I Love Cheese

Laatste recept

Passadillas

  • 25min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
363 recepten gevonden

Duo van lenteboterhammen met St Môret

Duo van lenteboterhammen met St Môret een ontbijt Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • rond brood 1 (400g)
  • groene asperges 8 (240g)
  • aardbeien 8 (80g)
  • erwten 30 g
  • bieslook 6 sprietjes (50g)
  • amandelen 4 (30g)
  • peper 20 g
1. Kook de asperges 8 minuten in een grote kookpot met kokend water. Giet af, laat afkoelen en snij ze in de lengte door.
2. Kook de erwten 5 minuten in een kookpot met kokend water. Giet af en laat afkoelen.
3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in twee.
4. Snij 8 sneetjes brood af en besmeer die met St Môret.
5. Verdeel de asperges over de boterhammen. Verdeel de erwten over 4 sneetjes en de aardbeien over de overige 4 sneetjes.
6. Verbrijzel de amandelen en strooi die over de boterhammen met aardbei.
7. Werk de boterhammen met erwten af met fijngehakt bieslook.
8. Breng op smaak met wat peper.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Duo van lenteboterhammen met St Môret

30 minuten

Toast met pruimen, gedroogde eendenborst en En Cas de Caprice

Toast met pruimen, gedroogde eendenborst en En Cas de Caprice Ingrediënten
  • En Cas de Caprice 4 sneetjes (60 g) van 1 En Cas de Caprice
  • Notenbrood 2 sneetjes (50 g)
  • Gedroogde eendenborst 6 sneetjes (80 g)
  • Pruimen 6 (80 g)
  • Peterselie enkele blaadjes (10g)
  • Houten spiesjes 10
1. Snijd de sneetjes notenbrood in vierkantjes van 4 cm.
2. Leg op elk toastje een sneetje En Cas de Caprice, een pruim en de gedroogde eendenborst.
3. Voeg een blad peterselie toe op de eendenborst.
4. Hou alles bij elkaar met een houten spiesjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 293,4 Energie (kJ) 1226,4 Vetten (g) 16,1 Verzadigde vetzuren (g) 8,1 Koolhydraten (g) 24,7 Suikers (g) 11,5 Voedingsvezels (g) 2,5 Eiwitten (g) 12,2 Zout (g) 1,5

Toast met pruimen, gedroogde eendenborst en En Cas de Caprice

20 minuten

Hapjes van Lompviseieren, knapperige groenten en En Cas de Caprice

Hapjes van Lompviseieren, knapperige groenten en En Cas de Caprice Ingrediënten
  • En Cas de Caprice 4 sneetjes (60g) van 1 En Cas de Caprice
  • Chioggiabiet 1 (300g)
  • Wortel 1 (125g)
  • Lompviseieren 80 g
  • Basilicum 4 blaadjes (4g)
  • Citroensap 1/2 (20g)
  • Peper 1 snuifje (3g)
1. Snijd 4 sneetjes van de En Cas de Caprice volgens de aangegeven breedte op de verpakking van de kaas.
2. Meng voorzichtig 2 eetlepels lompviseieren met het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zet apart.
3. Schil de rauwe bieten en de wortel en snijd ze in dunne reepjes.
4. Schik 3 sneetjes chioggiabiet en 3 sneetjes wortel op elk sneetje En Cas de Caprice.
5. Leg een basilicumblaadje op de reepjes en vervolgens het equivalent van ½ theelepel van het mensel van de lompviseieren en het citroensap in het basilicumblaadje. Serveer.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 81,4 Energie (kJ) 340,4 Vetten (g) 4,2 Verzadigde vetzuren (g) 2,4 Koolhydraten (g) 6,5 Suikers (g) 4,5 Eiwitten (g) 4,1 Voedingsvezels (g) 2,1 Zout (g) 0,9

Hapjes van Lompviseieren, knapperige groenten en En Cas de Caprice

15 minuten

Brochette met peer, chorizo en En Cas de Caprice

Brochette met peer, chorizo en En Cas de Caprice Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • En Cas de Caprice 1 (150g)
  • Williams peren 4 (400g)
  • Citroensap 1 (5g)
  • Chorizo 10 sneetjes
  • Rozemarijn 1 takje (20g)
  • Houten spiesjes 10
1. Snijd de peren doormidden, verwijder de pitten en snijd ze in dunne reepjes. Besprenkel met citroensap en zet apart.
2. Snijd de En Cas de Caprice in sneetjes.
3. Steek op elk houten spiesje een sneetje En Cas de Caprice met 2 tot 4 reepjes peer en een sneetje chorizo.
4. Versier met een paar takjes rozemarijn en serveer.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 153,5 Energie (kJ) 641,6 Vetten (g) 10,3 Verzadigde vetzuren (g) 6,4 Koolhydraten (g) 8,8 Suikers (g) 6,4 Eiwitten (g) 5,7 Voedingsvezels (g) 3,5 Zout (g) 0,6

