I Love Cheese

Laatste recept

Passadillas

  • 25min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
363 recepten gevonden

Passendale Brooddoos-inspiratie

Passendale Brooddoos-inspiratie een snack Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Satéprikkers 4
  • Snoeptomaatjes 10
  • Komkommer 1
  • Pitloze druiven 20
  • Kaasblok Passendale® Classic 16
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Passendale Brooddoos-inspiratie

10 minuten

Kroketje van Père Joseph met groententorentje van sterrenchef Franky Vanderhaeghe

Kroketje van Père Joseph met groententorentje van sterrenchef Franky Vanderhaeghe Groot budget Ingrediënten
  • Père Joseph 30 g
  • Bloem
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Aubergine 1
  • Courgette 0.5
  • Tomaat 1
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Tijm
  • Vinaigrette
  • Asperges (afwerking) 1 per persoon 4
  • Jonge kruiden (afwerking)
1. Kroketje van Père Joseph: De kaas in de gewenste vormpjes snijden en ontdoen van de korst. De kaas kort door de bloem halen en dan in (losgeklopte) eiwit dompelen en dan in het paneermeel, terug door het eiwit en ten slotte het paneermeel. Hiermee vermijd je dat het kroketje zal openbarsten. Afbakken op 170°C tot de kroketjes mooi goudbruin zijn en warm houden.
2. Torentje van groenten: Benodigdheden: aubergine 1 stuk, courgette 1 stuk, tomaat 2 stuks. De groenten in schijfjes snijden met ca. ½ cm dikte en uitsteken met de inox-ringen die je zal gebruiken voor het torentje. De groenten een voor een op elkaar leggen en bestrooien met peper en zout, wat olijfolie en wat vers gesneden tijm. Deze handeling 2 à 3x herhalen tot de gewenste hoogte. De torentjes gedurende een halfuur in de oven plaatsen op 160°C, zo laten garen en dan warm houden.
3. Gepofte auberginecrème: ca. 3 stukken aubergine doorprikken met een vleesvork en zo in de oven laten garen tot ze mooi zacht zijn. Ca. 1,5 uur op 200°C laten afbakken, daarna ontdoen van de pel en het vruchtvlees fijn cutteren, afsmaken met peper en zout tot een gladde massa.
4. Afwerking: Het torentje op het bord leggen en afwerken met de auberginecrème, daarop het kroketje leggen en afwerken met een julienne van asperges afgesmaakt met een vinaigrette. Afwerken met jonge kruiden.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kroketje van Père Joseph met groententorentje van sterrenchef Franky Vanderhaeghe

60 minuten

Buikspek met espuma van Wynendale van sterrenchef Franky Vanderhaeghe

Buikspek met espuma van Wynendale van sterrenchef Franky Vanderhaeghe Groot budget Ingrediënten
  • Blanke fond 0.25 l
  • Passendalebier 0.25 l
  • Nitrietpekelzout  25 gr
  • Peper 1 gr
  • Mosterd 0.5 lepel
  • Honing 0.5 lepel
  • Look 0.25 teentje
  • Spek 80 gr/per persoon
  • Tijm, laurier, rozemarijn, kleine sjalot
  • BEREIDING GERECHT
  • Wynendale® 125 gr
  • Room 125 ml
  • Aardappelen 125 gr
  • Nieroogkreeftjes (1/persoon, 200 gr per stuk) 4
  • Peper en zout
  • Melk 50 ml
  • Hoeveboter
  • Jonge kruiden (afwerking)
1. Het spek met de pekel min. 48 uur laten rusten. Daarna het spek garen in een warmwaterbad op 75°C gedurende 15 uur. Als het gaar is, laten afkoelen in de frigo onder een gewicht, dan versnijden in de gewenste vorm en aankleuren in weinig boter.
2. Espuma van Wynendale: Benodigdheden: 250 gram aardappelpuree, 250 gram Wynendale-kaas (naar smaak), 250 ml room, melk 100 ml. De kaas in stukken snijden en opzetten in een beetje room en melk, dit om de kaas te doen smelten. Die combinatie opdikken met de aardappelpuree tot een dikke lopende massa en afsmaken met peper en zout. De massa in een espumafles doen en dan de gaspatronen opsteken, warm houden op ca. 75°C.
3. Nieroogkreeftje: pellen en ontdoen van het darmkanaal, kort afbakken in hoeveboter.
4. Afwerking: zoals op de foto met jonge kruiden, wat gesmolten boter en krokant gebakken aardappelbrunoise.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Buikspek met espuma van Wynendale van sterrenchef Franky Vanderhaeghe

