Bezig met laden
363 recepten gevonden
Duo van lenteboterhammen met St Môret
Lourdes Fernandez een ontbijt Gemiddeld budget Ingrediënten- St Môret 150 g
- rond brood 1 (400g)
- groene asperges 8 (240g)
- aardbeien 8 (80g)
- erwten 30 g
- bieslook 6 sprietjes (50g)
- amandelen 4 (30g)
- peper 20 g
2. Kook de erwten 5 minuten in een kookpot met kokend water. Giet af en laat afkoelen.
3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in twee.
4. Snij 8 sneetjes brood af en besmeer die met St Môret.
5. Verdeel de asperges over de boterhammen. Verdeel de erwten over 4 sneetjes en de aardbeien over de overige 4 sneetjes.
6. Verbrijzel de amandelen en strooi die over de boterhammen met aardbei.
7. Werk de boterhammen met erwten af met fijngehakt bieslook.
8. Breng op smaak met wat peper.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Duo van lenteboterhammen met St Môret
30 minutenToast met pruimen, gedroogde eendenborst en En Cas de Caprice
Lourdes Fernandez Ingrediënten- En Cas de Caprice 4 sneetjes (60 g) van 1 En Cas de Caprice
- Notenbrood 2 sneetjes (50 g)
- Gedroogde eendenborst 6 sneetjes (80 g)
- Pruimen 6 (80 g)
- Peterselie enkele blaadjes (10g)
- Houten spiesjes 10
2. Leg op elk toastje een sneetje En Cas de Caprice, een pruim en de gedroogde eendenborst.
3. Voeg een blad peterselie toe op de eendenborst.
4. Hou alles bij elkaar met een houten spiesjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 293,4
Energie (kJ) 1226,4
Vetten (g) 16,1
Verzadigde vetzuren (g) 8,1
Koolhydraten (g) 24,7
Suikers (g) 11,5
Voedingsvezels (g) 2,5
Eiwitten (g) 12,2
Zout (g) 1,5
Toast met pruimen, gedroogde eendenborst en En Cas de Caprice
20 minutenHapjes van Lompviseieren, knapperige groenten en En Cas de Caprice
Lourdes Fernandez Ingrediënten- En Cas de Caprice 4 sneetjes (60g) van 1 En Cas de Caprice
- Chioggiabiet 1 (300g)
- Wortel 1 (125g)
- Lompviseieren 80 g
- Basilicum 4 blaadjes (4g)
- Citroensap 1/2 (20g)
- Peper 1 snuifje (3g)
2. Meng voorzichtig 2 eetlepels lompviseieren met het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zet apart.
3. Schil de rauwe bieten en de wortel en snijd ze in dunne reepjes.
4. Schik 3 sneetjes chioggiabiet en 3 sneetjes wortel op elk sneetje En Cas de Caprice.
5. Leg een basilicumblaadje op de reepjes en vervolgens het equivalent van ½ theelepel van het mensel van de lompviseieren en het citroensap in het basilicumblaadje. Serveer.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 81,4
Energie (kJ) 340,4
Vetten (g) 4,2
Verzadigde vetzuren (g) 2,4
Koolhydraten (g) 6,5
Suikers (g) 4,5
Eiwitten (g) 4,1
Voedingsvezels (g) 2,1
Zout (g) 0,9
Hapjes van Lompviseieren, knapperige groenten en En Cas de Caprice
15 minutenBrochette met peer, chorizo en En Cas de Caprice
Lourdes Fernandez Budgetvriendelijk Ingrediënten- En Cas de Caprice 1 (150g)
- Williams peren 4 (400g)
- Citroensap 1 (5g)
- Chorizo 10 sneetjes
- Rozemarijn 1 takje (20g)
