I Love Cheese

Laatste recept

Passadillas

  • 25min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
363 recepten gevonden

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten en honing

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten en honing Ingrediënten
  • Caprice des DIeux 1
  • Ciabatta 1
  • Kerstomaatjes 16
  • Honing 2 eetlepels
  • Olijfolie
  • Groene of zwarte olijven
  • Rozemarijn
1. Bak kort wat kerstomaatjes en enkele olijven met een beetje olijfolie, honing en rozemarijn.
2. Leg sneetjes Caprice des Dieux op brood, schep er de bereiding uit de pan op en laat smaken!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten en honing

10 minuten

Pavlova met St Môret

Pavlova met St Môret een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Rietsuiker 75 g
  • Eiwit 37.5 g
  • Sinaasappelsap 120 g
  • Honing 15 g
  • Vanille 6 g
  • Kaneel 0.5 g
  • Rozemarijn 1.5 takjes
  • Mascarpone 50 g
  • St Môret natuur 150 g
  • Rietsuiker 25 g
  • Marinade 35 g
  • Sinaasappels: 1/2 à vif gesneden, 1/2 in schijfjes gesneden met schil 1
  • Pompelmoes, à vif gesneden 0.25
  • Granaatappel (pitjes) sommige pitjes
  • Rozemarijn 1 takjes
  • Kleine stukjes meringue
1. Op een bakplaat met bakpapier de rietsuiker op een hoopje plaatsen, laat deze voor 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C opwarmen. Zet de ventilator zo laag mogelijk, anders wordt de suiker weggeblazen.
2. In een keukenrobot eiwit opkloppen met rietsuiker (op maximale kracht). De warme suiker straalsgewijs bij de opgeklopte suiker gieten en vervolgens een 25-tal minuten kloppen tot het eiwit een stevige structuur heeft en afgekoeld is
3. Een grote ring aftekenen op bakpapier
4. In roosjes 8 grote hoopjes spuiten in een krans, de hoopjes moeten aan elkaar raken
5. De pavlova 120 min op 110°C laten bakken, daarna laten afkoelen
6. Alle ingrediënten samen in een kookpotje een 2-tal min laten inkoken
7. Hou 70gr marinade opzij en giet de rest van de marinade over de gesneden pompelmoes en sinaasappel en laat 30 min marineren, liefst langer (overnachten bij voorkeur)
8. St Môret met de mascarpone en de suiker loskloppen (let op: niet te lang, anders wordt de crème te zacht)
9. Voeg de marinade toe aan de crème
10. Strijk de crème over de pavlova
11. Werk af met de sinaas en pompelmoes à vif gesneden en decoreer verder met enkele schijfjes met schil
12. Strooi er vervolgens granaatappelpitjes over, voeg rozemarijntakjes toe en een wolk poedersuiker
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 693 Energie (kcal) 166 Vetten (g) 7.1 Verzadigde vetzuren (g) 5.1 Koolhydraten (g) 21.8 Suikers (g) 21.6 Voedingsvezels (g) 0.7 Eiwitten (g) 3 Zout (g) 0.32

Pavlova met St Môret

80 minuten

St Môret swiss roll

St Môret swiss roll een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Eieren 3
  • Witte tarwebloem 70 g
  • Bakpoeder 3 g
  • Kristalsuiker 75 g
  • Geroosterde amandelschilfers 35 g
  • Crème :
  • Mascarpone 100 g
  • St Môret® natuur 200 g
  • Poedersuiker 30 g
  • Citroensap 10 g
  • Volle room (40% vet) 100 g
  • Zeste van citroen 0.25 citron
  • Confituur :
  • Blauwe bessen 80 g
  • Kristalsuiker 20 g
  • Water 4 g
1. In een keukenrobot de eitjes volledig opkloppen met de suiker tot een bleke massa (ruban)
2. Meng het bakpoeder en de bloem, zeef en voeg vervolgens bij het eimengsel
3. Laat rustig verder mengen in de robot
4. Leg een bakpapier op een bakplaat en strooi daarop de amandelschilfers
5. Strijk bovenop de amandelschifers 1150g beslag opens
6. Bak af in een oven op 175°C gedurende 15min
7. Haal direct nadat het gebak uit de oven komt, de biscuit uit de warme bakplaat en rol op in een goed uitgewrongen handdoek
8. Laten rusten tot de biscuit helemaal afgekoeld is
9. Klop de room op tot een stevige massa en zet in een potje aan de kant
10. Meng de St Môret, mascarpone en suiker in een keukenrobot met klopper
11. Voeg het citroensap en de zeste toe en meng er vervolgens de opgeklopte room onder
12. Zet de blauwe bessen samen met de suiker en het water op een matig vuur
13. Wanneer de massa begint te koken, met de staafmixer mixen
14. Laat verder inkoken op een laag vuur
15. Laat de confituur afkoelen
16. Rol de biscuit terug open
17. Strijk 450g van de crème op de helft van het biscuit uit en strijk daarover vervolgens 80g confituur
18. Rol de biscuit op
19. Meng bij de overige crème 10g confituur en spuit de crème op de bovenkant van de rol
20. Versier met kleine stukjes meringue, bosbes en braambes
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