80 minuten

Varkenswangetje met tuille van Passendale Caractere van sterrenchef Franky Vanderhaeghe

Varkenswangetje met tuille van Passendale Caractere van sterrenchef Franky Vanderhaeghe Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Passendale Caractère 20 g/pers
  • Varkenswangen (2/persoon) 8
  • Ganzenlever 5 gr
  • Pannepotbier 0.25 l
  • Groentebouillon 0.25 l
  • Champignons 7 gr
  • Aubergine 1
  • Olijfolie
  • Peper, zout en grof zeezout
  • Honing, steranijs, koriander
  • Hoeveboter, ui, look, tijm (vers + gedroogd), laurier
  • BENODIGDHEDEN BIERPEKEL :
  • Water 0.25 l
  • Nitrietpekelzout 25 gr
  • Peper 1.5 gr
  • Mosterd 0,5 lepel
  • Honing 0,5 lepel
  • Tijm, lauwrier, look, sjalot, rozemarijn van elk eentje
1. Varkenswangen: Varkenswangen langzaam garen op 72°C gedurende 18 uur in de bierpekel. Aankleuren in hoeveboter met wat ui, look, tijm en laurier. Afblussen met het pannepotbier en de groentebouillon tot ze onder staan, dat alles gedurende ca. 1,5 uur lichtjes laten sudderen. Aanzoeten met wat honing + steranijs en getrokken koriander. De wangen controleren op zachtheid, als ze zacht zijn uit de jus halen. De jus passeren door een fijne puntzeef en gedurende 30 minuten verder laten inkoken tot de gewenste dikte, afsmaken met peper en zout.
2. Tuille van Passendale Caractère: De kaas fijn raspen en op silpats uitstrooien. Afkruiden met wat gedroogde tijm, peper en grof zeezout. Dat gedurende ca. 20 à 30 minuten in de oven plaatsen op 170°C, tot alles lichtjes gekleurd is. Uit de oven halen en laten opstijven om dan vervolgens in stukken te breken.
3. De aubergine in dikke schijven van 2 cm snijden en aankleuren in olijfolie met peper en zout. Verder garen in de oven op 160°C.
4. Ganzenlever: in fijne schijfjes snijden met de snijmachine. Tip: als je de ganzenlever een halfuur in de vriezer stopt, is het gemakkelijker om schijfjes te snijden. De schijfjes openleggen en beleggen met een fijn schijfje kaas. Afkruiden en strak oprollen met behulp van een plasticfolie, terug laten opstijven om dan in de gewenste grootte te snijden.
5. Alles dresseren zoals op de foto en afwerken met wat gebakken champignons en seizoensgroentjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Varkenswangetje met tuille van Passendale Caractere van sterrenchef Franky Vanderhaeghe

80 minuten

Brie Le Rustique-notenkroketje met vijgencompote

Brie Le Rustique-notenkroketje met vijgencompote een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Brie Le Rustique 250 g
  • noten naar keuze 20
  • takje dragon 1
  • bloem 20 g
  • paneermeel 20 g
  • eiwitten 2
  • boter 2 el
  • vijgen 6
  • kristalsuiker 100 g
  • groene salade 1
  • Olijfolie
  • Balsamico-azijn
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Brie Le Rustique-notenkroketje met vijgencompote

