Bezig met laden
363 recepten gevonden
Pizza buns met geitenkaas
David Calvete Ingrediënten- Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
- Bloem 500 g
- Tomatenpassata 300 ml
- Lauw water 250 ml
- Sla 200 g
- Hamblokjes 100 g
- Olijfolie 30 ml
- Balsamicoazijn 3 ml
- Verse gist 11 g
- Provençaalse kruiden 3 g
2. Giet de bloem in de kom van een keukenrobot. Voeg het water met de gist en de olijfolie toe. Kneed 10 minuten tot een glad deeg.
3. Maak een bol en leg die in de kom, bedekt met een vochtige theedoek. Laat 2 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
4. Duw de lucht uit het deeg en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.
5. Snij rechthoekjes van 8 x 11 cm uit.
6. Bestrijk elk rechthoekje met 1/2 theelepel van de geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur, enkele hamblokjes en een theelepel passata. Sluit het rechthoekje door er een bolletje van te maken.
7. Leg dit bolletje in een met bakpapier beklede taartvorm.
8. Herhaal dit tot de hele bodem van de vorm is bekleed met gevulde bolletjes.
9. Besprenkel met een straaltje olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden.
10. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C.
11. Serveer warm met een slaatje dat je op smaak bracht met olijfolie en balsamicoazijn.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 873,0
Energie (kcal) 208,8
Vetten (g) 5,7
Verzadigde vetzuren (g) 1,7
Koolhydraten (g) 31,2
Suikers (g) 2,5
Eiwitten (g) 7,3
Voedingsvezels (g) 2,4
Zout (g) 0,6
Pizza buns met geitenkaas
60 minutenSamosa’s met appel, geitenkaas en ui
David Calvete een aperitief Ingrediënten- Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
- Vellen filodeeg 8
- Appels om te bakken 3
- Witte ui 1
- Olie 15 g
- Vloeibare honing 5 g
- Sesamzaad 15 g
2. Bak alles 10 minuten in een koekenpan met olie. Schep in een kom en doe er de geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur bij. Vermeng.
3. Snij de vellen filodeeg in twee. Vouw elke helft in de lengte om.
4. Schep een beetje vulling op het uiteinde van het vel en vouw een paar keer om tot je een driehoekje hebt. Doe dit voor elke samosa.
5. Leg de 16 samosa's op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten op 190 °C.
6. Neem de samosa's uit de oven, bestrijk met honing en bestrooi met sesamzaadjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 990,7
Energie (kcal) 237,0
Vetten (g) 5,2
Verzadigde vetzuren (g) 2,0
Koolhydraten (g) 43,8
Suikers (g) 29,3
Eiwitten (g) 3,4
Voedingsvezels (g) 5,3
Zout (g) 0,3
Samosa’s met appel, geitenkaas en ui
20 minutenPiramide van geitenkaas met curry en tempura van groenten
David Calvete een voorgerecht Ingrediënten- Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
- Zoete aardappel 1
- Broccoli 0,5
- Bloem 50 g
- Maïszetmeel 25 g
- Bakpoeder 0,25 zakje
- Eidooier 1
- Koud water 7 cl
- Frituurolie
- Kerriepoeder 3 theelepels
- Kurkuma 2 theelepels
- Geroosterde sesamzaadjes 1 handvol
- Geroosterde kikkererwten 1 handvol
- Zout 1 snuifje
Piramide van geitenkaas met curry en tempura van groenten
30 minutenKomkommer gevuld met geitenkaas
David Calvete Ingrediënten- Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
- Komkommer 200 g
- Bieslook 10 g
2. Snij hem in 6 stukken van 3-4 cm lang. Lepel uit elk stuk wat vruchtvlees.
3. Hak het bieslook fijn en roer in een kom onder de geitenkaas van Chavroux Piramide.
4. Vul elk stuk komkommer met deze bereiding, bestrooi de bovenkant met bieslook en bewaar in de koelkast tot je ze opdient.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 288,4
Energie (kcal) 69,0
Vetten (g) 4,8
Verzadigde vetzuren (g) 3,3
Koolhydraten (g) 2,5
Suikers (g) 2,0
Eiwitten (g) 3,6
Voedingsvezels (g) 0,5
Zout (g) 0,4
Komkommer gevuld met geitenkaas
10 minutenHummus van koraallinzen en verse kaas
David Calvete Ingrediënten- St Môret Light 50 g
- Koraallinzen 100 g
- Citroensap 15 g
- Sesampasta (Tahin) 15 g
- Komijn 5 g
- Knoflook 5 g
2. Giet er water bij tot 3 cm boven de linzen.
3. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken, tot de linzen gaar zijn.