St Môret swiss roll

80 minuten

Slaatje met appel en Caprice des Dieux

Slaatje met appel en Caprice des Dieux Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 160 g
  • Jonagold appel 300 g
  • Gewassen veldsla 200 g
  • Andijviesalade 200 g
  • Kleine oesterzwammen 200 g
  • Honing 30 g
  • Olijfolie 15 g
  • Verse rozemarijn, fijngehakt 10 g
  • Mosterd 10 g
  • Peper 3 g
1. Was de appel, maar schil hem niet. Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snij de appel nu in dunne plakjes.
2. Snij de Caprice des Dieux in dunne plakjes en hak de noten grof.
3. Schik een mix van de gewassen veldsla en andijviesalade in het midden van de borden.
4. Maak een krans van afwisselend plakjes appel en plakjes Caprice des Dieux rond de salade.
5. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak de oesterzwammen. Draai deze regelmatig om zodanig dat de champignons aan alle kanten mooi bruin worden.
6. Voeg de verse rozemarijn toe en breng het geheel op smaak met een snufje peper.
7. Doe voor de dressing de honing, de mosterd, 3 theelepels olijfolie in een kommetje en meng deze goed.
8. Giet de dressing over de appel-Caprice des Dieux krans en laat het enkele minuten intrekken.
9. Werk het geheel mooi af door er de gebakken oesterzwammen aan toe te voegen. Strooi er tot slot de grofgehakte noten (walnoten, hazelnoten, amandelnoten,…) over indien gewenst.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 101,3 Energie (kJ) 423,5 Vetten (g) 6,5 Verzadigde vetzuren (g) 3,4 Koolhydraten (g) 7,0 Suikers (g) 5,6 Voedingsvezels (g) 1,3 Eiwitten (g) 3,9 Zout (g) 0,3

Slaatje met appel en Caprice des Dieux

30 minuten

Cheesecake met St. Môret, speculaasbodem en karameltopping

Cheesecake met St. Môret, speculaasbodem en karameltopping een hoofdgerecht Ingrediënten
  • St. Môret 300 g
  • Eieren, (M-formaat) 2
  • Suiker 80 g
  • Bloem 1 el
  • Vanille-extract 1 tl
  • Speculaas 200 g
  • Boter 50 g
  • Suiker 100 g
  • Honing 1 el
  • Slagroom 75 ml
  • Boter 80 g
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 1549 Energie (kcal) 370 Vetten (g) 23.1 Verzadigde vetzuren (g) 14 Koolhydraten (g) 35.4 Suikers (g) 26.9 Voedingsvezels (g) 0.4 Eiwitten (g) 4.9 Zout (g) 0.6

Cheesecake met St. Môret, speculaasbodem en karameltopping

10 minuten

Boterham van Chaumes met appel en noten

Boterham van Chaumes met appel en noten Ingrediënten
  • Sneetjes Chaumes 4
  • Brood 4 sneetjes
  • Appel 1
  • gehakte noten
1. Leg sneetjes Chaumes op brood
2. Gevolgd door kleine blokjes appel en gehakte noten (naar keuze)om de boterham een krokante toets te geven
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterham van Chaumes met appel en noten

