Bezig met laden
363 recepten gevonden
Omgevouwen omelet met Passendale Classic
Charlin Ingrediënten- Passendale Classic 12 sneetjes
- Boter 100 g
- Nootmuskaat 2 snufje
- Zout en peper
- Eieren 12
2. Laat de boter op een matig vuur smelten in een pan met antikleeflaag.
3. Giet er de eieren in en blijf ongeveer 1 min roeren met de vork.
4. Strijk de omelet uit in de pan en leg de sneetjes Passendale in het midden.
5. Vouw de omelet toe en dien op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Omgevouwen omelet met Passendale Classic
10 minutenAardappeltaart met Passendale Classic
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Passendale in blok 150 g
- Boter 50 g
- Bintje-aardappelen 5
- lente-uitjes 1 bundeltje
- Nootmuskaat
- Graanmosterd 3 eetlepels
2. Laat de boter op een laag vuur smelten in een pan.
3. Doe er de aardappelmix bij en druk goed aan om een dikke pannenkoek te vormen.
4. Bak iedere kant 10 min op een matig vuur.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Aardappeltaart met Passendale Classic
30 minutenCroque Monsieur met Camembert le Rustique
Charlin een picknick Ingrediënten- Camembert Le Rustique 1
- Sneetjes brood 8
- Sneetjes brood 1
- Oogde tomaten 16
- Plakjes bacon 8
- Mosterd op grootmoeders wijze
Croque Monsieur met Camembert le Rustique
10 minutenCamembert Le Rustique met rozemarijn en look
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- Camembert Le Rustique 1
- Teentjes look 2
- Takjes verse rozemarijn 4
- Stokbrood 1
Camembert Le Rustique met rozemarijn en look
10 minutenBrie Le Rustique met honing, vijgen en walnoten
Charlin een aperitief Ingrediënten- Brie Le Rustique 1
- Honing 1 koffielepel
- Walnoten
- Vijgen
Brie Le Rustique met honing, vijgen en walnoten
10 minutenCamembert Le Rustique met honing en walnoten
Charlin een aperitief Ingrediënten- Camembert Le Rustique 1
- Broodjes naar keuze
- Honing 1 koffielepel
- Stukjes walnoot 3
Camembert Le Rustique met honing en walnoten
10 minutenPasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons
Charlin Ingrediënten- Caprice des Dieux 1
- Pasta naar keuze 400 g
- Ui, fijngesnipperd 1
- Broccoli 1
- Champignons, in schijfjes gesneden 500 g
- Boter
- Room 250 ml
- Poederbouillon (groenten) 1 koffielepel
- Zwarte peper
- Tijmblaadjes
2. Breng water aan de kook en kook de broccoli gaar (ongeveer 10 minuten). Giet af en laat goed uitlekken.
3. Verhit een klont boter in een braadpan en stoof de uisnippers glazig. Doe er de schijfjes champignons bij en bak nog een 10-tal minuten op een zacht vuurtje.
4. Giet de room bij de gebakken champignons en kruid met een lepel poederbouillon en flink wat peper. Laat de champignonroomsaus wat indikken op een zacht vuurtje.
5. Schep de pasta en broccoli in een grote mengkom en overgiet met de champignonroomsaus. Meng goed. Verdeel de pasta over 4 diepe borden.
6. Leg op elk bord 3 sneetjes Caprice des Dieux. Kruid de kaas eventueel met extra peper en tijm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 590
Energie (kcal) 141
Vetten (g) 7.5
Verzadigde vetzuren (g) 4.7
Koolhydraten (g) 13
Suikers (g) 1.2
Voedingsvezels (g) 1.2
Eiwitten (g) 4.6
Zout (g) 0.26
Pasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons
30 minutenQuesadilla’s met raclettekaas Le Rustique en groenten
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Raclette Le Rustique 12 sneetjes
- Courgette 1
- Tortilla's 8
- Pâtes (bv. elleboogjes) 125 g
- Basilicum 1 pot
- Spinazie 200 g
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Quesadilla’s met raclettekaas Le Rustique en groenten
30 minutenTartiflette met Le Rustique Raclette, zoete aardappelen en chorizo
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- Le Rustique Raclette Natuur 1 pakje (420g)
- Chorizo (zacht of pikant, naar keuze) 300 g
- Zoete aardappelen 600 g
- Vastkokende aardappelen 600 g
- Uien 2
- Zoete witte wijn 15 cl
- Room 15 cl
- Olijfolie 1 eetlepel
- Gedroogde oregano 1 afgestreken eetlepel
- Peper
2. Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 7).