- Houten spiesjes 10
2. Snijd de En Cas de Caprice in sneetjes.
3. Steek op elk houten spiesje een sneetje En Cas de Caprice met 2 tot 4 reepjes peer en een sneetje chorizo.
4. Versier met een paar takjes rozemarijn en serveer.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 153,5
Energie (kJ) 641,6
Vetten (g) 10,3
Verzadigde vetzuren (g) 6,4
Koolhydraten (g) 8,8
Suikers (g) 6,4
Eiwitten (g) 5,7
Voedingsvezels (g) 3,5
Zout (g) 0,6
Brochette met peer, chorizo en En Cas de Caprice
20 minutenZalm Blinis en En Cas de Caprice
Lourdes Fernandez Gemiddeld budget Ingrediënten- En Cas de Caprice 4 sneetjes (60 g) van 1 En Cas de Caprice
- Blinis 4 (200 g)
- Zalmfilet 1 (250 g)
- Zoete maïs 160 g
- Komkommer 1 (150g)
- Granaatappel 1 (155g)
- Jonge sla 125 g
- Jeneverbessen 8 (3g)
- Koriander 1 klein bosje (30 g)
- Zeste van 1 onbehandelde citroen 1 (5g)
- Gemalen peper 1 snuifje (3 g)
2. Meng de peper en de zeste van de citroen en bestrijk de zalmfilet met het mengsel.
3. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
4. Was de komkommer en snijd hem in dunne sneetjes.
5. Schik deze komkommerreepjes mooi op de blinis.
6. Haal de peper uit de zalm, snijd in blokjes en schik op de komkommersneetjes
7. Hak de koriander fijn en schik de slablaadjes en de jeneverbessen.
8. Ontpit de granaatappel en schik de pitjes op de zalmblokjes.
9. Snijd 4 sneetjes van En Cas de Caprice en leg een sneetje op elke bereiding.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 179,4
Energie (kJ) 750
Vetten (g) 7,1
Verzadigde vetzuren (g) 2,7
Koolhydraten (g) 19,4
Suikers (g) 5
Eiwitten (g) 8,4
Voedingsvezels (g) 8,4
Zout (g) 0,1
Zalm Blinis en En Cas de Caprice
150 minutenAuberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes
David Calvete Ingrediënten- St Môret 150 g
- Kleine aubergines 4
- Teentje knoflook (fijngehakt) 1
- Biologische limoen 1,5
- Sesamolie 5 cl
- Sojasaus 1 eetlepel
- Geroosterde sesamzaadjes 60 g
- Verse koriander 1 bosje
- Heel toastbrood 1
2. Snij ze in twee en schep er het vruchtvlees uit. Bak het in 5 tot 10 minuten droog in een stoofpan met een beetje sesamolie.
3. Doe er de rest van de sesamolie (hou 1 eetlepel apart), het sap van een halve limoen, het fijngehakte teentje knoflook, de sojasaus, de St Môret en de geroosterde sesamzaadjes bij.
4. Schep alles in een kom en voeg verse koriander en een beetje geraspte limoenschil toe.
5. Snij het toastbrood in dikke staafjes en bak die aan de 4 zijden in een koekenpan met sesamolie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes
20 minutenIJskoud tomatenhapje met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden
David Calvete Budgetvriendelijk Ingrediënten- Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden 1 vlootje
- Tomatenpassata 200 g
- Komkommer 0,25
- Gelatineblaadjes 4 g
- Espelettepeper 1 snuifje
2. Verwarm de tomatenpassata ondertussen op matig vuur. Breng op smaak met Espelettepeper.
3. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en voeg ze toe aan de passata. Roer tot ze volledig zijn gesmolten.
