Bezig met laden
363 recepten gevonden
Passadillas
Jessica De Loor Ingrediënten- 8
- Tortillawraps 8
- Grote kipfilet 1
- Rode uien, in halve ringen 2
- Paprikapoeder 1kl
- Tomaten, in blokjes 2
- Zwarte bonen uit blik 200g
- Maïskorrels 150g
- Enkele takjes koriander
- Handje veldsla 1
- Radijsjes, in schijfjes 4
- Olijflolie
2. Spoel de zwarte bonen onder koud water. Meng de tomaten met de zwarte bonen, maïskorrels en koriander tot een salsa.
3. Beleg de helft van de wraps met twee sneetjes Passendale, stukjes kip en wat salsa. Bedek opnieuw met twee sneetjes kaas en leg er telkens een tweede wrap bovenop.
4. Verhit een grote pan op het vuur (je hebt geen vetstof nodig). Bak de passadilla’s één voor één tot ze mooi goudbruin kleuren. Snijd ze in driehoekjes en serveer met een slaatje van veldsla en radijsjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Passadillas
25 minutenLe Rustique Raclette & nacho’s
Jessica De Loor een aperitief Ingrediënten- Voor de salsa:
- Tomaten 2
- Teentjes knoflook 2
- Rode ui 1
- Takjes verse koriander 5
- Eetlepels olijflolie 3
- Eetlepels witte wijnazijn 2
- Zout & peper
- Voor de nacho's:
- Blik rode bonen 200g
- Lente uitjes 2
- Blik maïs 200g
- Tortilla chips 150g
- Room 150g
- 1 verpakking Raclettekaas Classic Le Rustique 400g
2. Laat de maïs en bonen uitlekken. Was de lente-uitjes en snijd ze in dunne schijfjes. Leg een paar tortillachips, een beetje slagroom, bonen, lente-uitjes en maïs op elk pannetje van het gourmetstel. Leg op elk pannetje een plak Raclettekaas Classic Le Rustique en plaats onder de hete grill van het gourmetstel tot de kaas gesmolten is.
3. Neem de pannetjes uit het stel, schep de inhoud op borden en garneer met tomatensalsa. Leg er gerust een paar blaadjes koriander bovenop.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Le Rustique Raclette & nacho’s
25 minutenAardbeienijs met St Môret op de wijze van charlotte
Jessica De Loor een dessert Ingrediënten- St Morêt 225g
- Authentieke Room van Carlsbourg (koud) 10 cl
- Zoete gecondenseerde melk (1blik) 397 ml
- Lepelkoekjes
- Aardbeien 250g
- Aardbeiencoulis 2 el (30g)
2. Mix de verse kaas met de zoete gecondenseerde melk en de rest van de aardbeien.
3. Klop de koude room stevig op en schep voorzichtig onder de vorige bereiding.
4. Doe er de rest van de aardbeien en de in stukjes gesneden lepelkoekjes bij.
5. Schep over in een schotel en bedek met de coulis.
6. Laat 4 uur in de koelkast staan. Haal er de bereiding 15 minuten vóór het serveren uit.
7. Tips: maak het ijs in een ijsmachine als je die hebt. Vries de resterende aardbeien vooraf in en voeg ze aan het eind van de bereiding toe. Je schept er de coulis op zodra het ijs is overgeschept in de serveerschaal.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Aardbeienijs met St Môret op de wijze van charlotte
20 minutenMac & cheese met broccoli en Chavroux
Jean de LOYNES een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- 1 Piramide Chavroux Pure Geitenkaas natuur 150 g
- Chavroux 3 sneetjes
- Broccoli 1
- Teentje knoflook (naar smaak) 1
- Biologische citroen 1
- Geschaafde amandelen 3 el
- Macaroni 350 g
- Oud brood ± 60 g
- Volle melk 5 dL
- Bloem (afgestreken) 2 el
- Boter 80 g
- Peper
- Zout
2. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de steeltjes en de stam in kleine blokjes. Kook alles 3 minuten in een van de potten met kokend water. Spoel daarna met koud water.
3. Kook de macaroni voor ongeveer ⅔ van de op de verpakking aangegeven kooktijd. Spoel daarna met koud water.
4. Laat 60 g boter op laag vuur smelten in een grote steelpan, samen met het geperste teentje knoflook (naar smaak). Bestrooi met de bloem en laat lichtjes kleuren op matig vuur. Giet er geleidelijk de melk bij. Blijf ondertussen kloppen met de garde, tot de saus glad is. Doe er de grof gehakte sneetjes Chavroux bij. Laat 2 minuten smelten en indikken op laag vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur, doe er de verse Chavroux bij en meng tot een gladde saus. Kruid bij.
