I Love Cheese

Laatste recept

Passadillas

  • 25min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
363 recepten gevonden

Omgevouwen omelet met Passendale Classic

Omgevouwen omelet met Passendale Classic Ingrediënten
  • Passendale Classic 12 sneetjes
  • Boter 100 g
  • Nootmuskaat 2 snufje
  • Zout en peper
  • Eieren 12
1. Breek de eieren in een kom, voeg het zout, de peper en de nootmuskaat toe en klop los met een vork.
2. Laat de boter op een matig vuur smelten in een pan met antikleeflaag.
3. Giet er de eieren in en blijf ongeveer 1 min roeren met de vork.
4. Strijk de omelet uit in de pan en leg de sneetjes Passendale in het midden.
5. Vouw de omelet toe en dien op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Omgevouwen omelet met Passendale Classic

10 minuten

Aardappeltaart met Passendale Classic

Aardappeltaart met Passendale Classic een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Passendale in blok 150 g
  • Boter 50 g
  • Bintje-aardappelen 5
  • lente-uitjes 1 bundeltje
  • Nootmuskaat
  • Graanmosterd 3 eetlepels
1. Schil en rasp de aardappelen boven een kom en voeg de nootmuskaat, de Passendale in blokjes, de fijngehakte lente-uitjes en de mosterd toe.
2. Laat de boter op een laag vuur smelten in een pan.
3. Doe er de aardappelmix bij en druk goed aan om een dikke pannenkoek te vormen.
4. Bak iedere kant 10 min op een matig vuur.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Aardappeltaart met Passendale Classic

30 minuten

Croque Monsieur met Camembert le Rustique

Croque Monsieur met Camembert le Rustique een picknick Ingrediënten
  • Camembert Le Rustique 1
  • Sneetjes brood 8
  • Sneetjes brood 1
  • Oogde tomaten 16
  • Plakjes bacon 8
  • Mosterd op grootmoeders wijze
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Croque Monsieur met Camembert le Rustique

10 minuten

Camembert Le Rustique met rozemarijn en look

Camembert Le Rustique met rozemarijn en look Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Camembert Le Rustique 1
  • Teentjes look 2
  • Takjes verse rozemarijn 4
  • Stokbrood 1
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Camembert Le Rustique met rozemarijn en look

10 minuten

Brie Le Rustique met honing, vijgen en walnoten

Brie Le Rustique met honing, vijgen en walnoten een aperitief Ingrediënten
  • Brie Le Rustique 1
  • Honing 1 koffielepel
  • Walnoten
  • Vijgen
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Brie Le Rustique met honing, vijgen en walnoten

10 minuten

Camembert Le Rustique met honing en walnoten

Camembert Le Rustique met honing en walnoten een aperitief Ingrediënten
  • Camembert Le Rustique 1
  • Broodjes naar keuze
  • Honing 1 koffielepel
  • Stukjes walnoot 3
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Camembert Le Rustique met honing en walnoten

10 minuten

Pasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons

Pasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 1
  • Pasta naar keuze 400 g
  • Ui, fijngesnipperd 1
  • Broccoli 1
  • Champignons, in schijfjes gesneden 500 g
  • Boter
  • Room 250 ml
  • Poederbouillon (groenten) 1 koffielepel
  • Zwarte peper
  • Tijmblaadjes
1. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
2. Breng water aan de kook en kook de broccoli gaar (ongeveer 10 minuten). Giet af en laat goed uitlekken.
3. Verhit een klont boter in een braadpan en stoof de uisnippers glazig. Doe er de schijfjes champignons bij en bak nog een 10-tal minuten op een zacht vuurtje.
4. Giet de room bij de gebakken champignons en kruid met een lepel poederbouillon en flink wat peper. Laat de champignonroomsaus wat indikken op een zacht vuurtje.
5. Schep de pasta en broccoli in een grote mengkom en overgiet met de champignonroomsaus. Meng goed. Verdeel de pasta over 4 diepe borden.
6. Leg op elk bord 3 sneetjes Caprice des Dieux. Kruid de kaas eventueel met extra peper en tijm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 590 Energie (kcal) 141 Vetten (g) 7.5 Verzadigde vetzuren (g) 4.7 Koolhydraten (g) 13 Suikers (g) 1.2 Voedingsvezels (g) 1.2 Eiwitten (g) 4.6 Zout (g) 0.26

Pasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons

30 minuten

Quesadilla’s met raclettekaas Le Rustique en groenten

Quesadilla’s met raclettekaas Le Rustique en groenten een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Raclette Le Rustique 12 sneetjes
  • Courgette 1
  • Tortilla's 8
  • Pâtes (bv. elleboogjes) 125 g
  • Basilicum 1 pot
  • Spinazie 200 g
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quesadilla’s met raclettekaas Le Rustique en groenten

30 minuten

Tartiflette met Le Rustique Raclette, zoete aardappelen en chorizo

Tartiflette met Le Rustique Raclette, zoete aardappelen en chorizo Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Le Rustique Raclette Natuur 1 pakje (420g)
  • Chorizo (zacht of pikant, naar keuze) 300 g
  • Zoete aardappelen 600 g
  • Vastkokende aardappelen 600 g
  • Uien 2
  • Zoete witte wijn 15 cl
  • Room 15 cl
  • Olijfolie 1 eetlepel
  • Gedroogde oregano 1 afgestreken eetlepel
  • Peper
1. Kook de zoete aardappelen en gewone aardappelen met de schil er nog aan (je kunt ze stomen, koken in water of in de microgolfoven). Ze moeten wel een beetje stevig blijven.
2. Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 7).
3. Hak de uien fijn en fruit ze op laag vuur in een braadpan met olie in.
4. Trek het vel van de chorizo en snij de worst in schijfjes. Doe ze in de braadpan, bestrooi met oregano en bak 5 min op matig vuur. Giet er de witte wijn bij en laat voor 1/3 inkoken op hoog vuur. Voeg de room toe, kruid met peper en neem van het vuur.
5. Schil de aardappelen (gewone en zoete), snij ze in halve schijfjes en doe ze in de braadpan. Roer goed.
6. Giet de bereiding in een grote ovenschaal en leg er de racletteplakjes op, twee per twee op elkaar (afhankelijk van de grootte van de schotel kun je een deel van de racletteplakjes in het midden van de schotel steken). Laat 15 min kleuren in de oven.
7. Dien warm op met een grote kom sla.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 841 Energie (kcal) 201 Vetten (g) 14 Verzadigde vetzuren (g) 7.7 Koolhydraten (g) 8.4 Suikers (g) 2 Voedingsvezels (g) 1.4 Eiwitten (g) 9.6 Zout (g) 0.59

Tartiflette met Le Rustique Raclette, zoete aardappelen en chorizo

30 minuten

Champignons gevuld met Chaumes en peterselie

Champignons gevuld met Chaumes en peterselie Ingrediënten
  • Chaumes 120 g
  • Champignons 250 g
  • Takjes bladpeterselie 4
  • Oudbakken brood (of panko) 20 g
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Zout & peper
1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
2. Borstel de champignons en wrijf ze af met keukenpapier (maak ze niet nat). Verwijder de voetjes en hol de champignons wat uit met een bolletjeslepel. Leg ze op een ovenschaal, besprenkel ze met 1 eetlepel olie en vermeng.
3. Hak de peterselieblaadjes en het brood fijn. Vermeng met 1 eetlepel olie, zout en peper. Vul de champignonhoedjes met deze bereiding en druk een beetje aan. Plaats 12 min in de oven.
4. Snij het Chaumes in blokjes Prik ze met een tandenstoker op de champignons en zet ze nog 2-3 minuten in de oven.
5. Dien warm op als aperitiefhapje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 710 Energie (kcal) 170 Vetten (g) 13 Verzadigde vetzuren (g) 5.8 Koolhydraten (g) 4 Suikers (g) 0.3 Voedingsvezels (g) 1.2 Eiwitten (g) 8.5 Zout (g) 0.95