3. Hak de uien fijn en fruit ze op laag vuur in een braadpan met olie in.
4. Trek het vel van de chorizo en snij de worst in schijfjes. Doe ze in de braadpan, bestrooi met oregano en bak 5 min op matig vuur. Giet er de witte wijn bij en laat voor 1/3 inkoken op hoog vuur. Voeg de room toe, kruid met peper en neem van het vuur.
5. Schil de aardappelen (gewone en zoete), snij ze in halve schijfjes en doe ze in de braadpan. Roer goed.
6. Giet de bereiding in een grote ovenschaal en leg er de racletteplakjes op, twee per twee op elkaar (afhankelijk van de grootte van de schotel kun je een deel van de racletteplakjes in het midden van de schotel steken). Laat 15 min kleuren in de oven.
7. Dien warm op met een grote kom sla.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 841
Energie (kcal) 201
Vetten (g) 14
Verzadigde vetzuren (g) 7.7
Koolhydraten (g) 8.4
Suikers (g) 2
Voedingsvezels (g) 1.4
Eiwitten (g) 9.6
Zout (g) 0.59
Tartiflette met Le Rustique Raclette, zoete aardappelen en chorizo
30 minutenChampignons gevuld met Chaumes en peterselie
Charlin Ingrediënten- Chaumes 120 g
- Champignons 250 g
- Takjes bladpeterselie 4
- Oudbakken brood (of panko) 20 g
- Olijfolie 2 eetlepels
- Zout & peper
2. Borstel de champignons en wrijf ze af met keukenpapier (maak ze niet nat). Verwijder de voetjes en hol de champignons wat uit met een bolletjeslepel. Leg ze op een ovenschaal, besprenkel ze met 1 eetlepel olie en vermeng.
3. Hak de peterselieblaadjes en het brood fijn. Vermeng met 1 eetlepel olie, zout en peper. Vul de champignonhoedjes met deze bereiding en druk een beetje aan. Plaats 12 min in de oven.
4. Snij het Chaumes in blokjes Prik ze met een tandenstoker op de champignons en zet ze nog 2-3 minuten in de oven.
5. Dien warm op als aperitiefhapje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 710
Energie (kcal) 170
Vetten (g) 13
Verzadigde vetzuren (g) 5.8
Koolhydraten (g) 4
Suikers (g) 0.3
Voedingsvezels (g) 1.2
Eiwitten (g) 8.5
Zout (g) 0.95
Champignons gevuld met Chaumes en peterselie
30 minutenKipfilets gevuld met Chavroux en wortelgroenten met honing en sinaasappel
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- Gerijpte Chavroux bûche 1
- Kipfilets 4
- Wortelgroenten naar keuze (wortelen, pastinaken, raapjes enz.) 800g - 1 kg
- Grote sinaasappel 1
- Vloeibare honing 1dl + 2 eetlepels
- Sojasaus 2 eetlepels
- Olijfolie 2 eetlepels
- Verse tijm
- Zout & peper 9
2. Schil de groenten en snij in staafjes (wortelen en pastinaken) of kwartjes (raapjes). Spreid ze uit over een grote ovenschotel, voeg de olijfolie toe, vermeng en dek af met aluminiumfolie. Plaats 20 min in de oven.
3. Pers ondertussen 1 dl sinaasappelsap en vermeng met 1 dl honing en de sojasaus, tot je een gladde marinade hebt. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
4. Snij het stronkje Chavroux in twee. Snij één helft in 6 schijfjes.
5. Snij de kipfilets in het dikste deel in om een buideltje te vormen. Steek een half schijfje Chavroux in het spits toelopende deel en een volledig schijfje in het breedste deel. Sluit de filets met een tandenstoker en leg ze in de schotel. Besprenkel alles met de marinade en bestrooi met tijmblaadjes. Plaats 15 min in de oven, zonder af te dekken. Bedruip de kip zo nu en dan en schep dan ook de groenten even om.
6. Verwarm de grill van de oven voor. Snij de rest van de Chavroux in 4 dikke schijfjes en leg ze in de schotel. Besprenkel de kaas en de kip met de rest van de honing. Laat 5 min kleuren onder de grill (hou goed in de gaten).
7. Dien heet op met een slaatje en/of bulgur.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kipfilets gevuld met Chavroux en wortelgroenten met honing en sinaasappel
30 minutenKip en prei gratin met Chaumes
Charlin Ingrediënten- Chaumes 200 g
- Boter 3 eetlepels
- Prei, in dunne ringen 4 stuks
- Kippenborsten, in duimdikke plakken 6
- Room of kippenbouillon 125 ml
- Dijon mosterd 2 theelepels
- Worcestershire saus 2 theelepels
- Cayennepeper 0.5 theelepel
- Tijmblaadjes 1 theelepel
- Versgemalen zwarte peper en zout, naar smaak
2. Snij de kip, terwijl de prei aan het garen is, en bestrijk met het mengsel van mosterd, worcestershiresaus, cayenne, tijm en zout. Laat de kip gedurende 10 min trekken, terwijl je de prei bakt.