5. Vermeng de saus, de macaroni en de broccoli. Kruid eventueel bij en schep over in een grote ovenschaal.
6. Hak het droge brood met het mes fijn en vermeng met 20 g gesmolten boter. Roer er de geschaafde amandelen en wat geraspte citroenschil onder (naar smaak). Overgiet de macaroni met dit mengsel en laat 20 minuten kleuren in de oven.
7. Dien warm op, met eventueel een slaatje erbij.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Mac & cheese met broccoli en Chavroux
minutenKaasballetjes met Chavroux, hazelnoot en verse kruiden
Jean de LOYNES Ingrediënten- 1 Piramide Chavroux Pure Geitenkaas natuur 150 g
- Geroosterde hazelnoten 80 g
- Verse kruiden naar smaak (bieslook, peterselie, munt, basilicum enz.) 20 g
- Peper
2. Doe de hazelnoten in de hakmolen en hak ze geleidelijk tot kruimels. Maak er geen poeder van. Er moeten nog grove stukjes tussen zitten. Schep ze over in een diep bord, doe er de Chavroux bij, kruid met wat peper (naar smaak) en vermeng goed.
3. Spoel je handen met koud water en rol kleine balletjes. Rol ze een voor een door de kruiden tot ze mooi bedekt zijn. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast zodat ze stevig kunnen worden.
4. Serveer bij het aperitief, met crackers of op zoute stokjes geprikt. Je kunt ze ook besprenkelen met een straaltje olijfolie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kaasballetjes met Chavroux, hazelnoot en verse kruiden
max 10 tot 30 min minutenBladerdeeghapjes met Chavroux, gebakken bosbessen, honing en tijm
Jean de LOYNES Gemiddeld budget Ingrediënten- 1 Piramide Chavroux Pure Geitenkaas natuur 150 g
- Bosbessen 250 g
- Tijm 4 takjes
- Bladerdeeg 3 rechte
- Honing 2 el
- Bruine amandelen 2 el
2. Doe de bosbessen in een koekenpan met de honing, 2 takjes tijm en 2 el water. Verwarm op matig vuur en laat 2 minuten zachtjes sudderen. Laat afkoelen.
3. Hak de amandelen in grove stukken.
4. Strijk de Chavroux op het laatste moment uit over het bladerdeeg. Schep er de bosbessenbereiding op en bestrooi met de amandelstukjes en wat tijm. Serveer meteen, om volop te genieten van deze knapperige en tegelijk zachte lekkernij.
5. Deze bladerdeeghapjes zijn ook een ideaal nagerecht (je moet niet meer kiezen tussen kaas of zoetigheid). Maar je kunt ze ook serveren bij het aperitief. Bestrooi ze dan met wat peper en vervang de amandelen door rucola.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bladerdeeghapjes met Chavroux, gebakken bosbessen, honing en tijm
max 10 tot 30 min minutenBoterham met guacamole en Passendale
Jessica De Loor een snack Ingrediënten- sneetjes Passendale 2
- sneetjes brood 4
- Groenten (geraspte wortelen, schijfjes kerstomaten, schijfjes radijs, sla, ...)
- (rijpe) avocado 1
- rode ui 1/4
- Peper & zout
2. Plet met een vork het vruchtvlees van de avocado fijn en snijd de rode ui in kleine stukjes alvorens ze toe te voegen.
3. Voeg het sap van de limoen toe aan het geheel en roer. Kruid af naar smaak met peper en zout.
4. Neem een sneetje brood en smeer er de guacamole over uit. Aarzel niet om wat extra groenten naar keuze toe te voegen voor een extra frisse smaak. Plaats er een heerlijk sneetje Passendale op. Plaats bovenop nog een sneetje brood.
