Bezig met laden
363 recepten gevonden
Brochettes met Chavroux Apéro en chorizorolletjes
Charlin Ingrediënten- doosje blokjes Chavroux Apéro 1
- stuk chorizo van 10 cm (ong. 65 g) 1
- sneden toastbrood zonder korst 4
- ei 1
- ontpitte, groene olijven 12
Brochettes met Chavroux Apéro en chorizorolletjes
10 minutenQuiche met raclettekaas Le Rustique z’n italiaans
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- Raclettekaas natuur Le Rustique 8 sneetjes
- Rol kruimeldeeg 1
- Grote tomaten (400g) 3
- Pancetta 100 gr
- Eieren 3
- Light room 25 cl
- Enkele blaadjes basilicum
- Peper en zout
Quiche met raclettekaas Le Rustique z’n italiaans
30 minutenVarkens- medaillons met Saint Albray
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- Filet mignon van varken (ongeveer 520g) 1
- Cuisine Sandwich Saint Albray 8 Sneetje(s)
- Peper
- olijfolie
Varkens- medaillons met Saint Albray
10 minutenTagliatelli met scampi’s, kerstomaatjes en Chavroux
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- piramide Chavroux 1
- scampi's 500 gram(men)
- kerstomaten 400 gram(men)
- tagliatelle 350 gram(men)
- knoflookteentje 1
- olijfolie 2 eetlepels
- gemalen pili-pili (facultatief)
- peper en zout
- Bieslook
Tagliatelli met scampi’s, kerstomaatjes en Chavroux
10 minutenBouillonsoepje met vermicelli en boterhammen met Vieux Pané
Charlin Ingrediënten- Vieux Pané 250 g
- kip bouillonblokje 2
- vermicelli 150 gr
- wortel 1
- tomaten 3
- boerenbrood 4 sneetjes
- peper
Bouillonsoepje met vermicelli en boterhammen met Vieux Pané
10 minutenBrochette van maïsbrood en En cas de Caprice
Charlin een aperitief Ingrediënten- bloem 50 g
- gesmolten boter 20 g
- maïsgries 80 g
- roeryoghurt 15 cl
- ei 1
- zout 1/2 koffielepel
- honing 2 koffielepels
- Elzasser gist 1 afgestreken koffielepel
- fijngesneden coppa 4 plakjes
- gedroogde tomaten 4 fijngesneden
- fijngehakte espelettepeper 1/2 koffielepel
- peper
- verse druiven
- En cas de Caprice 4 sneetjes
2. Vet kleine ronde vormpjes in
3. Meng de bloem, het maïsgries, het zout en het bakpoeder, peper en piment d'Espelette in een kom, voeg dan de vloeibare yoghurt, de honing en het ei toe. Meng alles, voeg de gesmolten boter, de coppa en de gedroogde tomaten toe.
4. Giet het mengsel in de vormpjes en bak 15 tot 20 minuten.
5. Steek op elk maïsbroodje een sneetje En cas de Caprice en een verse druif.
6. Serveer 3 hapjes per persoon.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Brochette van maïsbrood en En cas de Caprice
10 minutenKnapperige hapjes met Caprice des Dieux
Charlin een snack Budgetvriendelijk Ingrediënten- Caprice des Dieux 1
- mosterd 1 theelepel
- wijn vinaigrette 1 eetlepel
- pijnboompitten 1 eetlepel
- gekookte ham 2 sneetjes
- krullend sla 1
- kerstomaten 150 gr
- tomaten 3
- stokbro(o)d(en) 2
- olijfolie 200 gr
2. Snij de stokbroden in sneetjes (zonder de eindjes). Snij de tomaten in dunne plakjes en leg die op de sneetjes stokbrood. Snij een deel van de korst van de mini-Caprice des Dieux en snij de kaas in 5 of 6 stukken. Leg op elk hapje een stukje mini-Caprice des Dieux. Bestrooi met enkele pijnboompitten.
3. Zet de hapjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 3 minuten in de oven: de kaas moet net beginnen te smelten.
4. Meng de azijn, de mosterd, de olijfolie en een snuifje peper in een kom. Overgiet de salade met deze vinaigrette en dien die op met de hapjes die net uit de oven komen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Knapperige hapjes met Caprice des Dieux
10 minutenBundeltjes van sperziebonen en dunne plakjes kip met Chaumes
Charlin Ingrediënten- Chaumes 200 g
- kipfilets 450 gramme(s)
- sperziebonen 700 gramme(s)
- knoflook 2 unité(s)
- lange rijst 160 gramme(s)
- citroensap
- olijfolie
- light room 1 cuillère(s) à soupe
- origano 1 cuillère(s) à soupe
- zout
- peper
2. Kook intussen de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet die af.
3. Snij de kipfilets in reepjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflookteentjes.
4. Verwarm de olijfolie in een sauteerpan, voeg de kipreepjes toe en kruid met zout en peper. Voeg de ui en knoflook toe en stoof alles 8 tot 10 minuten op een matig vuur. Voeg op het einde het citroensap, de oregano en de light room toe. Meng en zet het vuur uit.