Champignons gevuld met Chaumes en peterselie

30 minuten

Kipfilets gevuld met Chavroux en wortelgroenten met honing en sinaasappel

Kipfilets gevuld met Chavroux en wortelgroenten met honing en sinaasappel Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Gerijpte Chavroux bûche 1
  • Kipfilets 4
  • Wortelgroenten naar keuze (wortelen, pastinaken, raapjes enz.) 800g - 1 kg
  • Grote sinaasappel 1
  • Vloeibare honing 1dl + 2 eetlepels
  • Sojasaus 2 eetlepels
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Verse tijm
  • Zout & peper 9
1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
2. Schil de groenten en snij in staafjes (wortelen en pastinaken) of kwartjes (raapjes). Spreid ze uit over een grote ovenschotel, voeg de olijfolie toe, vermeng en dek af met aluminiumfolie. Plaats 20 min in de oven.
3. Pers ondertussen 1 dl sinaasappelsap en vermeng met 1 dl honing en de sojasaus, tot je een gladde marinade hebt. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
4. Snij het stronkje Chavroux in twee. Snij één helft in 6 schijfjes.
5. Snij de kipfilets in het dikste deel in om een buideltje te vormen. Steek een half schijfje Chavroux in het spits toelopende deel en een volledig schijfje in het breedste deel. Sluit de filets met een tandenstoker en leg ze in de schotel. Besprenkel alles met de marinade en bestrooi met tijmblaadjes. Plaats 15 min in de oven, zonder af te dekken. Bedruip de kip zo nu en dan en schep dan ook de groenten even om.
6. Verwarm de grill van de oven voor. Snij de rest van de Chavroux in 4 dikke schijfjes en leg ze in de schotel. Besprenkel de kaas en de kip met de rest van de honing. Laat 5 min kleuren onder de grill (hou goed in de gaten).
7. Dien heet op met een slaatje en/of bulgur.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kipfilets gevuld met Chavroux en wortelgroenten met honing en sinaasappel

30 minuten

Kip en prei gratin met Chaumes

Kip en prei gratin met Chaumes Ingrediënten
  • Chaumes 200 g
  • Boter 3 eetlepels
  • Prei, in dunne ringen 4 stuks
  • Kippenborsten, in duimdikke plakken 6
  • Room of kippenbouillon 125 ml
  • Dijon mosterd 2 theelepels
  • Worcestershire saus 2 theelepels
  • Cayennepeper 0.5 theelepel
  • Tijmblaadjes 1 theelepel
  • Versgemalen zwarte peper en zout, naar smaak
1. Verhit de boter in een pan en voeg de prei toe. Kruid met peper en zout. Bak op een laag vuur, terwijl je af en toe roert, gedurende ca. 15 min.
2. Snij de kip, terwijl de prei aan het garen is, en bestrijk met het mengsel van mosterd, worcestershiresaus, cayenne, tijm en zout. Laat de kip gedurende 10 min trekken, terwijl je de prei bakt.
3. Haal de gebakken prei van het vuur en meng er room en kippenbouillon onder. Verdeel de preiringen in een gelijke laag op de bodem van een ovenschaal.
4. Schik de kip op de preimengeling. Verwijder de korst van de Chaumes en snijd in plakjes. Leg die over de kip. De gratin kan tot aan deze stap op voorhand klaargemaakt worden en kan gedurende enkele uren in de koeling bewaard worden.
5. Verwarm de oven voor op 180° C, wanneer je de gratin wil afbakken. Bak tot de kip volledig gaar is en de kaaskorst goudbruin is. Dit duurt ca. 1 uur. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie, wanneer de kaas te snel kleurt.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 559 Energie (kcal) 134 Vetten (g) 6.9 Verzadigde vetzuren (g) 4.2 Koolhydraten (g) 2.6 Suikers (g) 2.5 Voedingsvezels (g) 0.8 Eiwitten (g) 14.9 Zout (g) 0.51