4. Giet dit mengsel in individuele, rechthoekige vormpjes.
5. Zet 2 uur in de koelkast en dan nog 30 minuten in de diepvriezer. Haal uit de vorm.
6. Snij in blokjes en leg op elk blokje een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden.
7. Snij voor elk blokje een plakje komkommer. Prik de plakjes op een prikkertje en steek dat tot slot in het duo van Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden en passata.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
IJskoud tomatenhapje met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden
25 minutenToastjes van gebakken pastinaak en Apérifrais Provençale
David Calvete Ingrediënten- Apérifrais Provençale 1 vlootje
- Pastinaak 1
- Teentje knoflook 1
- Honing 1 eetlepel
- Olijfolie 1 straaltje
2. Besprenkel met een straaltje olijfolie en wrijf ze in met het in twee gesneden teentje knoflook.
3. Strijk wat honing op elk plakje.
4. Schuif voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. De plakjes moeten goudkleurig zijn.
5. Laat afkoelen en leg er vlak voor het serveren een Apérifrais Provençale op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Toastjes van gebakken pastinaak en Apérifrais Provençale
35 minutenPuntzakje van filodeeg met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden
David Calvete een aperitief Ingrediënten- Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden 1 vlootje
- Vellen filodeeg 3
- Gesmolten boter 15 g
- Venkel 0,25
- Komkommer 0,25
- Pijnboompitten 1 theelepel
- Citroen 0,5
- Peper 1 draai aan de molen
2. Bestrijk met boter en rol op tot een puntzakje. Steek er aluminiumfolie in om ze mooi in vorm te houden.
3. Leg de puntzakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. De naad ligt naar onder.
4. Schuif ze voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
5. Snij de venkel en komkommer ondertussen in heel kleine blokjes. Vermeng, doe er de pijnboompitten bij en breng op smaak met peper en een straaltje citroensap.
6. Vul de puntzakjes vlak voor het serveren met de groenten en leg er tot slot een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Puntzakje van filodeeg met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden
30 minutenPolentahapjes met Apérifrais Italienne
David Calvete Ingrediënten- Apérifrais Italienne 1 vlootje
- Melk 25 cl
- Voorgekookte polenta 50 g
- Courgette 70 g
- Rode paprika 60 g
- Ui 1
- Honing 1 eetlepel
- Zongedroogde tomaat 2 plakjes
2. Verhit wat olie in een pan en fruit de groenten. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zachtjes garen. Zet opzij.
3. Verwarm de melk in een kookpan. Voeg een afgestreken theelepel zout toe.
4. Voeg de polenta toe aan de hete melk en laat onder voortdurend roeren 10 minuten koken. De polenta zal dikker worden. Voeg op dat moment de groenten toe.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er de polenta op.
6. Leg er een tweede vel bakpapier op en rol de polenta met een deegroller uit tot een dikte van 5 mm.
7. Zet 2 uur in de koelkast.
8. Hak ondertussen de ui fijn.
9. Giet de honing samen met een straaltje olie in een kookpot en doe er de uien bij. Laat 20 minuten op een zacht vuur karamelliseren. Roer af en toe. Laat afkoelen.
10. Neem de polenta uit de koelkast en maak met een uitsteekvormpje kleine cirkels.
11. Snij de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
12. Leg er wat ui, een stukje zongedroogde tomaat en een Apérifrais Italienne op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Polentahapjes met Apérifrais Italienne