10 minuten

Zuiders groententimbaaltje met St Môret en een krokantje van Passendale

Zuiders groententimbaaltje met St Môret en een krokantje van Passendale een bijgerecht Ingrediënten
  • Vlootje St. Môret 1
  • Tomaten (gepeld en ontdaan van de pitjes) 2
  • Teentje look (fijngehakt) 1
  • Courgette 1
  • Aubergine 1
  • De blaadjes van 1 takje verse tijm, geritst
  • Gesneden bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Voor het krokantje:
  • Geraspte Passendale 50 g
  • Sesamzaadjes en/of maanzaadjes
  • Voor het slaatje:
  • Mesclun mix 100 g
  • Olijfolie
  • Het sap van 1/2 citroen
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zuiders groententimbaaltje met St Môret en een krokantje van Passendale

10 minuten

Kalfslapjes met raclettekaas Le Rustique

Kalfslapjes met raclettekaas Le Rustique een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Kalfslapjes 4
  • raclettekaas Le Rustique 4 sneetjes
  • blaadjes salie 4
  • ontbijtspek 4 sneetjes
  • witte wijn 1 dl
  • kalfsfond in poedervorm 2 koffiel.
  • marjolein 1 snufje
  • Peper – zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kalfslapjes met raclettekaas Le Rustique

30 minuten

Gevulde courgettes met raclettekaas Le Rustique

Gevulde courgettes met raclettekaas Le Rustique Ingrediënten
  • kleine courgettes (bij voorkeur biologische) 4
  • Groentebouillon (water + blokjes)
  • gekookte ham 4 sneetjes
  • Verse room
  • Platte peterselie
  • Peper – zout
  • raclettekaas Le Rustique 4 sneetjes
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gevulde courgettes met raclettekaas Le Rustique

10 minuten

Gratin van witte kool met raclettekaas Le Rustique

Gratin van witte kool met raclettekaas Le Rustique Ingrediënten
  • raclettekaas Le Rustique, in blokjes gesneden 4 sneetjes
  • een flinke witte kool 0.5
  • ui 1
  • gerookt spek van ½ cm 3 sneetjes
  • uitgeholde en in blokjes gesneden tomaten 2
  • eieren 2
  • verse room 100 ml
  • Boter
  • Peper – zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gratin van witte kool met raclettekaas Le Rustique

30 minuten

Gratin van gnocchi van zoete aardappel met raclettekaas Le Rustique

Gratin van gnocchi van zoete aardappel met raclettekaas Le Rustique Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Raclette Classique Le Rustique 16 sneetjes
  • zoete aardappelen  600 g
  • eierdooier 1
  • bloem 150 g
  • maïzena 100 g
  • dragon 5 takjes
  • de schil van een 1/2 citroen
  • volle vloeibare room 1 eetlepel(s)
  • boter
  • zout & peper
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gratin van gnocchi van zoete aardappel met raclettekaas Le Rustique

30 minuten

Toast met tomaten, champignons en Caprice des Dieux

Toast met tomaten, champignons en Caprice des Dieux Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 8 sneetjes
  • boerenbrood 4 sneetjes
  • roze radijsjes 4
  • mosterdzaadjes 2 koofielepels
  • peper 2 snuifjes
  • fleur de sel 2 koffielepels
  • olijfolie 4 eetlepels
  • komkommer 12 sneetjes
  • uien 2
  • kappertjes 8
  • parijse champignons 4
  • rucola 2 bosjes
  • kerstomaten 8
  • teentjes look 2
1. Wrijf de knoflook over het brood uit.
2. Toast het brood goudbruin in de oven.
3. Snijd de kerstomaten in twee of in vier.
4. Snijd de Parijse champignons in plakjes.
5. Vermeng de olijfolie, fleur de sel, peper en mosterdzaadjes.
6. Schik de Caprice de Dieux op het getoaste brood, vervolgens de groenten en de slablaadjes. Werk af met een scheutje olie met mosterdzaad. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Toast met tomaten, champignons en Caprice des Dieux

