Bezig met laden
363 recepten gevonden
Varkens- mignonettes gegratineerd met Chaumes
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Sneetjes Chaumes 100 g
- varkensmignonettes 650 g
- halfgedroogde tomaten in olie (uitgelekt gewicht) 50 g
- verse rozemarijn 2 takjes
- teen knoflook 1
- olijfolie 1 eetlepel
- klontje boter 1
- peper en zout
2. Verwarm de olie en de boter in een grote braadpan en bak er de mignonettes kort aan beide zijden goudbruin in op hoog vuur. Kruid ze met peper en zout en leg ze in een ovenschaal.
3. Leg de sneetjes Chaumes op het vlees.
4. Hak de tomaten grof. Meng ze met het geperste lookteentje en de fijngehakte rozemarijn. Verdeel over de mignonettes en laat enkele minuten gratineren onder de ovengrill.
5. Serveer warm met verse pasta en gebakken groenten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Varkens- mignonettes gegratineerd met Chaumes
30 minutenHerfstrolletjes met camembert Coeur de Lion
Charlin Ingrediënten- grote groene koolbladeren 1
- heel rijpe Camembert Coeur de Lion (ongeveer 10 dagen voor het verstrijken van de uiterste gebruiksdatum) 1
- gekookte ham 4 sneetjes
- appel 1
- kookklare rijst 2 zakjes
- zout
- peper
Herfstrolletjes met camembert Coeur de Lion
30 minutenCamembert Le Rustique met roze peper en bieslook
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- Camembert Le Rustique 1
- roze peper 1 afgestreken eetlepel
- fijngehakte bieslook 2 eetlepels
Camembert Le Rustique met roze peper en bieslook
10 minutenCamembert Le Rustique met pastis en zwarte olijven
Charlin Ingrediënten- Camembert Le Rustique 1
- pastis 3 eetlepels
- zwarte olijven 5 ontpitte
Camembert Le Rustique met pastis en zwarte olijven
10 minutenCamembert Le Rustique met komijn, peterselie en piment d’Espelette
Charlin Einde van de maaltijd Ingrediënten- Camembert Le Rustique 1
- gehakte bladpeterselie 2 eetlepels
- gemalen komijn 0 koffielepel
- piment d'Espelette, naar eigen smaak
Camembert Le Rustique met komijn, peterselie en piment d’Espelette
10 minutenCamembert Coeur de Lion met mosterdzaadjes en witte wijn
Charlin Ingrediënten- Camembert Cœur de Lion 1
- mosterdzaadjes 2 koffielepels
- witte wijn 3 eetlepels droge
Camembert Coeur de Lion met mosterdzaadjes en witte wijn
10 minutenCoulommiers Coeur de Lion met rozemarijn en gedroogde tomaten
Charlin Einde van de maaltijd Ingrediënten- Coulommiers Cœur de Lion 1
- halfgedroogde tomaten in olie, uitgelekt 3 eetlepels
- verse rozemarijn 2 takjes
Coulommiers Coeur de Lion met rozemarijn en gedroogde tomaten
10 minutenClubsandwich met Chaumes en krokante pancetta
Charlin een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten- Sneetjes Chaumes 4
- vierkant brood 3 grote sneden
- pancetta 30 grammen
- hardgekookt ei 1
- tomaat 0
- grote bladeren sla 2
- mayonaise 1 eetlepel
- mosterd 1 koffielepel
2. Rooster de boterhammen lichtbruin. Meng de mayonaise met de mosterd. Snij het hardgekookte ei en de halve tomaat in schijfjes.
3. Maak de sandwich door de ingrediënten als volgt te stapelen : brood, saus, sla, tomaten, 2 sneetjes Chaumes, brood, saus, sla, hardgekookt ei, pancetta, 2 sneetjes Chaumes en brood.
4. Steek er 2 prikkers in en snij de sandwich dan diagonaal doormidden. Om meteen van te genieten of om in te pakken in boterhampapier.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Clubsandwich met Chaumes en krokante pancetta
10 minutenIn de oven gebakken Crémier van Chaumes met bospaddenstoelen
Charlin Ingrediënten- Crémier Chaumes 1
- bospaddenstoelen 100 grammen
- olijfolie 0 eetlepel
- teentje knoflook (facultatief) 1
- gehakte peterselie 1 eetlepel
- peper
- Voor erbij :
- brood en/of in de schil gekookte aardappelen, sla, charcuterie, augurken, enz.
2. Neem de kaas uit de doos, leg 'm in een kleine ovenschaal, snij de korst met een mes kruislings in en laat 20 min in de oven bakken.
3. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snij ze in kleine stukken. Bak ze met het geperste lookteentje in de olie in een pan tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Voeg peper en de gehakte peterselie toe. Neem van het vuur.
4. Schep de paddenstoelen in de gesmolten kaas en serveer meteen met de gekozen bijgerechten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
In de oven gebakken Crémier van Chaumes met bospaddenstoelen
10 minutenKroketten van Chaumes Le fondant Authentique en knapperige sla met appels
Charlin een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- Chaumes Le fondant Authentique 2
- eieren 2
- paneermeel 150 grammen
- appel 1
- gemengde sla naar keuze 4 handvol
- droge vruchten naar keuze 4 eetlepels
- frituurolie
- Vinaigrette :
- ciderazijn 2 eetlepels
- honing 2 eetlepels
- olijfolie 5 eetlepels
- mosterd op oude wijze 1 koffielepel
- peper en zout
2. Verwarm de olie in de frituurpan tot 180°C.
3. Maak een vinaigrette met de aangegeven ingrediënten. Meng de sla met de in kleine blokjes gesneden appel en de grofgehakte droge vruchten. Voeg een beetje vinaigrette toe en meng goed. Verdeel over de borden.
4. Leg de kroketten snel in de hete olie en neem ze eruit van zodra ze bruin gebakken zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken, leg ze op de borden en serveer meteen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kroketten van Chaumes Le fondant Authentique en knapperige sla met appels
60 minutenTapas met Chaumes en Chorizo
Charlin een picknick Ingrediënten- Ssneetjes Chaumes 6
- stokbrood 6
- zachte of pikante chorizo 60 gramen
- ontpitte groene olijven 6
2. Snij het stokbrood schuin in sneetjes. Laat ze in de oven roosteren.
3. Verwijder het vel van de chorizo en hak de chorizo grof. Verdeel over de sneetjes brood en bedek met ó dubbel gevouwen sneetje Chaumes.
4. Zet ze 5 min in de oven, de tijd om de kaas te doen smelten.
5. Werk elk sneetje af met een ó olijf. Serveer warm bij het aperitief.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Tapas met Chaumes en Chorizo
30 minutenRambol met chorizo en appeltjes
Charlin een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten- Rambol met noten 60 g
- chorizo 12 sneetjes
- ¼ groene appel
2. Leg in de lepels 4 stukjes chorizo en 1 blokje Rambol. Werk af met kleine stukjes groene appel.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Rambol met chorizo en appeltjes
10 minutenMini club sandwich Saint Albray
Charlin Ingrediënten- sneden toastbrood zonder korst 6
- komkommer 1
- griekse yoghurt 2
- Enkele bladeren groene sla
- bosje bieslook 1
- Zout en peper
Mini club sandwich Saint Albray
30 minutenVerkwikkend garnalenslaatje met pompelmoes en zijn St Môret Apérifrais
Charlin een aperitief Ingrediënten- roze garnalen 12
- pompelmoes 1
- St Môret Apérifrais Provençale 12
2. Pel en snij de garnalen in kleine stukjes.
3. Verdeel de stukjes pompelmoes op de bodem van de 12 aperitiefglaasjes. Plaats de garnalen erbovenop. Werk af met een St Môret Apérifrais Provençale en een een takje dille. Zet in de koelkast tot op het moment van opdienen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Verkwikkend garnalenslaatje met pompelmoes en zijn St Môret Apérifrais
10 minutenKleine flans met Chaumes
Charlin een bijgerecht Ingrediënten- Chaumes sneetjes 1 pak
- eieren 4
- deciliter(s) volle melk 3
- eetlepel(s) gehakte bieslook 2
- een noot boter
- peper en zout
- om erbij te serveren : sla, rozijnen, noten en klassieke vinaigrette
2. Klop de eieren los met de melk, voeg de bieslook toe, kruid met peper en zout.
3. Giet dit mengsel op de kaas en roer even.
4. Plaats de vormpjes in een voor de helft met warm water gevulde ovenschaal en laat 25 min garen in een warme oven (voorverwarmd op T°6 – 180°C).
5. Laat even afkoelen en haal uit de vorm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kleine flans met Chaumes
30 minutenWraps op oriëntaalse wijze met sneetjes Chavroux
Charlin Ingrediënten- Chavroux Sneetjes 2
- wrap 1
- auberginekaviaar of houmous 1 goede eetlepel
- van Romeinse sla 2 grote bladeren
- enkele halfgedroogde tomaten in olie