10 minuten

Camembert Le Rustique uit de oven met geroosterde paprika, rode ui en rozemarijn

Camembert Le Rustique uit de oven met geroosterde paprika, rode ui en rozemarijn een picknick Ingrediënten
  • Camembert Le Rustique 1
  • Stukken geroosterde paprika in olie 30 g
  • Rode ui 0.5
  • Takje rozemarijn 1
  • Peper of Espelettepeper
1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6). Hak het stuk rode ui fijn (ongeveer 1 el) en snij de paprika in kleine blokjes.
2. Verwijder alle papieren verpakkingen en leg de camembert in zijn houten doosje. Snij op 1 cm van de rand een ietwat puntig hoedje af. Schep de uien en paprika in het zo gevormde kuiltje en kruid met peper (of Espelettepeper) en rozemarijn. Zet het hoedje er weer op en sluit het doosje. Verpak het in een dubbele laag aluminiumfolie of bakpapier.
3. Schuif voor 15 tot 20 min in de oven, tot de camembert loperig is.
4. Dien meteen op en doop er stukjes brood in.
5. Dien op als voorgerecht, met een beetje sla (4 pers.), of als hoofdgerecht (voor 2 pers.), met een slaatje, charcuterie, augurkjes, uitjes enz.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 859 Energie (kcal) 205 Vetten (g) 15.3 Verzadigde vetzuren (g) 10.1 Koolhydraten (g) 1.4 Suikers (g) 0.6 Voedingsvezels (g) 0.6 Eiwitten (g) 15.4 Zout (g) 1.32

Camembert Le Rustique uit de oven met geroosterde paprika, rode ui en rozemarijn

10 minuten

Pittige maaltijdsoep met St Môret

Pittige maaltijdsoep met St Môret Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Schaaltje de St Môret 150 g
  • Americain natuur 250 g
  • Gele paprika 1
  • Kidneybonen (uitgelekt) 240 g
  • Tomatenblokjes 400 g
  • Tomatenpuree 70 g
  • Ui 1
  • Knoflook 1
  • Vetarme bouillon 2 blokjes
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Komijn, gemalen koriander en cayennepeper 1 theelepel
  • Verse koriander
  • Tabasco
  • Zout en peper
1. Fruit de fijngehakte ui en de filet americain in een stoofpan met olie in. Haal de bereiding regelmatig uit elkaar met een spatel om grote brokken te voorkomen.
2. Zodra het vlees gaar is, voeg je de in blokjes gesneden paprika, het geperste teentje knoflook en de specerijen toe. Roer 1 minuut. Doe er de tomaten en 3 maten water bij (1 maat = het lege blik). Doe er de verkruimelde bouillonblokjes en de tomatenpuree bij. Dek af en laat 15 min sudderen op laag vuur.
3. Giet de kidneybonen af en spoel ze onder koud water. Doe ze in de stoofpan en laat nog 2 minuten verder koken.
4. Prak de St Môret met een vork om hem wat zachter te maken.
5. Kruid de soep indien nodig bij en dien heet op. Schep een langwerpig balletje St Môret op ieder bord en bestrooi met fijngehakte, verse koriander. Zet de tabasco op tafel, om naar smaak te gebruiken. Lekker met knapperig brood!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 199 Energie (kcal) 49 Vetten (g) 2.1 Verzadigde vetzuren (g) 1 Koolhydraten (g) 3.1 Suikers (g) 1.6 Voedingsvezels (g) 0.9 Eiwitten (g) 3.8 Zout (g) 0.34

Pittige maaltijdsoep met St Môret

30 minuten

Boterham van het hoge Noorden met Passendale

Boterham van het hoge Noorden met Passendale Ingrediënten
  • Roggebrood of zuurdesembrood 4 dikke sneden
  • Wilde (of gerookte) zalm of gravad lax 4 plakjes
  • Passendale® Fruitig of Caractère 4 sneden
  • Halvolle smeerboter van Balade
  • * Voor de hummus van rode biet:
  • Cannellinibonen 400 g
  • Teentje look 1
  • Sjalot 0.5
  • Gekookte rode bieten 3
  • Tahinipasta 2 theelepels
  • Komijn 1 theelepel
  • Sap limoen of citroen 0.5
  • Zwarte peper en een snuifje zeezout
  • * Garnituren:
  • Je favoriete sla
  • Rode biet 100 g
  • Groene appel in brunoise 0,5
  • Olijfolie 1 koffielepel
  • wittewijnazijn 1 koffielepel
  • Zure room 2 eetlepels
  • Mirikswortelpasta 1 eetlepel
  • Lompviseitjes 1 koffielepel
  • Enkele druppels citroensap
  • Takjes verse dille
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterham van het hoge Noorden met Passendale