10 minuten

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten, vijgen en rauwe ham

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten, vijgen en rauwe ham een picknick Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 1
  • Rauwe ham 8 sneetjes
  • Verse vijgen 3
  • Ciabatta 1
  • Gehakte noten 4 koffielepels
  • Notenolie 2 koffielepels
1. Snijd een ciabattabrood in de lengte doormidden.
2. Sprenkel wat walnootolie over het broodkruim.
3. Voeg rauwe ham, sneetjes Caprice des Dieux en verse vijgen toe.
4. Bestrooi met kleine stukjes walnoot.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten, vijgen en rauwe ham

10 minuten

Kidnapper bruschetta’s met Chaumes

Kidnapper bruschetta’s met Chaumes een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chaumes sneetjes 150 g
  • boerenbrood 4 sneetjes
  • ontvette rauwe ham 4 sneetjes
  • tomaten 4
  • peultjes 200 g
  • teentjes look 2
  • olijfolie 2 eetlepels
  • citroensap 1 eetlepel
  • peterselie 2 eetlepels
  • grof zout 1 snuifje
  • peper 1 snuifje
  • kikkererwten natuur 200 g
1. Warm de oven voor op 150 °C (th. 5). Trek de draden van de verse peultjes (bij diepgevroren peultjes is dat al gebeurd).
2. Breng een kookpan met gezouten water aan de kook, doe de peultjes erin en laat ze 7 à 8 min. koken: ze moeten licht knapperig blijven.
3. Laat ze uitlekken, laat ze afkoelen onder koud stromend water en doe ze in een slakom.
4. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of onder de grill. Pel de teentjes knoflook en wrijf de sneetjes brood in met een van de twee.
5. Snijd de tomaten in plakjes en schik ze op het geroosterd brood. Snijd de ham in reepjes en verdeel deze eveneens over het brood. Leg er plakken Chaumes op. Zet 4 min. in de oven (tot de kaas net begint te smelten).
6. Meng het citroensap, de olijfolie en 1 eetl. water in een kom. Breng op smaak met peper. Doe het resterende, gehakte, lookteentje en de peterselie erbij. Giet deze saus over de peultjes.
7. Serveer de bruschetta’s met de peultjessalade vermengd met kikkererwten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kidnapper bruschetta’s met Chaumes

10 minuten

Tartiflette met camembert Le Rustique

Tartiflette met camembert Le Rustique Ingrediënten
  • Camembert Le Rustique 1
  • aardappelen 1 kg
  • uien 2
  • boter 40 g
  • gerookte spekjes 200 g
  • vloeibare room 10 cl
  • zout 1 snuifje
  • peper 1 snuifje
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tartiflette met camembert Le Rustique

30 minuten

Minitaartjes met Chavroux en kersenjam

Minitaartjes met Chavroux en kersenjam een aperitief Ingrediënten
  • bûche Chavroux 1
  • kersenjam 60 g
  • ei 1
  • geschaafde amandelen
  • peper
  • verse tijm
  • lapjes bladerdeeg 2 vierkante
1. Vwarm de oven voor op t. 6 - 180 °C.
2. Snijd de lapjes bladerdeeg in vier. Bekleed de grilplaat van de oven met bakpapier en leg de vierkantjes bladerdeeg er op. Strijk de randen in met geklopt ei en verdeel 1 koffielepel kersenjam over elk vierkantje.
3. Verwijder de korst van de uiteinden van de bûche Chavroux en snijd hem in 8 plakjes. Schik deze op de bladerdeegjes, strooi er peper over, een beetje vers geplukte tijm en bestrooi met de geschaafde amandelen.
4. Laat ongeveer 10 min. goudbruin kleuren in de oven.
5. Even laten afkoelen voor het serveren.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Minitaartjes met Chavroux en kersenjam

10 minuten

Aubergines met Brie Le Rustique, rauwe ham en rozemarijn

Aubergines met Brie Le Rustique, rauwe ham en rozemarijn een aperitief Ingrediënten
  • Brie Le Rustique 1
  • aubergines 2 grote
  • raw ham (Serrano ou Bayonne) 6 sneetjes
  • rozemarijn 12 verse takjes
  • olijfolie
  • zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Aubergines met Brie Le Rustique, rauwe ham en rozemarijn

60 minuten