Brochette met peer, chorizo en En Cas de Caprice

20 minuten

Zalm Blinis en En Cas de Caprice

Zalm Blinis en En Cas de Caprice Gemiddeld budget Ingrediënten
  • En Cas de Caprice 4 sneetjes (60 g) van 1 En Cas de Caprice
  • Blinis 4 (200 g)
  • Zalmfilet 1 (250 g)
  • Zoete maïs 160 g
  • Komkommer 1 (150g)
  • Granaatappel 1 (155g)
  • Jonge sla 125 g
  • Jeneverbessen 8 (3g)
  • Koriander 1 klein bosje (30 g)
  • Zeste van 1 onbehandelde citroen 1 (5g)
  • Gemalen peper 1 snuifje (3 g)
1. Verwarm het equivalent van een glas water en laat de jeneverbessen weken om ze zacht te maken.
2. Meng de peper en de zeste van de citroen en bestrijk de zalmfilet met het mengsel.
3. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
4. Was de komkommer en snijd hem in dunne sneetjes.
5. Schik deze komkommerreepjes mooi op de blinis.
6. Haal de peper uit de zalm, snijd in blokjes en schik op de komkommersneetjes
7. Hak de koriander fijn en schik de slablaadjes en de jeneverbessen.
8. Ontpit de granaatappel en schik de pitjes op de zalmblokjes.
9. Snijd 4 sneetjes van En Cas de Caprice en leg een sneetje op elke bereiding.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 179,4 Energie (kJ) 750 Vetten (g) 7,1 Verzadigde vetzuren (g) 2,7 Koolhydraten (g) 19,4 Suikers (g) 5 Eiwitten (g) 8,4 Voedingsvezels (g) 8,4 Zout (g) 0,1

Zalm Blinis en En Cas de Caprice

150 minuten

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Kleine aubergines 4
  • Teentje knoflook (fijngehakt) 1
  • Biologische limoen 1,5
  • Sesamolie 5 cl
  • Sojasaus 1 eetlepel
  • Geroosterde sesamzaadjes 60 g
  • Verse koriander 1 bosje
  • Heel toastbrood 1
1. Was de aubergines en bak ze in hun geheel 25 minuten op 180 °C.
2. Snij ze in twee en schep er het vruchtvlees uit. Bak het in 5 tot 10 minuten droog in een stoofpan met een beetje sesamolie.
3. Doe er de rest van de sesamolie (hou 1 eetlepel apart), het sap van een halve limoen, het fijngehakte teentje knoflook, de sojasaus, de St Môret en de geroosterde sesamzaadjes bij.
4. Schep alles in een kom en voeg verse koriander en een beetje geraspte limoenschil toe.
5. Snij het toastbrood in dikke staafjes en bak die aan de 4 zijden in een koekenpan met sesamolie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes

20 minuten

IJskoud tomatenhapje met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

IJskoud tomatenhapje met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden 1 vlootje
  • Tomatenpassata 200 g
  • Komkommer 0,25
  • Gelatineblaadjes 4 g
  • Espelettepeper 1 snuifje
1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
2. Verwarm de tomatenpassata ondertussen op matig vuur. Breng op smaak met Espelettepeper.
3. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en voeg ze toe aan de passata. Roer tot ze volledig zijn gesmolten.
4. Giet dit mengsel in individuele, rechthoekige vormpjes.
5. Zet 2 uur in de koelkast en dan nog 30 minuten in de diepvriezer. Haal uit de vorm.
6. Snij in blokjes en leg op elk blokje een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden.
7. Snij voor elk blokje een plakje komkommer. Prik de plakjes op een prikkertje en steek dat tot slot in het duo van Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden en passata.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