4. Giet af als er nog wat water op de bodem zit. Schep dan over in de kom van een mixer.
5. Doe er het gepelde en fijngehakte teentje knoflook, de smeerkaas, het citroensap, de sesampasta en de komijn bij.
6. Mix tot een gladde puree.
7. Proef en kruid eventueel bij.
8. Serveer deze hummus met groentestaafjes en crackers of broodstengels.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Hummus van koraallinzen en verse kaas
25 minutenBoterhammen met verse kaas
David Calvete Budgetvriendelijk Ingrediënten- St Môret 150 g
- Zongedroogde tomaten
- Zout
- Peper
2. Werk af met zout, peper en een paar stukjes zongedroogde tomaat.
3. Tip van de chef: aarzel niet om, afhankelijk van het seizoen, andere ingrediënten toe te voegen ;)
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boterhammen met verse kaas
10 minutenTrio van zoet-hartige boterhammen met St Môret
Lourdes Fernandez een ontbijt Ingrediënten- St Môret Bio 150 g
- rond brood 1 (400 g)
- kersen 100 g
- rode ui 1 (100 g)
- verbrijzelde pistachenoten 2 eetlepels (40 g)
- balsamicoazijn 1 theelepel (10 g)
- honing 1 theelepel (10 g)
- tomaat 1 (130 g)
- aardbeien 6 (60 g)
- olijfolie 2 eetlepels (30 g)
- basilicum 4 blaadjes (20 g)
- peper 20 g
- abrikozen 4 (200 g)
- pesto 4 eetlepels (50 g)
- pijnboompitten 2 theelepels (15 g)
2. Kook de kersen 10 minuten in een koekenpan met de honing en de balsamicoazijn. Verdeel ze over vier sneetjes brood met St Môret, gevolgd door de fijngehakte ui en de pistachenoten.
3. Vermeng de in blokjes gesneden aardbeien en tomaat. Voeg het fijngehakte basilicum en een straaltje olijfolie toe. Verdeel deze bereiding over de 4 laatste sneetjes met St Môret.
4. Snij de abrikozen in plakjes en verdeel die over de boterhammen met pesto. Voeg de pijnboompitten en de rest van de in blokjes gesneden St Môret toe. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Trio van zoet-hartige boterhammen met St Môret
20 minutenGemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale
David Calvete Budgetvriendelijk Ingrediënten- Apérifrais Provençale 1 vlootje
- Courgette 1
- Citroen 1 sap
- Olijfolie 5 cl
2. Vermeng de olie en het citroensap in een kom
3. Leg er de courgettelinten in, schep goed om en zet minstens 1 uur in de koelkast (het liefst 4 uur)
4. Schep er de linten uit en snij ze in de lengte door
5. Rol elke Apérifrais Provençale in een courgettelint
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gemarineerde courgetterolletjes met Apérifrais Provençale
70 minutenConchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret
Lourdes Fernandez een hoofdgerecht Ingrediënten- St Môret Bio 80 g
- verse spinazie 400 g
- butternut of gewone pompoen 250 g
- conchiglioni 200 g
- champignons 200 g
- sjalot 1 (25g)
- straaltje olie 1 (5g)