Kip en prei gratin met Chaumes

30 minuten

Quiche niçoise met Chavroux Bieslook

Quiche niçoise met Chavroux Bieslook Ingrediënten
  • Een piramide Chavroux Bieslook 1
  • Kruimeldeeg 1 rol
  • Tonijn in olijfolie (nettogewicht, uitgelekt): 150 g
  • Tomaten 3
  • Ontpitte groene en zwarte olijven in ringetjes 60 g
  • Lente-uitjes 3
  • Eiren 3
  • Melk 10 centiliter
  • Zout
1. Ontpit de tomaten, snij ze in stukjes, bestrooi met zout en laat 30 minuten uitzweten in een vergiet.
2. Verwarm de oven voor op gasstand 6 of -180 °C.
3. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg.
4. Dep de tomaten voorzichtig af met keukenpapier. Doe er de licht verkruimelde tonijn, de fijngehakte lente-uitjes (wit + 2/3 van het groen) en de olijvenringetjes bij. Vermeng en schep op de taartbodem.
5. Roer de Chavroux onder de eieren en de melk. Giet over de vorige mix en schuif in de oven. Laat 30 min bakken.
6. Dien warm op, met een slaatje, als voor- of hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quiche niçoise met Chavroux Bieslook

60 minuten

Gemarineerde watermeloen met Crème van Passendale Fruitig van sterrenchef Franky Vanderhaeghe

Gemarineerde watermeloen met Crème van Passendale Fruitig van sterrenchef Franky Vanderhaeghe Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Passendale Fruitig 75 g
  • Melk 150 ml
  • Kappa of agaragar 1.5 gr
  • 1/4 watermeloen ( voor 4 pers.)
  • Chardonnayazijn 1/2 soeplepel 
  • Tomaten 1
  • Dragon
  • Olijfolie
  • Sjalot
  • Verse muntblaadjes
  • Peper en zout
1. De watermeloen snijden en 2 dikke schijven van ca. 6 cm overhouden om elk in 4 gelijke stukken te snijden en ontdoen van de pitjes. Daarna vacuüm verpakken met ca. 1 soeplepel chardonnayazijn (witte wijnazijn kan ook) per schijf. Door deze combinatie ca. 1 nacht vacuüm te laten trekken, bekom je een vleesstructuur. Vervolgens in de gewenste vormpjes snijden.
2. Salsa van tomaat: De tomaat pellen en ontdoen van de pitjes om in brunoise te snijden, te mengen met wat gesneden dragon, olijfolie, sjalot en een paar druppeltjes witte wijnazijn, en af te smaken met peper en zout.
3. Crème van kaas: Benodigdheden: 300 ml melk, 150 gr Passendale Fruitig, 3 gr kappa of agaragar. De ingrediënten samen opkoken en uitstorten op een plaat. Vervolgens laten afkoelen in de frigo. Als alles is opgesteven, mooi glad mixen in de thermomix of cutter. Afsmaken met wat peper en zout, en in een spuitzakje storten om een puntje te spuiten.
4. Muntpoeder: muntblaadjes drogen in de oven op 80°C tot ze mooi gedroogd zijn, om ze vervolgens fijn te cutteren.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gemarineerde watermeloen met Crème van Passendale Fruitig van sterrenchef Franky Vanderhaeghe

30 minuten

Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma

Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma Ingrediënten
  • St Môret 1 pakje
  • Melk 1 dl
  • Room 1 dl
  • Witte pepper & zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma

60 minuten

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes Ingrediënten
  • Chaumes sneetjes 1 verpakking
  • Groene asperges 250 g
  • Witte asperges 250 g
  • Parmaham 140 g
  • Maizena 2 eetlepels
  • Volle melk 400 ml
  • Eieren 6
  • Verse peper van de molen
  • Zout
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Reinig de asperges : - Snijd de harde onderkant van de groene asperges en schil eventueel een stukje van onderkant, als ze wat droog of houtig aanvoelen. - Schil de witte asperges.
3. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ca. 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
4. Roer in een kom de maizena met een beetje melk tot een papje. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
5. Schenk het eimengsel in de ovenschaal en leg de asperges en Parmaham in het eimengsel. Leg de plakken Chaumes erop en kruid met versgemalen peper van de molen.
6. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes

30 minuten