IJskoud tomatenhapje met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

25 minuten

Toastjes van gebakken pastinaak en Apérifrais Provençale

Toastjes van gebakken pastinaak en Apérifrais Provençale Ingrediënten
  • Apérifrais Provençale 1 vlootje
  • Pastinaak 1
  • Teentje knoflook 1
  • Honing 1 eetlepel
  • Olijfolie 1 straaltje
1. Schil de pastinaak en snij hem in plakjes van 3 mm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
2. Besprenkel met een straaltje olijfolie en wrijf ze in met het in twee gesneden teentje knoflook.
3. Strijk wat honing op elk plakje.
4. Schuif voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. De plakjes moeten goudkleurig zijn.
5. Laat afkoelen en leg er vlak voor het serveren een Apérifrais Provençale op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Toastjes van gebakken pastinaak en Apérifrais Provençale

35 minuten

Puntzakje van filodeeg met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

Puntzakje van filodeeg met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden een aperitief Ingrediënten
  • Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden 1 vlootje
  • Vellen filodeeg 3
  • Gesmolten boter 15 g
  • Venkel 0,25
  • Komkommer 0,25
  • Pijnboompitten 1 theelepel
  • Citroen 0,5
  • Peper 1 draai aan de molen
1. Snij de vellen filodeeg in 4. Snij elk driehoekje nog eens door om driehoekjes met een hoogte van 7 cm te krijgen.
2. Bestrijk met boter en rol op tot een puntzakje. Steek er aluminiumfolie in om ze mooi in vorm te houden.
3. Leg de puntzakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. De naad ligt naar onder.
4. Schuif ze voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
5. Snij de venkel en komkommer ondertussen in heel kleine blokjes. Vermeng, doe er de pijnboompitten bij en breng op smaak met peper en een straaltje citroensap.
6. Vul de puntzakjes vlak voor het serveren met de groenten en leg er tot slot een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Puntzakje van filodeeg met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

30 minuten

Polentahapjes met Apérifrais Italienne

Polentahapjes met Apérifrais Italienne Ingrediënten
  • Apérifrais Italienne 1 vlootje
  • Melk 25 cl
  • Voorgekookte polenta 50 g
  • Courgette 70 g
  • Rode paprika 60 g
  • Ui 1
  • Honing 1 eetlepel
  • Zongedroogde tomaat 2 plakjes
1. Was de groenten en snij ze in kleine blokjes.
2. Verhit wat olie in een pan en fruit de groenten. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zachtjes garen. Zet opzij.
3. Verwarm de melk in een kookpan. Voeg een afgestreken theelepel zout toe.
4. Voeg de polenta toe aan de hete melk en laat onder voortdurend roeren 10 minuten koken. De polenta zal dikker worden. Voeg op dat moment de groenten toe.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er de polenta op.
6. Leg er een tweede vel bakpapier op en rol de polenta met een deegroller uit tot een dikte van 5 mm.
7. Zet 2 uur in de koelkast.
8. Hak ondertussen de ui fijn.
9. Giet de honing samen met een straaltje olie in een kookpot en doe er de uien bij. Laat 20 minuten op een zacht vuur karamelliseren. Roer af en toe. Laat afkoelen.
10. Neem de polenta uit de koelkast en maak met een uitsteekvormpje kleine cirkels.
11. Snij de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
12. Leg er wat ui, een stukje zongedroogde tomaat en een Apérifrais Italienne op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Polentahapjes met Apérifrais Italienne

60 minuten

Bladerdeegkrans met groenten en Apérifrais Italienne

Bladerdeegkrans met groenten en Apérifrais Italienne een aperitief Ingrediënten
  • Apérifrais Italienne 1 vlootje
  • Kruimeldeeg 1 rol
  • Courgette 0,25
  • Kerstomaatjes 3
  • Tomatenpassata 3 eetlepels
  • Eidooier 1
  • Gedroogde oregano enkele blaadjes
  • peper 1 snuifje
1. Snij een cirkel van 22 cm doorsnede uit het deeg.
2. Maak met 4 insnijdingen een kruis in het midden van het deeg. De insnijdingen moeten 12 cm lang zijn.
3. Strijk de passata uit, maar stop aan de insnijdingen.
4. Snij de courgette in dunne plakjes en leg die overlappend op de passata, de hele krans rond.
5. Bestrooi met oregano.
6. Sla de punten van het deeg om op het garnituur.
7. Snij de kerstomaatjes in 4 en verdeel ze per 2 over alle punten.
8. Bestrijk de deegpunten met eigeel.
9. Bak de krans 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
10. Laat wat afkoelen en leg er dan per 2 de Apérifrais Italienne op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bladerdeegkrans met groenten en Apérifrais Italienne

