2 om op een snijplank.
2. Besmeer ze met de uienconfituur, bedek ze dan met de sneden Chaumes. Leg er de sneden eendenfilet bovenop en sluit de croques (beboterde kant naar buiten).
3. Laat ze goudbruin bakken in een croque-monsieurtoestel of in de pan.
4. Serveer ze warm met veldsla.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Verfijnde croque met Chaumes

10 minuten

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • gele tomaten 1 kg
  • gele paprika's 0.5
  • teentje knoflook 0.5
  • ontkorst wit brood 1 snede
  • olijfolie 5 cl
  • peper en zout
  • Chavroux ® piramide 1
  • melk 100 g
  • verse room 100 g
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux

60 minuten

Salade van quinoa met Passendale

Salade van quinoa met Passendale Ingrediënten
  • Passendale Classic (160 g) 1 blok
  • Quinoa 180 g
  • Dikke tomaten 400 g
  • Avocado 150 g
  • Rode ui 50 g
  • Citroen 25 g
  • Olijfolie 4 eetlepels (60g)
  • Gehakte bladpeterselie 2 eetlepels (6g)
  • Gehakte koriander 2 eetlepels (6g)
  • Peper 2 g
1. Spoel en strooi de quinoa daarna in een grote hoeveelheid gezouten, kokend water. Laat 12 à 15 min koken (afhankelijk van eigen smaak), giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
2. Doe het citroensap in een grote kom, voeg de in blokjes gesneden avocado toe en meng goed.
3. Ontpit en snij de tomaten in blokjes. Snipper de rode ui fijn. Verwijder de korst van de Passendale; en snij de kaas dan in kleine blokjes.
4. Doe alles bij in de kom en voeg ook de kruiden toe, de quinoa en de olijfolie. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
5. Dek af en laat 30 min in de koelkast rusten vooraleer te serveren.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 167,2 Energie (kJ) 699 Vetten (g) 11,2 Verzadigde vetzuren (g) 3,8 Koolhydraten (g) 10,7 Suikers (g) 1,4 Voedingsvezels (g) 2,3 Eiwitten (g) 5 Zout (g) 0,2

Salade van quinoa met Passendale

30 minuten

Kabeljauwrug “viennoise”, Passendale Caractère, kokkels en witte waterkers

Kabeljauwrug “viennoise”, Passendale Caractère, kokkels en witte waterkers een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • kabeljauwrug 600 g
  • fijn zout 50 g
  • panko (Japans paneermeel) 50 g
  • beurre noisette 50 g
  • geraspte Passendale® Caractère 50 g
  • eierdooier 1
  • gebroken Sechuanpeper 0.5 koffielepel
  • quinoa 100 g
  • sjalot 1
  • olijfolie 5 cl
  • droge witte wijn 10 cl
  • gevogelte- of groentebouillon 30 cl
  • geblancheerde waterkers 50 g
  • teentje look 1
  • kruidentuiltje 1
  • kokkels of palourdes 500 g
  • gelatineblaadje 5 g
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kabeljauwrug “viennoise”, Passendale Caractère, kokkels en witte waterkers

30 minuten

Velouté met St Môret en popcorn

Velouté met St Môret en popcorn Ingrediënten
  • Saint Môret 0,5 vlotje
  • maïskorrels 300 g
  • wortelen 300 g
  • ui 1 stk
  • olijfolie 2 eetpel(s)
  • vetarme kippenbouillonblokjes 2 stk
  • gezouten popcorn
1.
    1. Doe de olie in een kookpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min in op zacht vuur. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden wortelen toe en de goed uitgelekte maïs. Roer 1 min, voeg dan 1 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur. Voeg de St Môret toe, laat 5 min staan, mix dan tot een heel gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Dien warm op, serveer de popcorn apart.

    2. Doe de olie in een kookpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min in op zacht vuur. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden wortelen toe en de goed uitgelekte maïs. Roer 1 min, voeg dan 1 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur.
    3. Voeg de St Môret toe, laat 5 min staan, mix dan tot een heel gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Dien warm op, serveer de popcorn apart.
    Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
  • Velouté met St Môret en popcorn

    30 minuten