3. Haal de gebakken prei van het vuur en meng er room en kippenbouillon onder. Verdeel de preiringen in een gelijke laag op de bodem van een ovenschaal.
4. Schik de kip op de preimengeling. Verwijder de korst van de Chaumes en snijd in plakjes. Leg die over de kip. De gratin kan tot aan deze stap op voorhand klaargemaakt worden en kan gedurende enkele uren in de koeling bewaard worden.
5. Verwarm de oven voor op 180° C, wanneer je de gratin wil afbakken. Bak tot de kip volledig gaar is en de kaaskorst goudbruin is. Dit duurt ca. 1 uur. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie, wanneer de kaas te snel kleurt.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 559
Energie (kcal) 134
Vetten (g) 6.9
Verzadigde vetzuren (g) 4.2
Koolhydraten (g) 2.6
Suikers (g) 2.5
Voedingsvezels (g) 0.8
Eiwitten (g) 14.9
Zout (g) 0.51
Kip en prei gratin met Chaumes
30 minutenQuiche niçoise met Chavroux Bieslook
Charlin Ingrediënten- Een piramide Chavroux Bieslook 1
- Kruimeldeeg 1 rol
- Tonijn in olijfolie (nettogewicht, uitgelekt): 150 g
- Tomaten 3
- Ontpitte groene en zwarte olijven in ringetjes 60 g
- Lente-uitjes 3
- Eiren 3
- Melk 10 centiliter
- Zout
2. Verwarm de oven voor op gasstand 6 of -180 °C.
3. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg.
4. Dep de tomaten voorzichtig af met keukenpapier. Doe er de licht verkruimelde tonijn, de fijngehakte lente-uitjes (wit + 2/3 van het groen) en de olijvenringetjes bij. Vermeng en schep op de taartbodem.
5. Roer de Chavroux onder de eieren en de melk. Giet over de vorige mix en schuif in de oven. Laat 30 min bakken.
6. Dien warm op, met een slaatje, als voor- of hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Quiche niçoise met Chavroux Bieslook
60 minutenGemarineerde watermeloen met Crème van Passendale Fruitig van sterrenchef Franky Vanderhaeghe
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- Passendale Fruitig 75 g
- Melk 150 ml
- Kappa of agaragar 1.5 gr
- 1/4 watermeloen ( voor 4 pers.)
- Chardonnayazijn 1/2 soeplepel
- Tomaten 1
- Dragon
- Olijfolie
- Sjalot
- Verse muntblaadjes
- Peper en zout
2. Salsa van tomaat: De tomaat pellen en ontdoen van de pitjes om in brunoise te snijden, te mengen met wat gesneden dragon, olijfolie, sjalot en een paar druppeltjes witte wijnazijn, en af te smaken met peper en zout.
3. Crème van kaas: Benodigdheden: 300 ml melk, 150 gr Passendale Fruitig, 3 gr kappa of agaragar. De ingrediënten samen opkoken en uitstorten op een plaat. Vervolgens laten afkoelen in de frigo. Als alles is opgesteven, mooi glad mixen in de thermomix of cutter. Afsmaken met wat peper en zout, en in een spuitzakje storten om een puntje te spuiten.
4. Muntpoeder: muntblaadjes drogen in de oven op 80°C tot ze mooi gedroogd zijn, om ze vervolgens fijn te cutteren.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gemarineerde watermeloen met Crème van Passendale Fruitig van sterrenchef Franky Vanderhaeghe
30 minutenZalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma
Charlin Ingrediënten- St Môret 1 pakje
- Melk 1 dl
- Room 1 dl
- Witte pepper & zout
Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma
60 minutenClafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes
Charlin Ingrediënten- Chaumes sneetjes 1 verpakking
- Groene asperges 250 g
- Witte asperges 250 g
- Parmaham 140 g
- Maizena 2 eetlepels
- Volle melk 400 ml
- Eieren 6
- Verse peper van de molen
- Zout
2. Reinig de asperges : - Snijd de harde onderkant van de groene asperges en schil eventueel een stukje van onderkant, als ze wat droog of houtig aanvoelen. - Schil de witte asperges.
3. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ca. 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
4. Roer in een kom de maizena met een beetje melk tot een papje. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
5. Schenk het eimengsel in de ovenschaal en leg de asperges en Parmaham in het eimengsel. Leg de plakken Chaumes erop en kruid met versgemalen peper van de molen.
6. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)