5. Spreid de gare sperziebonen uit op een vaatdoek en maak met een deel van de bonen bundeltjes van 15 tot 20 sperziebonen. Snij de Chaumes in dunne plakjes en rol die rond de bundeltjes van sperziebonen. Steek er een houten prikker door om de bundeltjes vast te zetten.
6. Serveer de bundeltjes van sperziebonen met de gebakken romige kip en een timbaaltje rijst. Serveer de resterende sperziebonen in een schaal.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bundeltjes van sperziebonen en dunne plakjes kip met Chaumes
10 minutenPastasalade met basilicum en Fol Épi
Charlin Ingrediënten- citroensap
- yoghurt 1
- basilicum 2 eetlepels
- tomaten 4
- rode paprika 1
- Fol Épi® 150 gr
- Bayonneham 4 sneetjes
- tortis pasta 250 gr
- zee zout
Pastasalade met basilicum en Fol Épi
10 minutenGevulde Mini Caprice
Charlin Ingrediënten- Mini-Caprice des Dieux 4
- gekonfijte tomatenpuree 100 gr
- tapenade 100 gr
- basilicum 4 eetlepels
2. Bestrijk elk plakje met gekonfijte tomatenpuree, een beetje tapenade en basilicum en leg de plakjes dan op elkaar.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gevulde Mini Caprice
10 minutenAardappelpuree met Fol Épi en kip op Provençaalse wijze
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- basilicum
- tomaten 2
- Fol Épi® 120 gr
- aardappelpuree 600 gr
- kipfilets 400 gr
Aardappelpuree met Fol Épi en kip op Provençaalse wijze
10 minutenTrio van puree met Saint Albray
Charlin Ingrediënten- peterselie 4 eetlepels
- rauwe ham 4 sneetjes
- Saint Albray 200 gr
- broccolipuree 180 gr
- aardappelpuree 180 gr
- wortelpuree 240 gr
Trio van puree met Saint Albray
10 minutenGazpacho en croutons van Chavroux met basilicum
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- basilicum 2 eetleepels
- ficelle(s) 2
- tomaten 2
- rode paprika 1
- gele paprika 1
- gaspacho 1 l.
- Chavroux Piramide Natuur 150 gr
Gazpacho en croutons van Chavroux met basilicum
30 minutenSalade van kip met camembert Coeur de Lion en broccolipuree
Charlin Ingrediënten- kipfilet 250 g
- camembert Coeur de Lion 1
- broccolipuree 450 gr
- boerenbrood 4 sneetjes
- krop eikenbladsla 1
- sjalotten 2
- gehakte platte peterselie 2 eetlepels
- olijfolie
- balsamicoazijn 2 eetlepels
- gemalen peper
Salade van kip met camembert Coeur de Lion en broccolipuree
10 minutenChampignongratin met camembert Coeur de Lion Light
Charlin Ingrediënten- camembert Coeur de Lion Light 1
- champignons 600 gr
- light margarine 20 gr
- knoflookteentjes 2
- platte peterselie 1 bosje
- halfvolle melk 10 cl
- zout
- peper
Champignongratin met camembert Coeur de Lion Light
30 minutenCake met Chaumes en zachte kruiden
Charlin Ingrediënten- Chaumes 250 g
- achterham 250 gramme(s)
- eier(en) 3 unité(s)
- bloem 140 gramme(s)
- bakpoeder sachet(s)
- amandelpoeder 50 gramme(s)
- zonnebloemolie 10 centilitre(s)
- volle melk 12 centilitre(s)
- rozijnen 40 gramme(s)
- korianderpoeder cuillère(s) à café
- komijnpoeder cuillère(s) à café
- ras-el-hanout cuillère(s) à café
- sel
- poivre du moulin
2. Strooi de bloem in een bordje. Snij de Chaumes in grote blokjes en wentel ze in de bloem. Zet ze aan de kant.
3. Klop de eieren los in een kom, samen met de zonnebloemolie. Voeg de rest van de bloem, het bakpoeder en dan het amandelpoeder toe. Leng aan met de melk toe en kruid met peper en zout. Voeg alle kruiden en de rozijnen toe en meng.
4. Snij de ham in flinke blokjes en meng die onder het deeg, samen met de blokjes Chaumes. Meng alles voorzichtig. Giet het deeg in een cakevorm met antiaanbaklaag en strijk de bovenkant glad met een pannenlikker. Zet 45 minuten in de oven.
5. Haal de cake uit de oven, laat lichtjes afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Serveer lauw of koud.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)