5. Herhaal stap 4 en je bent klaar!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boterham met guacamole en Passendale
10 minutenBordje Caprice des Dieux en salade
Jessica De Loor
Ingrediënten
- Caprice des Dieux 200g 1
- Veldsla (of gemengde salade) 200g
- Kleine witte uien 100g
- Pakje gewone crackers of andere crackers of brood naar smaak 1
- Blikje gekonfijte paprika 1
- Zout en peper naar smaak
2. Was de veldsla en leg deze op het bord rond het Caprice des Dieux hart.
3. Voeg stukjes gekonfijte paprika, dunne plakjes ui en enkele kerstomaatjes toe aan de veldsla.
4. Kruid met zout en peper. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bordje Caprice des Dieux en salade
10 minuten
Gegratineerde chicons
Jean de LOYNES een hoofdgerecht Ingrediënten- Passendale Kaas Classic in sneetjes 150 g
- Carlsbourg Ardense Roomboter 40 g
- Witloof 850 g
- Gekookte ham 210 g
- Bloem 40 g
- Halfvolle melk 50 cl
- Nootmuskaat 2 g
2. Snij de kaas in de lengte doormidden.
3. Smelt de boter in een kookpan. Doe er de bloem in één keer bij en klop krachtig. Bak 1 minuut al kloppend op een zacht vuur. Voeg de melk in 3 keer toe en klop telkens op om een gladde saus te krijgen. Breng op smaak met geraspte nootmuskaat.
4. Rol elke witloofstronk op met ham. Giet wat saus in een grote gratinschotel. Leg de witloofrolletjes in de schotel. Giet de rest van de saus over het witloof en leg er de sneden Passendale op.
5. Zet 25 minuten in een oven voorverwarmd op 180°C.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gegratineerde chicons
minutenToast met geroosterde appel, honing, kaas en amandelen
Jean de LOYNES Ingrediënten- Caprice des Dieux 2 sneetjes (40 g)
- Appel 1 (100g)
- Honing 1 eetlepel (15 g)
- Kaneelpoeder 1 snuifje (2 g)
- Steranijs 1
- Meergranen-, bruin- of volkorenbrood 2 sneetjes
- Amandelen 4
2. Snijd elke appel in 12 plakjes.
3. Bak de appelschijfjes bruin in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, zonder vet toe te voegen. Doe er een theelepel honing bij, bestrooi met kaneel, voeg de steranijs toe en giet er 2 eetlepels water bij. Roer de appelschijfjes om in het mengsel tot ze gekarameliseerd zijn.
4. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster.
5. Schik de geroosterde appelschijfjes op het brood en leg er een plakje kaas op.
6. Besprenkel met de resterende honing en bestrooi met gehakte amandelen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Toast met geroosterde appel, honing, kaas en amandelen
20 minutenCheesecake met frambozen en verse kaas St Môret
David Calvete een dessert Ingrediënten- St Môret 300 g
- Carlsbourg Boter 50 g
- Speculaas 150 g
- Eieren 2
- Volle room Carlsbourg 35% 1 dl
- Fijne kristalsuiker 120 g
- Frambozen of aardbeien 125 g
2. Meng de verse kaas met de eieren in een kom. Voeg de room en de suiker toe. Doe de frambozen er als laatste bij en strijk het mengsel uit over de bodem van de cheesecake. Bak gedurende 30 minuten op 190 °C. De bovenkant van de cheesecake moet goudbruin kleuren en opzwellen. Haal de taart uit de oven en laat ze 4 uur afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en opdient.
3. Werk desgewenst af met enkele frambozen als versiering. *voeg eventueel een coulis toe naar smaak
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Cheesecake met frambozen en verse kaas St Môret
20 minutenHartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden
David Calvete Budgetvriendelijk Ingrediënten- Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden 1 vlootje
- Kerstomaatjes 5
- Zilveruitjes op azijn 10
- Sprietjes bieslook 2
- Olijfolie 1 straaltje
- Ei 1
- Bloem 125 g
- Bakpoeder 0,5 theelepel
- Boter 15 g
- Melk 7,5 cl
- Bier 7,5 cl
2. Doe de bloem, het bakpoeder en een flinke snuif zout in een kom.
3. Voeg het ei, de boter, de melk en het bier toe.
4. Klop met een garde tot een glad beslag.
5. Laat het beslag minstens 2 uur rusten.
6. Giet het in een wafelijzer, bak en laat de wafels afkoelen.
7. Snij elke wafel in een vierkant met 4 holtes. Neem voorzichtig een 'wand' tussen 2 holtes weg en leg daar een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden in. Vul een ander vakje met een kerstomaatje en het laatste met een zilveruitje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden
30 minutenPiramide van spinazie, radijs en geitenkaas
David Calvete een voorgerecht Ingrediënten- Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
- Bladspinazie 75 g
- Radijzen 1 bussel
- Koolzaadolie 1 druppel
2. Schep de geslonken spinazie over in een kom en voeg 40 g geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur toe. Roer goed om en zet opzij.