30 minuten

Smörrebröd met tonijn, groene asperges, gekarameliseerde ui en Passendale

Smörrebröd met tonijn, groene asperges, gekarameliseerde ui en Passendale een bijgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Passendale Caractère kaas 2 sneetjes
  • Roggebrood of boerenbrood 4 sneden
  • Voor de Tonijnsalade:
  • Goede tonijn in olijfolie 2 blikken
  • Mayonaise 2 el
  • Zure room 4 el
  • Mosterd van goede kwaliteit 2 el
  • Gerookt paprikapoeder 1 kl
  • Kappertjes 1 handvol
  • Rode ui fijngesnipperd 1
  • Grof zeezout en zwarte peper 1 snuifje
  • *Voor de dressing:
  • Mayonaise 1 el
  • Zure room 2 el
  • Sap en zeste 0.5 citroen
  • Zwarte peper & grof zeezout 1 snuifje
  • *Voor de Lollo Rossa sla (of krulandijvie):
  • Krop wassen én drogen 0,5
  • Voorzichtig mengen met 2 à 3 el van de dressing
  • De dressing 2 el
  • *Voor de gekaramelliseerde ui:
  • Ui flinterdun snijden met een mandoline 0,5
  • Dagelijkse roomboter van Balade (om te bakken) 1 el
  • Rodewijnazijn 1 el
1. Smeer de boterham royaal in met Balade smeerboter en bak af in een droge warme pan tot het  brood lichtbruin en knapperig wordt
2. Beleg het gebakken brood met een flinke laag tonijnsalade en leg daar bovenop een sneetje Passendale Caractère
3. Plaats de boterham even onder de grill tot de kaas versmolten is met de tonijnsalade
4. Vervolgens beleg je het brood met de asperges, de sla en een flinke laag gekaramelliseerde ui
5. Als finishing touch eindig je met een kl dressing, de foreleitjes, halve radijsjes en kervel.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Smörrebröd met tonijn, groene asperges, gekarameliseerde ui en Passendale

10 minuten

Pulled bread met Passendale

Pulled bread met Passendale een aperitief Ingrediënten
  • Groot rond brood (rogge of zuurdesem) niet gesneden 1
  • Passendale> Fruitig sneetjes 1 pakje
  • Passendale Classic bloc 1 pakje
  • Balade smeerboter
  • Dagelijkse roomboter van Balade (om te bakken)
  • Enkele takjes verse tijm
  • honing 1 el
  • Pecannoten grof gehakt 2 handjes
  • Parmaham (voor de vegetariërs zonder) 3 sneden
  • Veenbessen 1 handvol
1. Verwarm de oven op 180°C.
2. Snij met een kartelmes een kruispatroon in  het brood tot 2 cm van de bodem.
3. Bak de pecannoten licht aan in een droge pan.
4. Voeg 1 el dagelijkse Balade roomboter toe in de pan, enkele takjes verse tijm en 1-2 el honing.
5. Smeer de inkepingen genereus in met halfvolle Balade boter
6. Vul de holtes met gescheurde stukjes Passendale Fruitig, enkele takjes tijm en reepjes parmaham.
7. Vul het brood verder op met de veenbessen en de gebakken pecannoten (hou een restje op kant).
8. Verpak het brood in bakpapier en verwarm circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.
9. Neem het brood uit de oven, open het bakpapier en vul voorzichtig met de rest van de pecannoten en kleine blokjes Passendale Classic.
10. Bak het brood vervolgens (onbedekt) nog circa 5 minuten af tot de kaas gesmolten is en serveer het brood warm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pulled bread met Passendale

10 minuten

Croque hygge style met Passendale

Croque hygge style met Passendale een bijgerecht Ingrediënten
  • Wit brood in de lengte gesneden (bv. tijgerbrood) 5 sneetjes
  • Passendale Classic 1 pak
  • Balade smeerboter
  • Ovengebakken ham 5 sneetjes
  • *Extra garnituren:
  • Groene asperges (in bokaal) 190 g
  • Snippers lente-ui
  • *Voor de dressing:
  • Cashewnoten 100 g
  • Asperges 3
  • Sap van de asperges 1 dl
  • Sjalot
  • Grof zeezout en peper
1. Verwarm je oven voor op 180°C.
2. Verwijder de korsten en smeer de sneden brood in met Balade-boter.
3. Beleg die met een sneetje Passendale-kaas en een sneetje ovenham.
4. Garneer elke snee brood met 4 kleine asperges.
5. Rol elk belegd sneetje brood op en leg deze mooi naast elkaar in een ovenschaal.
6. Giet de dressing over het brood en rasp er Passendale Classic over.
7. Plaats 15 tot 20 minuten in de oven op 180°C.
8. Haal de bereiding uit de oven en werk af met lente-ui.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Croque hygge style met Passendale