60 minutenBladerdeegkrans met groenten en Apérifrais Italienne
David Calvete een aperitief Ingrediënten- Apérifrais Italienne 1 vlootje
- Kruimeldeeg 1 rol
- Courgette 0,25
- Kerstomaatjes 3
- Tomatenpassata 3 eetlepels
- Eidooier 1
- Gedroogde oregano enkele blaadjes
- peper 1 snuifje
2. Maak met 4 insnijdingen een kruis in het midden van het deeg. De insnijdingen moeten 12 cm lang zijn.
3. Strijk de passata uit, maar stop aan de insnijdingen.
4. Snij de courgette in dunne plakjes en leg die overlappend op de passata, de hele krans rond.
5. Bestrooi met oregano.
6. Sla de punten van het deeg om op het garnituur.
7. Snij de kerstomaatjes in 4 en verdeel ze per 2 over alle punten.
8. Bestrijk de deegpunten met eigeel.
9. Bak de krans 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
10. Laat wat afkoelen en leg er dan per 2 de Apérifrais Italienne op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bladerdeegkrans met groenten en Apérifrais Italienne
30 minutenGemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale
David Calvete Ingrediënten- Apérifrais Provençale 1 vlootje
- Courgette 1
- Citroen 1 (Het sap)
- Olijfolie 5 cl
2. Vermeng de olie en het citroensap in een kom.
3. Leg er de courgettelinten in, schep goed om en zet minstens 1 uur in de koelkast (het liefst 4 uur).
4. Schep er de linten uit en snij ze in de lengte door.
5. Rol elke Apérifrais Provençale in een courgettelint.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale
70 minutenZoete aardappelen gevuld met St Môret
David Calvete een hoofdgerecht Ingrediënten- Zoete aardappelen (middelgroot) 2 (250 g elk))
- St Môret 1 vlootje van 150g
- Rijpe avocado 1 grote
- Boekweit-, zonnebloem-, chia- en lijnzaad 1 eetlepel van elk
- Granaatappel 0,5
2. Meng de zaden en rooster ze in een braadpan, zonder vetstof.
3. Snijd de lauwe zoete aardappelen in de lengte door, haal het vruchtvlees er voorzichtig uit en meng het met de St Môret en de avocado.
4. Verdeel de vulling over de uitgeholde zoete aardappelen, bestrooi met de geroosterde zaden en granaatappelpitten. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Zoete aardappelen gevuld met St Môret
60 minutenTonijnrillettes met St Môret en limoen
David Calvete Ingrediënten- St Môret 150 g
- Tonijn 100 g
- Sjalot 1
- Limoen 0,5
- Gehakte bieslook 1 eetlepel
- Piment d’Espelette 1 snufje
- Gedroogde vruchten (amandelen, pijnboompitten...) 50 g
2. Voeg de fijngehakte sjalot, 1 eetlepel gehakte bieslook en het citroensap toe.
3. Vermeng alles tot een homogene massa.
4. Voeg gedroogde vruchten (amandelen, pijnboompitten...) en piment d’Espelette toe.
5. Serveer met toast, soepstengels, groentestaafjes...
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Tonijnrillettes met St Môret en limoen
20 minutenBoterham met St Môret en pesto van radijsbladeren
Charlin een snack Ingrediënten- Overschot brood
- St Môret 150 g
- Kerstomaatjes 1 vlootje
- De groen van radijzen 1
- Pijnboompitten of amandelen 50 g
- Teentje look 1
- Olijfolie 20 cl
- Fleur de sel / peper
2. Plaats de pijnboompitten of amandelen in een blender en begin ze te mixen
3. Voeg een handvol groen, de look en de helft van de olijfolie toe om de blender niet te oververhitten. Voeg beetje bij beetje de rest van de olie en het groen toe.
4. Eens alle ingrediënten toegevoegd zijn, mix dit nog een goede minuut door zodat de bereiding zo homogeen mogelijk is.
5. Voeg zout en peper toe naar smaak en uw pesto is klaar.
6. Rooster de sneetjes brood, besmeer ze met een mooie laag St Môret en pesto en leg er kerstomaatjes op die je op voorhand in 4 gesneden hebt.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren
30 minutenSmoothiebowl met bosbessen en St Môret
David Calvete een ontbijt Ingrediënten- St Môret 70 g
- Bosbessen 150 g
- Banaan 1 (120 g)
- Honing (optioneel) 30 g
- Banaan 1 (120 g)
- Granola 2 eetlepels (30 g)
- Gehakte amandelen 6 (30 g)
2. Proef en voeg eventueel een beetje honing toe.
3. Serveer in kommetjes en versier naar smaak (banaan, amandelen, granola...).
4. Om meteen op te eten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 178,9
Energie (kJ) 747,6
Vetten (g) 6,0
Verzadigde vetzuren (g) 2,3
Koolhydraten (g) 24,6
Suikers (g) 16,5
Eiwitten (g) 4,3
Voedingsvezels (g) 5,2
Zout (g) 0,3