Bezig met laden
363 recepten gevonden
Croque-St Môret Léger met gerookte zalm
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- St Môret Léger van 150 g 1 vlotje
- Wit toastbrood 8 sneden
- Gerookte zalm 4 sneden
- Bussel dille 0.25
- Emmentaler 4 fijne plakken
- Enkele kappertjes
- Enkele ontpitte zwarte olijven
- gemengde, jonge slablaadjes 100 gram
- Vinaigrette op basis van olijfolie en citroensap 2 eetlepels
- peper en zout
2. Besmeer 4 sneden brood met deze bereiding, beleg met de emmentaler, vervolgens met de gerookte zalm, besmeer terug met het mengsel St Môret Léger/dille, leg er enkele kappertjes op en de in 4 gesneden olijven. Sluit met de overige 4 sneden brood.
3. Bak de croques-St Môret Léger in een croque-monsieurtoestel gedurende 3 tot 4 minuten.
4. Serveer ze met de sla, op smaak gebracht met de vinaigrette.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Croque-St Môret Léger met gerookte zalm
10 minutenPanini met Passendale, tomaten en gerookte zalm
Charlin een picknick Ingrediënten- Passendale Classic 3 sneetjes
- Voorgebakken stokbroden (150g) 2
- Gerookte zalm 2 grote sneden
- tomaten 2
- Bieslook
- Olijfolie
2. Beleg de onderkanten met gerookte zalm. Bedek met plakjes tomaten, leg er dan de dubbelgevouwen sneetjes Passendale op (1,5 snede per panini).
3. Bestrooi met gehakte bieslook en leg er de bovenkanten op. Smeer de stokborden lichtjes in met olie en gril ze enkele minuten aan beide kanten in de grillpan of paninigrill.
4. Serveer warm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Panini met Passendale, tomaten en gerookte zalm
10 minutenBrioche- sandwiches met Caprice des Dieux
Charlin een picknick Ingrediënten- Caprice des Dieux 1
- briochebroodjes 4
- Cœur de bœuf tomaten 2
- Handvol raketsla 1
- Enkele ontpitte, zwarte olijven
2. Snij de Caprice des Dieux in mooie, niet al te fijne plakjes.
3. Snij de briochebroodjes horizontaal nét niet doormidden zodat de helften nog aan elkaar vastzitten. Beleg ze eerst met plakjes tomaten, dan met raketsla, leg er plakjes Caprice des Dieux bovenop en eindig met ringetjes olijven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Brioche- sandwiches met Caprice des Dieux
10 minutenTapas met Rochebaron en tapenade
Charlin een aperitief Ingrediënten- Rochebaron
- tapenade van olijven 50 gr
- 1/2 stokbrood
- kerstomaten 12
Tapas met Rochebaron en tapenade
10 minutenAperitief- brochettes met Brebiou
Charlin een aperitief Ingrediënten- Brebiou 250 g
- 6 gedroogde pruimen zonder pit
- pesto 120 gr
- 12 brochettestokjes
- 12 gekonfijte tomaten
Aperitief- brochettes met Brebiou
10 minutenRisotto met Saint Albray, prei en shiitakes
Charlin Ingrediënten- Saint Albray 150 g
- Arboriorijst 250 gram
- Preiwitten 2 eenhe(i)d(en)
- Shiitakes 250 gram
- Droge witte wijn 2 deciliter
- Bouillon (water + blokje) 6 deciliter
- Verse rozemarijn 2 takje(s)
- Olijfolie 4 ettlepel(s)
- Peper
- Zout
Risotto met Saint Albray, prei en shiitakes
30 minutenProvençaalse ovenschotel van zuiderse groenten met Chavroux
Charlin Ingrediënten- aubergines 2
- tomaten 5
- ronde courgettes 5
- rode paprika's 2
- fijngesneden uien 4
- gehakte teentjes knoflook 4
- olijfolie
- peper
- zout
- tijm
- rozemarijn
- laurier
- Bechamel met Chavroux
- boter 30 gram
- bloem 25 gram
- melk Liter
- Chavroux piramide 1
- geraspte muskaatnoot
Provençaalse ovenschotel van zuiderse groenten met Chavroux
80 minutenBladerdeegfl apjes gevuld met Chamois d’Or en gegrilde paprika’s
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- Chamois d'Or 200 g
- vierkante bladerdeegplakjes 6
- gegrilde paprika's in olie (nettogewicht, uitgelekt) 150 g
- ei 1
- Peper
Bladerdeegfl apjes gevuld met Chamois d’Or en gegrilde paprika’s
30 minutenMini-sandwiches van aardappelen met Chaumes en Grisonvlees
Charlin Ingrediënten- Sneetjes Chaumes 4
- Aardappelen 4 unit(s)
- Grisonvlees 12 kleine snijden
- peper 1 unit(s)
2. Verwarm de oven op stand 6 of 180° C.
3. Snij de Chaumes in kleine, dikke sneetjes. Snij de aardappelen in schijven van ongeveer ½ cm. Leg op de helft van de aardappelschijven eerst een dubbelgevouwen sneetje Grisonvlees, dan een plak Chaumes en eindig met een aardappelschijf.
4. Hou de gemaakte sandwiches samen met een tandenstoker.
5. Snij de aardappelen in schijven van ongeveer 1/2 cm. Leg vervolgens op de helft van de aardappelschijven een dubbelgevouwen sneetje Grisonvlees en een sneetje Chaumes.