10 minuten

Reykjavik rookie met Passendale

Reykjavik rookie met Passendale een picknick Ingrediënten
  • Donker brood (bv roggevolkorenbrood of zuurdesem) 4 dikke sneden
  • Passendale Lightesse kaas 4 sneden
  • Balade smeerboter
  • Komkommer in dunne linten gesneden 1
  • Avocado in partjes gesneden 0.5
  • Grijze garnalen 150 g
  • *Pesto van avocado (blend alle ingrediënten tot een smeuïge pesto):
  • Avocado 0.5
  • Basilicumblaadjes 1 handvol
  • Teentje look 1
  • Zeste en sap 1 citroen
  • Pijnboompitten 100 g
  • Olijfolie 0.5 dl
  • Water 0.5 dl
  • Grof zeezout en peper
1. Smeer een laagje Balade op het brood.
2. Voeg een genereuze laag avocadopesto toe, een sneetje Passendale Lightesse kaas enkele komkommerlinten en een gulle hoeveelheid garnalen en tuinkers. Kruid af met peper & grof zeezout.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Reykjavik rookie met Passendale

10 minuten

Zandkoekje met Passendale Caractère voor het aperitief

Zandkoekje met Passendale Caractère voor het aperitief een aperitief Ingrediënten
  • Gemalen amandelen 100 g
  • Suiker 40 g
  • Zout 12 g
  • Bloem 380 g
  • Passendale Caractère in blok 300 g
  • Boter 320 g
  • Voor de vulling:
  • Plattekaas (natuur) 200 g
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Salie 2 bosjes
1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
2. Maak de boter zacht.
3. Doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix goed.
4. Rol het deeg tot een worstje en snij dat in plakjes van 1 cm dik.
5. Bak ongeveer 7 min in de oven en laat afkoelen op een rooster.
6. Vul met behulp van een spuitzak met de verse kaas, die je vermengde met olijfolie en fijngehakte salie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zandkoekje met Passendale Caractère voor het aperitief

30 minuten

Soezen met Passendale Classic

Soezen met Passendale Classic een snack Ingrediënten
  • Melk 250 g
  • Zout 2 snufje
  • Boter 160 g
  • Bloem 250 g
  • eieren 6
  • Passendale® Classic in blok 200 gr
  • Water 250 gr
  • Voor het goudgele kleurtje:
  • Zout 2 snufje
  • Ei 2
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Doe het water, de melk, het zout en de boter (in blokjes) samen in een kookpot.
3. Zet op een laag vuur en roer tot de boter is gesmolten.
4. Neem van het vuur, doe er in één keer de bloem bij en roer.
5. Zet de pan weer 1 min op het vuur terwijl je krachtig blijft roeren om het deeg te drogen en laat dan afkoelen.
6. Doe er één voor één de eieren bij om het deeg elastisch te maken.
7. Voeg 50 g Passendale Classic toe en roer.
8. Giet het deeg in een spuitzak met een spuitmond van 10 mm.
9. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spuit er soezen op.
10. Klop het ei onder het zout.
11. Gebruik een borsteltje om er de soezen mee in te strijken.
12. Bestrooi met de rest van de Passendale en schuif voor ongeveer 15 min in de oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Soezen met Passendale Classic

30 minuten

Vleesbroodje met Passendale Caractère

Vleesbroodje met Passendale Caractère Ingrediënten
  • Passendale Caractère in blok
  • Varkens of kalfsgehakt 800 g
  • Eieren 4
  • Toastbrood 10 sneetjes
  • Volle melk 20 cl
  • Sjalotten 4
  • Teentje knoflook 2
  • Bladpeterselie
  • Sperziebonen 100 g
  • Courgettes 100 g
  • Zout en peper
1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
2. Giet de melk in een kom en laat er het brood in weken.
3. Doe het gehakt in een andere kom. Voeg de fijngehakte peterselie, de eieren, de fijngehakte sjalot en knoflook, het uitgeknepen brood en de rest van de melk toe.
4. Snij de groenten in blokjes, kook die in gezouten kokend water, giet af en voeg ze toe aan de vulling.
5. Roer goed en kruid bij met peper en zout.
6. Schep het vleesbrood in schaaltjes.
7. Druk een groot blokje Passendale in ieder schaaltje.
8. Bestrooi met geraspte Passendale Caractère en schuif voor 20 min in de oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Vleesbroodje met Passendale Caractère

30 minuten