3. Doe de rest van de Chavroux in een kom. Was en droog het vormpje van de piramide af en bestrijk de binnenkant met een beetje olie.
4. Schep er een laagje geitenkaas in, strijk glad, gevolgd door een laagje spinaziemix. Herhaal dit 3 keer om gladde en mooie laagjes te vormen.
5. Plaats het dekseltje op de piramide, zet 3 uur in de koelkast, haal uit de vorm en dien op met de gewassen radijzen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Piramide van spinazie, radijs en geitenkaas
200 minutenChavroux piramide gevuld met zalm
David Calvete een aperitief Groot budget Ingrediënten- Chavroux piramide 1
- Verse zalm (zonder vel) 40 g
- Limoen sap van 1 stuk
- Fijngehakte rode ui 1 koffielepel
- Komkommer in fijne blokjes 1 koffielepel
- Bieslook 5 takjes
- Olijfolie 1 scheutje
- Roze peperbessen 1 draai met de molen
- Geroosterd brood enkele dunne sneetjes
2. Laat de verse geitenkaaspiramide in de verpakking en hol hem voorzichtig uit met een (ronde) meloenlepel; zorg dat de randen voldoende dik blijven. Doe de geitenkaas in een kom en meng met de apart gehouden zalm.
3. Voeg de fijngehakte rode ui, de in blokjes gesneden komkommer en de gesnipperde bieslook toe en meng voorzichtig.
4. Garneer het hart van de verse geitenkaaspiramide met deze bereiding, strijk het oppervlak glad en zet minstens een uur in de koelkast.
5. Haal de piramide uit de vorm op het moment van het aperitief, besprenkel met een scheutje olijfolie, bestrooi met gemalen roze peper en serveer er dunne sneetjes toast bij.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Chavroux piramide gevuld met zalm
15 minutenPiramide van geitenkaas met bieslook
David Calvete Budgetvriendelijk Ingrediënten- Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
- Wortels 400 g
- Vers bieslook 30 g
- Druivenpitolie 6 g
2. Was het potje van de Chavroux af en strijk de binnenkant met behulp van keukenpapier in met een beetje druivenpitolie. Vul het potje met de mix van geitenkaas en bieslook.
3. Druk goed aan en strijk glad. Plaats 2 uur in de koelkast.
4. Snij de wortels in staafjes.
5. Haal de piramide met bieslook uit de vorm en dien op met de wortelstaafjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 331,9
Energie (kcal) 79,4 Kcal
Vetten (g) 4,7
Verzadigde vetzuren (g) 2,5
Koolhydraten (g) 6,0
Suikers (g) 4,9
Eiwitten (g) 2,8
Voedingsvezels (g) 2,0
Zout (g) 0,3
Piramide van geitenkaas met bieslook
20 minutenVispastei met verse kaas
David Calvete Ingrediënten- St Môret 150 g
- Kabeljauw zonder vel of graten 150 g
- Melk 50 cl
- Rode paprika 0.25
- Gele paprika 0.25
- Groene paprika 0,25
- Volkorenstokbrood 1
- Geplette teentjes knoflook: 2 2
- Tijm en laurier één takje en enkele blaadjes
- Olijfolie 3 eetlepels
- Rode bosui 1
- Verse citroenverbena 1 takje
- basilicum 1 takje
- Verse munt enkele blaadjes
- Limoensap 1 straaltje
- Zout, espelettepeper naar smaak
2. Snij de paprika's in heel kleine blokjes. Stoof elke kleur paprika afzonderlijk in een beetje olijfolie en een straaltje water. Breng op smaak met zout en espelettepeper. Laat afkoelen.
3. Verdeel de kabeljauw over drie kommetjes of bokaaltjes. Vul elk potje met 1/3 van het vlootje verse kaas, een straaltje limoensap en één kleur paprika. Vermeng, proef en kruid waar nodig bij.
4. Snij sneetjes stokbrood af en bak die goudbruin in een pan met een straaltje olijfolie.
5. Voeg de fijngehakte kruiden en ui toe aan de pastei. Rasp vlak voor het serveren wat limoenschil over de vispastei
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)