6. Sluit af met een aardappelschijfje en gebruik een tandenstoker om de sandwiches samen te houden.
7. Serveer warm als aperitiefhapje of als voorgerecht met salade en augurken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Mini-sandwiches van aardappelen met Chaumes en Grisonvlees
30 minutenYakitori van rundsvlees met Passendale
Charlin Ingrediënten- Passendale Classic 250 g
- carpaccio van rundvlees 8 sneetjes
- sojasaus 4 eetlepels
- vloeibare honing 2 eetlepels
- limoensap 1 eetlepel
- arachideolie 1 eetlepel
- geroosterde sesamzaadjes (facultatief) 2 eetlepels
Yakitori van rundsvlees met Passendale
30 minutenFijne taartjes met Caprice des Dieux en paprika’s
Charlin Ingrediënten- Vellen brickdeeg 4
- paprika's (rode en gele) 2
- Caprice des Dieux® 100 g
- zonnebloemolie 1 eetlepel
- peper & zout
2. Snij de paprika's in twee. Verwijder de zaadlijsten. Leg ze 20 à 25 minuten in kokend water zodat de schil makkelijk loskomt. Verwijder de schil. Snij het vruchtvlees in repen.
3. Snij uit elk vel brickdeeg 3 cirkels die een beetje groter zijn dan de individuele vormen (om randjes te bekomen). Gebruik een keukenkwast om één kant van elke deegcirkel te bestrijken met olie. Leg 3 cirkels op elkaar in elke vorm. Bak ze 5 min tot ze net lichtbruin beginnen te kleuren.
4. Verdeel de paprika's over de taartjes. Kruid met peper en zout.
5. Verwijder de korst van de Caprice des Dieux en snij de kaas fijn. Leg op de paprika's. Giet een scheutje olijfolie op de taartjes.
6. Bak ze 10 min in de oven op th. 7. Serveer meteen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Fijne taartjes met Caprice des Dieux en paprika’s
30 minutenSalade met camembert Le Rustique, rode bieten, dadels en noten
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- Camembert Le Rustique 1
- gekookte rode bieten (vacuüm verpakt) 2
- dikke Medjool dadels
- walnoten 50 g
- een goed handvol mesclun
- olijfolie 5 eetlepels
- ciderazijn eetlepels
- vloeibare honing 2 eetlepels
- graanmosterd 1 koffielepel
- peper en zout
Salade met camembert Le Rustique, rode bieten, dadels en noten
10 minutenKip met Chaumes in heel krokant korstje
Charlin Ingrediënten- Sneetjes Chaumes 4
- kleine kipfilets 4
- ham sneden
- eieren 2
- corn flakes natuur 120 g
- bord met bloem 1
- beetje frituurolie 1
- peper en zout
- 2 zwarte olijven en ½ tomaat voor de versiering
2. Klop de eieren los met zout en peper in een diep bord. Verkruimel de corn flakes en leg ze op een bord. Haal de kipfilets eerst door de bloem, dan door de eieren en tenslotte door de corn flakes. Paneer ook de afgesneden vleesflapjes.
3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Verwarm een bodempje olie in een grote braadpan en laat al de gepaneerde kipstukjes aan beide kanten in korte tijd goudbruin bakken. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en zet nog 8 min in de oven.
4. Maak van de krokante kipfilets gezichtjes door er plakjes zwarte olijf en stukjes tomaat op te schikken. Serveer heel warm met erwten en wortelen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kip met Chaumes in heel krokant korstje
30 minutenVlinders met Chavroux
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Chavroux Natuur 2 potjes
- Passendale in block 60 gram
- Brood 4 grote tr
- Hamblokjes 100 gram
- Eieren 3
- Eetlepels gehakte peterselie 2
- Kerstomaten 4
- Worteltjes 4
- Plakjes komkommers en radijzen 8
- Bieslook 4 stengels
- Klontje boter 1
- Peper
2. Gril het brood goudbruin in de broodrooster. Rasp de Passendale met de grove kant van de rasp.
3. Meng de eieren en de Chavroux, doe er de geraspte Passendale bij, de ham en de gehakte peterselie. Kruid een beetje met peper, maar niet met zout.
4. Strijk de randen van 4 taartvormpjes lichtjes in met boter. Snij de geroosterde boterhammen op maat van de taartvormpjes (10 cm) en leg ze op de bodem. Verdeel er de kaasbereiding over. Laat in 20 min goudbruin bakken in de oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Vlinders met Chavroux
30 minutenOmelet met champignons, courgettes en Passendale
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- Passendale Caractère sneden
- eieren
- Parijse champignons g
- courgette
- melk 2 eetlepels
- olijfolie 2 eetlepels
- gehakte peterselie
- peper en zout
2. Snij de champignons fijn en snij de halve courgette in kleine blokjes. Bak ze aan in de olie in een braadpan tot ze lichtjes goudbruin kleuren.
3. Klop de eieren los met de melk, peper en zout. Schenk ze in de pan en laat ze op middelhoog vuur stollen, afhankelijk van eigen smaak.
4. Bestrooi met de stukjes Passendale, neem van het vuur en laat 1 min rusten. Werk af met peterselie en serveer meteen met een slaatje en brood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Omelet met champignons, courgettes en Passendale
10 minutenHapjes met Caprice des Dieux, rauwe ham en pruimen
Charlin Ingrediënten- Caprice des Dieux 30 g
- rauwe ham (40 g) 4 sneetjes
- ontpitte pruimen 8
2. Snij de Caprice des Dieux in 8 stukken van dezelfde grootte.
3. Vul de pruimen met de Caprice des Dieux.
4. Rol elke pruim in een half plakje ham. Steek vast met een houten prikker.
5. Verwarm de hapjes 5 minuten in de oven op th. 6. Serveer lauw.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)