2. Pel de sjalot en hak fijn.
3. Verhit wat olie in een pan en fruit de pompoenblokjes en de sjalot.
4. Zet de pompoenblokjes onder water en laat 15-20 minuten koken.
5. Giet af en mix tot een dikke saus. Voeg zo nodig wat kookvocht toe.
6. Kook de deegwaren in ruim water.
7. Was de spinazieblaadjes en hak de champignons fijn.
8. Verhit wat olie in een pan en bak de spinazie en de champignons 10 minuten.
9. Doe er de St Môret® bij en vermeng goed.
10. Schep de pompoensaus op de bodem van een ovenschotel.
11. Verdeel de bereiding van spinazie en champignons over de deegwaren en schik ze in de ovenschotel.
12. Schuif voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret
60 minutenTrio van brooddiertjes met St Môret
Lourdes Fernandez een snack Ingrediënten- St Môret 50 g
- volkorentoastbrood 3 sneetjes (60g)
- mandarijntje 1 (70g)
- banaan 7 schijfjes (100g)
- kiwi 1 plakje (100g)
- driehoekje dat je uit een plakje appel snijdt 1 (150g)
- chocolade 6 kleine stukjes (30g)
- amandelen 4 (40g)
Smeer de St Môret in een cirkel op het eerste sneetje.
1. Leg 2 schijfjes banaan op de bovenrand van het brood, en één schijfje in het midden.2. Leg 2 stukjes chocolade boven de neus en één stukje op de neus.
2.
Bestrijk het tweede sneetje brood volledig met St Môret.
1. Snij één schijfje banaan in twee en leg die helften op een hoekje van het brood, in een omgekeerde halve cirkel, om een vissenstaart te maken.2. Leg op de tegenoverstaande hoek een schijfje banaan met daarop een stukje chocolade. Dit is het oog.
3. Verdeel de partjes van de mandarijn over het midden van de boterham om de schubben van de vis te vormen.
3.
Bestrijk ook het derde sneetje brood volledig met St Môret.
1. Leg er 2 schijfjes banaan met daarop 2 stukjes chocolade op. Dit zijn de ogen.2. Leg vlak daaronder het driehoekje van appel. Dit is de snavel.
3. Snij het schijfje kiwi in twee en leg die links en rechts. Dit zijn de vleugels. De rechte rand van de halve cirkels wijst naar buiten.
4. Snij elke amandel in de dikte door en leg ze op het lichaam van de uil.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Trio van brooddiertjes met St Môret
15 minutenTortilla’s met rauwkost en verse geitenkaas
David Calvete een hoofdgerecht Ingrediënten- Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
- Kleine tortilla's 8
- Maïs 40 g
- Knolselderij: 200 g
- Wortels 400 g
- Rodekool 500 g
- Yoghurt natuur 125 g
- Citroensap 6 g
2. Rasp de wortels en de selderij. Hak de rodekool fijn.
3. Verdeel over elke tortilla wat wortel, selderij, rodekool en maïs.
4. Roer de geitenkaas van Chavroux onder de yoghurt en het citroensap en serveer dit sausje bij de tortilla's.
5. Besprenkel de tortilla's met de saus.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 429,4
Energie (kcal) 102,7
Vetten (g) 3,1
Verzadigde vetzuren (g) 1,5
Koolhydraten (g) 14,3
Suikers (g) 3, 7
Eiwitten (g) 3,4
Voedingsvezels (g) 2,8
Zout (g) 0,4
Tortilla’s met rauwkost en verse geitenkaas
20 minutenTrio van smeerpasta met St Môret
Lourdes Fernandez een aperitief Ingrediënten- St Môret Bio 40 g
- wortelen 300 g
- citroensap 1 eetlepel (5g)
- komijn ½ theelepel (2g)
- St Môret Bio 40 g
- broccoli 300 g
- cashewnoten 50 g
- St Môret Bio 80 g
- gekookte rode biet 250 g
- knoflook 2 teentjes (10g)
2. Smeerpasta van broccoli, cashewnoten en St Môret 1. Kook de broccoli 5 minuten in kokend water. 2. Giet goed af en laat afkoelen. 3. Doe de broccoli, de cashewnoten en de St Môret® in een keukenrobot en mix.