30 minuten

Gemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale

Gemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale Ingrediënten
  • Apérifrais Provençale 1 vlootje
  • Courgette 1
  • Citroen 1 (Het sap)
  • Olijfolie 5 cl
1. Was de courgette en snij 10 linten af met een dunschiller.
2. Vermeng de olie en het citroensap in een kom.
3. Leg er de courgettelinten in, schep goed om en zet minstens 1 uur in de koelkast (het liefst 4 uur).
4. Schep er de linten uit en snij ze in de lengte door.
5. Rol elke Apérifrais Provençale in een courgettelint.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale

70 minuten

Zoete aardappelen gevuld met St Môret

Zoete aardappelen gevuld met St Môret een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Zoete aardappelen (middelgroot) 2 (250 g elk))
  • St Môret 1 vlootje van 150g
  • Rijpe avocado 1 grote
  • Boekweit-, zonnebloem-, chia- en lijnzaad 1 eetlepel van elk
  • Granaatappel 0,5
1. Was de zoete aardappelen en droog ze goed af. Wikkel ze in vierkantjes uit bakpapier en leg ze 45 minuten tot 1 uur in de oven op 170°C. Je moet er gemakkelijk met een mes in kunnen snijden.
2. Meng de zaden en rooster ze in een braadpan, zonder vetstof.
3. Snijd de lauwe zoete aardappelen in de lengte door, haal het vruchtvlees er voorzichtig uit en meng het met de St Môret en de avocado.
4. Verdeel de vulling over de uitgeholde zoete aardappelen, bestrooi met de geroosterde zaden en granaatappelpitten. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zoete aardappelen gevuld met St Môret

60 minuten

Tonijnrillettes met St Môret en limoen

Tonijnrillettes met St Môret en limoen Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Tonijn 100 g
  • Sjalot 1
  • Limoen 0,5
  • Gehakte bieslook 1 eetlepel
  • Piment d’Espelette 1 snufje
  • Gedroogde vruchten (amandelen, pijnboompitten...) 50 g
1. Meng de St Môret met de uitgelekte en verkruimelde tonijn.
2. Voeg de fijngehakte sjalot, 1 eetlepel gehakte bieslook en het citroensap toe.
3. Vermeng alles tot een homogene massa.
4. Voeg gedroogde vruchten (amandelen, pijnboompitten...) en piment d’Espelette toe.
5. Serveer met toast, soepstengels, groentestaafjes...
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tonijnrillettes met St Môret en limoen

20 minuten

Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren

Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren een snack Ingrediënten
  • Overschot brood
  • St Môret 150 g
  • Kerstomaatjes 1 vlootje
  • De groen van radijzen 1
  • Pijnboompitten of amandelen 50 g
  • Teentje look 1
  • Olijfolie 20 cl
  • Fleur de sel / peper
1. Was het groen van de radijzen goed vooraleer ze te gebruiken
2. Plaats de pijnboompitten of amandelen in een blender en begin ze te mixen
3. Voeg een handvol groen, de look en de helft van de olijfolie toe om de blender niet te oververhitten. Voeg beetje bij beetje de rest van de olie en het groen toe.
4. Eens alle ingrediënten toegevoegd zijn, mix dit nog een goede minuut door zodat de bereiding zo homogeen mogelijk is.
5. Voeg zout en peper toe naar smaak en uw pesto is klaar.
6. Rooster de sneetjes brood, besmeer ze met een mooie laag St Môret en pesto en leg er kerstomaatjes op die je op voorhand in 4 gesneden hebt.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren

30 minuten

Smoothiebowl met bosbessen en St Môret

Smoothiebowl met bosbessen en St Môret een ontbijt Ingrediënten
  • St Môret 70 g
  • Bosbessen 150 g
  • Banaan 1 (120 g)
  • Honing (optioneel) 30 g
  • Banaan 1 (120 g)
  • Granola 2 eetlepels (30 g)
  • Gehakte amandelen 6 (30 g)
1. Meng de bosbessen met de banaan en de St Môret.
2. Proef en voeg eventueel een beetje honing toe.
3. Serveer in kommetjes en versier naar smaak (banaan, amandelen, granola...).
4. Om meteen op te eten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 178,9 Energie (kJ) 747,6 Vetten (g) 6,0 Verzadigde vetzuren (g) 2,3 Koolhydraten (g) 24,6 Suikers (g) 16,5 Eiwitten (g) 4,3 Voedingsvezels (g) 5,2 Zout (g) 0,3

Smoothiebowl met bosbessen en St Môret

25 minuten