3. Smeerpasta van rode biet en St Môret 1. Pel de teentjes knoflook en verwijder de groene kiem. 2. Mix de rode biet met de St Môret® en de knoflook.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Trio van smeerpasta met St Môret
45 minutenSmoothie bowl met peer, kiwi en St Môret
Lourdes Fernandez een ontbijt Ingrediënten- St Môret 70 g
- conference-peren 4 (480g)
- kiwi's 3 (300g)
- honing (optioneel)
- kiwi 1 (100g)
- granola 2 eetlepels (30g)
- chiazaad 1 theelepel (5g)
2. Mix het fruit met de St Môret.
3. Schep in kommetjes.
4. Schil de laatste kiwi en snij in twee. Snij nu in halve plakjes.
5. Versier de kommetjes met de halve plakjes kiwi en de granola. Bestrooi met chiazaad.
6. Dien meteen op. Dit is ook lekker met een straaltje honing!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 82,4
Energie (kJ) 344,5
Vetten (g) 2,3
Verzadigde vetzuren (g) 1,2
Koolhydraten (g) 12,8
Suikers (g) 9,2
Eiwitten (g) 1,5
Voedingsvezels (g) 3,0
Zout (g) 0,1
Smoothie bowl met peer, kiwi en St Môret
15 minutenGranolataartje met lentefruit en St Môret
Lourdes Fernandez een dessert Ingrediënten- St Môret Light 200 g
- pompelmoes 1 (400g)
- kiwi 1 (100g)
- havervlokken 100 g
- kwark 100 g
- fijne kristalsuiker 50 g
- boter 25 g
- honing 25 g
2. Roer er de havervlokken onder.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
4. Schep er 1 flinke eetlepel van het mengsel van haver/honing/boter in een ronde vorm op. Maak plat met de achterkant van een lepel. Herhaal met de rest van de bereiding.
5. Schuif voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. De havervlokken moeten goudkleurig zijn.
6. Laat afkoelen en plaats 2 uur in de koelkast.
7. Klop de St Môret met een garde onder de kwark en de suiker.
8. Schil de kiwi en snij hem in kleine blokjes.
9. Schil de pompelmoes, verwijder de witte vliesjes en haal de partjes uit elkaar door het mes tussen de vliesjes te steken. Snij de partjes in twee.
10. Schep vlak voor het serveren de bereiding met St Môret en dan de fruitblokjes op de granola. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Granolataartje met lentefruit en St Môret
25 minutenHartige wafels met prei en St Môret
Lourdes Fernandez Gemiddeld budget Ingrediënten- St Môret 205 g
- bloem 250 g
- bakpoeder 1 zakje
- natriumbicarbonaat 1 theelepel
- zout 1 theelepel
- suiker 1 theelepel
- eieren 2
- yoghurt 1 (125g)
- melk 125 ml
- olie 1 eetlepel
- geraspte comtékaas 100 g
- prei 1
- peper 1 draai aan de molen
2. Vermeng de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, de suiker en het zout in een kom. Vermeng in een andere kom 125 g St Môret, de yoghurt, de eieren, de melk en de olie. Schep de bloem onder dit mengsel. Doe er het groen van de prei, de geraspte kaas en peper bij.
3. Bak de wafels in een wafelijzer.
4. Om te serveren: leg een wafel op een bord, schep er 10 g St Môret en enkele preiringen op, leg er een tweede wafel op, dan weer 10 g St Môret, en werk af met enkele preiringen. Dit is ook lekker met in de pan gebakken kwarteleitjes."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Hartige wafels met prei en St Môret
30 minutenBanana bread met bosbessen en St Môret
Lourdes Fernandez een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten- bloem 250 g
- heel rijpe bananen 2 (240g)
- bosbessen 150 g
- eieren 2 (140g)
- melk 8 cl (80g)
- gesmolten boter 80 g
- fijne kristalsuiker 50 g
- bakpoeder 1 zakje (40g)
- St Môret 200 g
- fijne poedersuiker 3 eetlepels (30g)
- geraspte citroenschil (het liefst bio) 3
2. Voeg de eieren, de melk en de gesmolten boter toe. Klop de bereiding tot een glad mengsel.
3. Pel de bananen en prak ze met een vork. Schep ze met een spatel onder het deeg. Doe er de bosbessen bij.
4. Giet het deeg in een cakevorm.
5. Schuif voor 60 tot 70 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Prik met de punt van een mes in de cake. Als de punt er droog weer uitkomt, is de cake gaar.
6. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm.
7. Vermeng de St Môret met de poedersuiker en de geraspte citroenschil.
8. Snij de cake in twee en bestrijk over de hele lengte met St Môret. Sluit de cake en dien op. Bewaar restjes van deze lekkernij in de koelkast.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)